ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΞΙΑΣ … 100 ΕΥΡΩ

0
124

Την Παρασκευή, όσοι ήμασταν στην Μαλακάσα είδαμε ίσως την καλύτερη εμφάνιση των IRON MAIDEN των τελευταίων 15-20 ετών, επί ελληνικού εδάφους. Απίστευτη διάθεση από την μπάντα των 50+ ηλικιακά πλέον, που έδειξαν και απέδειξαν γιατί θεωρούνται κορυφαία μπάντα και είναι μαζί με τους METALLICA σταθερά στην κορυφή μετά από 35+ χρόνια. Το Setlist απίστευτο, η απόδοση του συγκροτήματος άγγιζε στο απόλυτο αυτό που είχαμε όλοι κατά νου, ενώ ο κόσμος έδειξε ότι διψούσε για μία μεγάλη συναυλία και έδωσε δυναμικό παρόν. Το άρθρο αυτό όμως δεν είναι για να σας εκθειάσω την απόδοση των IRON MAIDEN. Ο πλέον “ειδικός-μελετητής” των Maiden, Ντίνος Γανίτης, με κάλυψε στο απόλυτο, σχετικά με την εμφάνιση της μπάντας. Εγώ θέλω να δούμε την άλλη όψη της συναυλίας. Μία όψη που δυστυχώς την βιώσαμε οι περισσότεροι και είναι σημαντικός παράγοντας για τον κάθε οπαδό.

Αρχικά, από την πλευρά του οπαδού-πελάτη, ένα φεστιβάλ για να θεωρείται πολύ καλό, δεν είναι πόσα λεφτά θα βγάλει ο διοργανωτής, αλλά η απόδοση της μπάντας, κατά πόσο ο ήχος είναι καλός ασχέτως στο που κάθεται ο θεατής, η πρόσβαση στο χώρο διεξαγωγής της συναυλίας, η ευκολία μετακίνησης στα άτομα με ειδικές ανάγκες, η εύκολη πρόσβαση σε τουαλέτες-μπαρ και φυσικά πάνω απ’ όλα η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των πελατών-οπαδών. Θα γίνω κακός και κάποιοι θα μου πουν με τι ασχολείσαι τώρα… Απόλαυσε την συναυλία σου και πήγαινε σπίτι σου κι άσε την γκρίνια. Θα διαφωνήσω, διότι αν οι IRON MAIDEN και όλες οι μπάντες έκαναν το καθήκον τους και μας αποζημίωσαν και με το παραπάνω με την απόδοσή τους, σε όλα τα υπόλοιπα η διοργάνωση έπιασε κάτω από την βάση, για τα δικά μου τουλάχιστον standards.

ΗΧΟΣ
Ο ήχος ήταν πολύ καλός στους IRON MAIDEN και ενώ παρακολούθησα το μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας όντας πίσω αρκετά, δεν είχε θέματα καθόλου. Tην πρώτη μέρα που έτυχε να αλλάξω θέση κάποιες φορές, ο ήχος στους JUDAS PRIEST ήταν εξαιρετικός όταν ήσουν αρένα και μπροστά από τους ηχολήπτες. Όταν έτυχε να πάω αριστερά στην VIP 1 … η διαφορά στον ήχο ήταν αισθητή σε μεγάλο βαθμό. Συνολικά ο ήχος ήταν καλός στις λίγες μπάντες που πρόλαβα να δω τις δύο αυτές μέρες διότι λόγω δουλειάς δεν είχα την ευκαιρία να είμαι από νωρίς στην Μαλακάσα, ενώ την δεύτερη μέρα πρακτικά είδα μόνο IRON MAIDEN λόγω του μποτιλιαρίσματος στην εθνική.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ
Το διήμερο του ROCKWAVE φετος έπεσε Πέμπτη και Παρασκευή, οπότε η πλειοψηφία του κόσμου (μεταξύ σε αυτούς κι εγώ) πήγαμε στην Μαλακάσα 2 σερί μέρες μετά την δουλειά μας. Και αν την πρώτη μέρα η πρόσβαση ήταν εύκολη για όσους είχαν αμάξι, διότι ο αριθμός προσέλευσης ήταν σε κανονικά επίπεδα για Μαλακάσα, στην δεύτερη βιώσαμε την απόλυτη ταλαιπωρία. Προσωπικά μου πήρε σχεδόν 3 ώρες (!!!) για να φτάσω στην Μαλακάσα. Αυτό σημαίνει ότι έχασα όλες τις μπάντες και αν δε υπήρχε η καθυστέρηση να βγουν οι IRON MAIDEN θα έχανα και μέρος της εμφάνισης τους. Προφανώς και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και γι’ αυτό υποθέτω έγινε η καθυστέρηση της έναρξης της συναυλίας , διότι θα μιλούσαμε για φιάσκο. Ερχόμενοι απορούσαμε, τι έχει γίνει στην Μαλακάσα και αν έγινε κάποιο ατύχημα και έχει κολλήσει η εθνική. Φυσικά και δεν είχε γίνει τίποτα. Απλά 35.000 κόσμος είναι υπερδιπλάσιος απ’ ότι σηκώνει ο χώρος του Terra Vibe. Φάγαμε απίστευτη ταλαιπωρία διότι δεν υπήρχε χώρος στάθμευσης ικανός να δεχτεί χιλιάδες αυτοκίνητα και το μποτιλιάρισμα έκανε τεράστια ουρά από τον κόμβο και πίσω από κάποια φάση και μετά. Το ότι παρκάραμε 2 χλμ μακριά το προσπερνάω…

ΕΥΚΟΛΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΜΠΑΡ-ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ
Εξαρτάται το που καθόσουν, επηρέαζε και την όποια πρόσβαση. Θα μου πείτε λογικό απόλυτα – σιγά την παρατήρηση. Αν ήσουν μέσα στην αρένα χθες στους IRON MAIDEN, η κατάσταση ήταν σε κάποια σημεία ασφυχτική και φυσικά ξεχνούσες το να πιεις μπύρα ξανά. Αν ήθελες και τουαλέτα … απλά βλαστημούσες. Ήταν ανέφικτο να περάσεις ανάμεσα από τόσο κόσμο για να πας πίσω στις τουαλέτες. Και αν έφτανες τουαλέτα… αντιλαμβανόσουν ότι δεν υπήρχε νερό για να πλύνεις χέρια κτλ. Οπότε αγόραζες νερό για να πλυθείς, καθόσουν πίσω γιατί έπρεπε να “πετάξεις” για να ξαναβρείς την παρέα σου στην αρένα και αναγκαστικά έβλεπες το Live . . . Κατά βάση από τα videowall. Θα μου πείτε, να μην κατουριόμουν… Καλά να πάθω.

ΕΥΚΟΛΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Δεν ξέρω αν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης και δεν το είδα ή δεν το γνώριζαν τα παιδιά που αντιμετώπισαν το πρόβλημα, αλλά το θέαμα να μεταφέρουν έναν οπαδό-πελάτη της διοργάνωσης οι φίλοι του και για να πάει τουαλέτα (απ’ ότι κατάλαβα) στο ανισόπεδο έδαφος, έπρεπε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση, ήταν εξοργιστικό θέαμα. Αν υπήρχαν οι δυνατότητες πρόσβασης στα άτομα με ειδικές ανάγκες και δεν το είδα ή δεν το γνώριζαν και οι ίδιοι οι φίλοι του, τότε κάποιος δεν έκανε σωστά την δουλειά του την πρώτη μέρα στο να παράσχει ενημέρωση- βοήθεια ώστε να μην μεταφέρουν τον άνθρωπο οι φίλοι του, με αυτό τον τρόπο. Εν έτει 2018, δεν δικαιολογείται αυτή η εικόνα που είδα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΕΛΑΤΩΝ-ΟΠΑΔΩΝ
Όταν τελείωσε η εμφάνιση των IRON MAIDEN, μας πήρε 40 λεπτά να φτάσουμε στα αυτοκίνητα μας που ήταν στα 2 χλμ. απόσταση μακριά. 35000 κόσμος που ήθελε να δει μέχρι τέλους την αγαπημένη του μπάντα και όχι να φύγει ένα-δύο τραγούδια πριν, για να αποφύγει την όποια ταλαιπωρία, όταν κατάφερνε να βγει από τον χώρο της συναυλίας, ήταν στο δρόμο μαζί με χιλιάδες ανθρώπους, με μηχανές να περνάνε ανάμεσα μας, κάνοντας την όλη κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη στο όλο στριμωξίδι. Η σκέψη που έκανα ήταν αν “έσπαγε ο διάολος το πόδι του” και είχαμε κάτι δυσάρεστο π.