Στις 2/11, συντονιζόμαστε όλοι στα… FM!

0
43
FM

FM

Με τον καλό φίλο και συνάδελφο Σάκη Νίκα, κάνουμε κατά καιρούς πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες συζητήσεις, πάνω στη μουσική. Οπότε ξέρω από πρώτο χέρι, την αγάπη και το μεράκι που έχει για το rock και το hard rock όπως και το παράπονό του, για το γεγονός πως οι hard rock συναυλίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, είναι ίσες σε αριθμό με τις ψαροταβέρνες που συναντάμε σε μια εκδρομή στα Ζαγοροχώρια.

Όταν λοιπόν μου ανακοίνωσε, με πρόσωπο που έλαμπε περισσότερο και από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Αβραμόπουλου, πως κατάφερε να φέρει, μαζί με τον επίσης εξαίρετο νέο που ονομάζεται Γιάννης Δόλας και το Rockpages.gr, ένα από τα αγαπημένα του hard rock σχήματα, δίχως ακόμη να αποκαλύψει το όνομα, ήξερα πως θα μιλούσαμε για ένα σημαντικό γεγονός.

Και ναι! Οι σπουδαίοι FM έρχονται για live στα μέρη μας, επτά χρόνια μετά το αξέχαστο βράδυ εκείνης της 25ης Μαρτίου, στο club The Crow. Μια από τις μεγαλύτερες A.O.R/hard rock/melodic rock/όπως θες πες το, μπάντες. Γιατί τους χαρακτηρίζω έτσι; Γιατί έχουν μόνο καλούς ως αριστουργηματικούς δίσκους, έχουν «φάει με το κουτάλι» τις μεγάλες σκηνές παρέα με καλλιτέχνες σαν τον Bon Jovi, Gary Moore, Tina Turner, FOREIGNER, THIN LIZZY, HEART, JOURNEY, STATUS QUO, WHITESNAKE και το κυριότερο; Δεν προέρχονται μετά από πολυετή παύση, δεν έρχονται παρηκμασμένοι, δεν αποτελούν σκιά του εαυτού τους.

Είναι ακόμη ακμαίοι! Δε θα δούμε ένα κακέκτυπο συγκροτήματος, θα δούμε μια καλοδουλεμένη μηχανή! Οι FM έχουν ξεπεράσει μέχρι και μακάβρια γεγονότα (θάνατος του πάλαι ποτέ ιδρυτικού μέλους Chris Overland, αδερφού του τραγουδιστή/κιθαρίστα Steve) και σοβαρές δυσκολίες (σαν την περιπέτεια της υγείας του πληκτρά τους, Jem Davis) και φέτος, γιορτάζοντας 40 χρόνια καριέρας με ένα εξαίσιο άλμπουμ στις αποσκευές τους (το “Old habits die hard”), θέλουν να φέρουν τη γιορτή αυτή ΚΑΙ στη χώρα μας. Κι εγώ φίλε μου σε γιορτές σαν κι αυτή, δε λέω ποτέ όχι!

Περιττό λοιπόν να πω ότι, σαν ακροατής που έχει το A.O.R στα ακούσματά του, θέλω όσο τίποτα να δω αυτό το κλασσικό σχήμα «ζωντανά». Παρέα τους μάλιστα θα έχουν τους δικούς μας SILVER R.I.S.C, βετεράνους της «φάσης» και εγγύηση για καλό hard rock, τόσο στουντιακά, όσο και συναυλιακά. Νομίζω ότι το πράγμα γίνεται όλο και καλύτερο, έτσι;

Συνεπώς, τέλος τα λόγια. Ραντεβού στο Piraeus Club Academy στις 2/11 για τα περαιτέρω! Για να πάρεις και συ μέρος στο party, μπες εδώ και πάρε το μαγικό σου χαρτάκι. Μη διστάζεις… κάνε το και θα με θυμηθείς!

Δημήτρης Τσέλλος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here