Νεκρός, όπως όλα δείχνουν, ο κορυφαίος μπασίστας του χώρου, Jimmy Bain, με το τραγικό σερί των θανάτων να συνεχίζεται…

0
86

 

Δυστυχώς το φαινόμενο των απανωτών απωλειών σημαντικών μορφών της μουσικής, που απ’ την αρχή της χρονιάς έχει λάβει πλέον διαστάσεις «κακόγουστης φάρσας», δε λέει να σταματήσει. 
Όπως όλα δείχνουν, αυτή τη φορά ήταν η σειρά ενός μπασίστα γιγαντιαίων διαστάσεων, του Jimmy Bain, που έγινε παγκοσμίως γνωστός απ’ τη θητεία του στους RAINBOW αλλά κυρίως στο πλευρό του Dio.
Οι πληροφορίες που φτάνουν στα Μ.Μ.Ε., θέλουν τον 68χρονο μουσικό νεκρό, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνει και ο ντράμερ  Simon Wright, με τον οποίο συνεργάστηκαν στην προσωπική μπάντα του Ronnie James Dio για δύο άλμπουμ, τα “Magica” και “Killing the dragon”.
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του αναμένεται να έχουμε τις επόμενες ώρες. 
Να πούμε ότι ο Jimmy Bain, είχε μια καριέρα που ξεπερνούσε τις 4 δεκαετίες, μέσα στις οποίες είχε κατορθώσει να θεωρείται κορυφαίος για το χώρο του heavy metal, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει σχολή με τον ήχο του. 
Διακρίθηκε απ’ την αρχή της πορείας του, αφού το1974 έγινε μέλος των RAINBOW, ηχογραφώντας το θρυλικό “Rising” , συνέχισε με τους WILD HORSES, και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως μουσικός στο πλευρό του Ronnie James Dio, συμμετέχοντας σε επτά στούντιο δίσκους του. Επιπλέον, ήταν αυτός που ίδρυσε του HEAR ‘N AID,  στα μέσα των 80’s, ενώ  ξεχώρισε και για διάφορες συνεργασίες του, όπως τα δύο σόλο άλμπουμ του Phil Lynnot.
Τα τελευταία 3 χρόνια, ήταν κατά κύριο λόγο αφοσιωμένος στους Last in Line μαζί με τους Vivian Campbell, Vinny Appice, Claude Schnell και Andrew Freeman, με τους οποίους έπαιζαν κομμάτια του Μεγάλου Κοντού, απ’ την κλασσική εποχή του στην οποία συμμετείχαν όλοι πλην του Freeman. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here