χ. φωτιά στην περιοχή … θα ποδοπατιόμασταν σαν τα ζώα. Και ενώ πέρασα τέλεια στους IRON MAIDEN και μετριάστηκε η δυσαρέσκεια μου για την ταλαιπωρία που βίωσα εγώ και χιλιάδες κόσμος φυσικά όταν πηγαίναμε στην συναυλία, η κονσερβοποίηση στο τέλος για να πας στο αμάξι σου, ήταν το κερασάκι στην τούρτα της . . . απόλυτης ταλαιπωρίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Γενικότερα ποτέ δεν ενθουσιάστηκα με τον χώρο της Μαλακάσας και δεν θεωρώ ότι είναι ο ιδανικότερος χώρος για τον πελάτη. Δεν θεωρώ ότι έχει εύκολη και συμφέρουσα πρόσβαση καθώς αν έχεις αμάξι πρέπει να δώσεις αρκετά έξτρα χρήματα από το εισιτήριο (διόδια+βενζίνη). Αν δεν έχεις αμάξι … “καλά κρασιά”. Αυτό όμως είναι φυσικά δικό μου πρόβλημα και επειδή δεν μου αρέσει εμένα ο χώρος αυτός, δεν σημαίνει και κάτι. Θα μου πείτε να μην ξαναπάω. Προφανώς τα προσπερνώ όλα αυτά για να πηγαίνω ξανά και ξανά. Όμως το ότι ο χώρος της Μαλακάσας δεν είναι κατάλληλος για να φιλοξενήσει 35.000 κόσμο, αυτό δεν είναι μόνο δικό μου πρόβλημα. Είναι θέμα ασφάλειας και πρόβλημα όλων μας με ευθύνη για επίλυση από τους διοργανωτές. Και αν τώρα πήγαν όλα καλά (από θέμα ασφάλειας) και ο κόσμος πήγε σπίτι του (σώος και αβλαβής), δεν νομίζω ότι είναι σοβαρά πράγματα αυτά για να επαναληφθούν. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έγινε τίποτα κακό, λόγω της οργάνωσης. Απλά έτυχε να μην γίνει τίποτα κακό, για το καλό όλων μας.
Δυστυχώς όταν πληρώνεις αρκετά λεφτά για να διασκεδάσεις, έχεις και την απαίτηση να σε σεβαστούν. Την δεύτερη μέρα, αν θέλεις 3 ώρες να πας Μαλακάσα, 40 λεπτά να πας στο αμάξι σε κατάσταση κονσέρβας και γυρίζεις σπίτι σου 2 ώρες μετά το τέλος της συναυλίας, αυτό δεν λέγεται διασκέδαση για τον οπαδό-πελάτη. Λέγεται ταλαιπωρία… και εισπράττεται ως έλλειψη σεβασμού. Τα συγκροτήματα έσωσαν κυριολεκτικά το φετινό φεστιβάλ, διότι η διοργάνωση για τα δικά μου κριτήρια ήταν επιεικώς κακή. Πραγματικά απορώ αν έχει γίνει ποτέ Sold out στην Μαλακάσα και σε ποιον αριθμό γίνεται το Sold out… Σε ανθρώπινες συνθήκες πάντα και όχι… να κρέμεται κόσμος από τις βελανιδιές. Όπως οι διοργανωτές πήραν τα εύσημα για τις μπάντες που έφεραν φέτος και ικανοποίησαν άπαντες στο άκουσμα τους, θέλω να πιστεύω ότι θα εισακούσουν την κριτική για τα κακώς κείμενα της διοργάνωσης και θα κάνουν τα δέοντα για να μην επαναληφθεί αυτή η κατάσταση, με ευχή στο μέλλον να ασχολούμαστε αποκλειστικά με την απόδοση των συγκροτημάτων μετά από κάθε φεστιβάλ και τίποτα άλλο.

Θάνος “Thanoz” Κολοκυθάς

Παίρνοντας αφορμή από το άρθρο του Θάνου Κολοκυθά, είπα να γράψω κι εγώ διάφορες σκέψεις σε σχέση με αυτά που είδα και διάβασα τις επόμενες μέρες στα social media. Χωρίς καμία διάθεση να χαϊδέψω αυτιά, ούτε των οπαδών, ούτε των διοργανωτών.

