Μεγάλη θλίψη στην κοινότητα της rock μουσικής, για το θάνατο του τεράστιου Malcolm Young!

0
75

 

Μια ακόμα πολύ σημαντική απώλεια μετράει ο χώρος της ροκ μουσική, αφού ο βασικός συνθέτης των θρυλικών AC/DC και κορυφαίος εκφραστής της ρυθμικής rock κιθάρας, Malcolm Young, άφησε σήμερα 18 Νοεμβρίου την τελευταία του πνοή, κοντά στην οικογένεια του σε ηλικία 64 ετών.
Ο σπουδαίος και τόσο επιδραστικός μουσικός,  ιδρυτικό μέλος των AC/DC, με 45 χρόνια καριέρας, έγραψε ιστορία  ως το μυαλό πίσω απ’ την μπάντα, όντας ο βασικός υπεύθυνος για τη μουσική ταυτότητα του συγκροτήματος, καθώς και τη δημιουργία πολλών ιστορικών riff.
Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, καθώς είχε υποβληθεί σε εγχείριση για καρκίνο του πνεύμονα, ενώ από τις αρχές του 2016, νοσηλευόταν σε γηροκομείο αφού υπέφερε από άνοια. 
Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή το μεσημέρι του Σαββάτου, μέσω ανακοίνωσης του αδερφού του Angus, στην επίσημη ιστοσελίδα των AC/DC, που αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα, με βαθιά θλίψη στην καρδιά, οι AC/DC ανακοινώνουν την απώλεια του Malcolm Young. Ο Malcolm, μαζί με τον Angus, υπήρξαν ιδρυτές και δημιουργοί των AC/DC.  Με τεράστια αφοσίωση και συνέπεια, υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω απ’ την μπάντα. Ως κιθαρίστας, συνθέτης και οραματιστής, ήταν ένας τελειομανής και μοναδικός άνθρωπος. Ήταν πάντα ασυμβίβαστος και έκανε και έλεγε ακριβώς αυτό που ήθελε. Ήταν πολύ υπερήφανος σε όλα όσα προσπαθούσε. Η αφοσίωση του στους οπαδούς ήταν αξεπέραστη. Ως αδερφός του, είναι δύσκολο να εκφράσω με λέξεις τι σήμαινε σε όλη μου τη ζωή, ο δεσμός που είχαμε ήταν μοναδικός και πολύ ξεχωριστός. Αφήνει, πίσω του μια τεράστια κληρονομιά και θα ζει για πάντα».

Να αναφέρουμε τέλος, ότι πριν από μερικές μέρες, και συγκεκριμένα στις 24 Οκτωβρίου, απεβίωσε και ο δεύτερος αδερφός της οικογένειας Young, George. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here