Πωλήθηκε η Victory Records για περίπου 30 εκατ. δολάρια

0
75

Η Victory Records, όπως την γνωρίσαμε τα τελευταία 30 χρόνια, δεν υπάρχει πλέον. Από σήμερα, μία από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες παύει να είναι ανεξάρτητη. Ο ιδρυτής Tony Brummel αποφάσισε να πουλήσει την Victory Records μαζί με την θυγατρική της Another Victory, στη Concord Music Group, μια τεράστια εταιρεία που η διανομή της γίνεται μέσα από την Universal Music Group.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Billboard, η Victory έβγαζε περίπου 4,5 με 5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως και πωλήθηκε για ένα ποσό 27 με 34 εκατομμύρια δολάρια.
Μετά τη πώληση η Concord προσθέτει στο ενεργητικό της 4.500 masters και 3.500 επιπλέον τραγούδια στην ήδη τεράστια συλλογή της, αποτελούμενη από 16.000 albums και 390.000 τραγούδια. Η Concord αγόρασε επίσης το όνομα Victory και το λογότυπο του απεικονίζει ένα μπουλντόγκ.
Σύμφωνα πάντα με το  Billboard, η Concord δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μουσική με το όνομα της Victory, αλλά διαμέσου μιας άλλης θυγατρικής της ονόματι Fearless Records.
Η Concord δραστηριοποιείται έντονα τα τελευταία χρόνια στη εξαγορά τρίτων εταιρείων και ήδη έχουν περάσει στη κατοχή της εταιρείες όπως οι Original Sound Records, the Delicious Vinyl catalog, Hightone Records, Fearless Records, Razor & Tie, Musart, Fania, Independiente Records, Nitro, Time Bomb, Rounder, Vee Jay, Sugar Hill, Vanguard, Savoy, Varese Sarabande, και ένα μέρος του καταλόγου της  Parlophone.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here