Αρχικά, θα πρέπει να πω ότι πλέον υπάρχει πολύς κόσμος που έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό κι έχει δει φεστιβάλ μικρότερα ή μεγαλύτερα από το Rockwave. Με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλοί κατασκηνωτές εκεί, έχει φύγει κάποιος εύκολα από το Hellfest ή το Wacken για παράδειγμα; Καλώς ή κακώς, ο χώρος του Terra Vibe, δεν μπορεί να έχει 30 εισόδους/εξόδους, όπως το ΟΑΚΑ. Μακάρι να είχε, αλλά δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση. Οπότε, αναγκαστικά ο κόσμος βγαίνει πολύ αργά. Ποιος είναι λοιπόν ο τρόπος να αποφύγεις αυτήν την ταλαιπωρία; Πολύ απλά να φύγεις στο τελευταίο τραγούδι. Αν όμως είσαι οπαδός και θέλεις μέχρι και την τελευταία νότα (κάτι που κατανοώ απολύτως), φοβάμαι πως θα πρέπει να υποστείς την ταλαιπωρία. Τουλάχιστον όσοι έχουν πάει έστω και μία φορά Μαλακάσα και είναι ενήλικες, πρέπει να έχουν αυτές τις δύο εκδοχές στο μυαλό τους. Τα πάντα είναι θέμα επιλογής.
Εγώ είχα την τύχη να μπορώ να είμαι από νωρίς στη Μαλακάσα κι έφυγα στο encore, οπότε πήγα κι έφυγα σε απίστευτα γρήγορους χρόνους. Κάποιος που δούλευε όμως; Εδώ ξεκινά το πρόβλημα… Όταν σκάει τεράστια ποσότητα κόσμου σε συγκεκριμένη ώρα, στην τοποθεσία που είναι το Terra Vibe, είναι αδύνατο να φτάσεις στην ώρα σου στο venue. Και φυσικά θα παρκάρεις αρκετά χιλιόμετρα μακριά και ακόμα αν έχεις παρκάρει κοντά, θα συναντήσεις τις ορδές του κόσμου να έχουν κλείσει τον παράδρομο της εθνικής, οπότε και πάλι δεν θα μπορείς να οδηγήσεις. Το θέμα του parking, έχει αναλυθεί από τους διοργανωτές εδώ και πολλά χρόνια, ότι για πολλούς λόγους, δεν μπορεί να μεγαλώσει (αν και κατά τη γνώμη μου, δεν θα διόρθωνε και πολύ το πρόβλημα, απλά θα αποφεύγαμε τα παρκαρίσματα στις ΛΕΑ και την Εθνική Οδό. Δεν θα γυρνούσαμε και πολύ γρηγορότερα στο σπίτι μας). Οπότε σε ποιο συμπέρασμα καταλήγουμε; Ότι η Μαλακάσα, για κανέναν λόγο δεν χωρά 36.000 κόσμου. 

Όχι μόνο από θέμα πρόσβασης, παρκαρίσματος και ταλαιπωρίας, αλλά κυρίως από θέμα ασφάλειας. Τρομάζω και μόνο στην ιδέα ότι κάτι μπορεί να συνέβαινε μέσα στο venue και να χρειαζόταν εκκένωση. Ακόμα και στο πιο απλό, μία λιποθυμία ας πούμε, έπρεπε να γίνει «επιχείρηση Μπαρμπαρόσα» για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες σε όσους τις χρειάζονταν. Ιδιαίτερα, όταν την προηγούμενη μέρα, στους JUDAS PRIEST, έβλεπε κανείς πόσο ωραία κινούμασταν με 10.000 κόσμου, καταλαβαίνει κανείς και την πραγματική χωρητικότητα του Terra Vibe. Άντε να βάλουμε και μερικές χιλιάδες παραπάνω, για περιπτώσεις MAIDEN. Το θέμα των ΑΜΕΑ, κινείται στα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Ευτυχώς, δεν είδα με τα μάτια μου τις περιπτώσεις που μου περιέγραψαν πολλοί φίλοι, με ανθρώπους με αμαξίδια που πάσχιζαν να μετακινηθούν για την ανάγκη τους ή απλά να προχωρήσουν λόγω του ανισόπεδου εδάφους… Κάτι τέτοιο θα με εξόργιζε… Είναι τριτοκοσμικό, το 2018 που ζούμε, να υπάρχει ελάχιστη ή καθόλου πρόνοια για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.

Ακούω πολλά παράπονα για την ώρα που έκανε κάποιος να πάρει τη μπύρα του… Εντάξει, να μην τρελαθούμε… Όπου και να πας να πάρεις μπύρα με τόσον κόσμο, δεν υπήρχε περίπτωση να μην περιμένεις πολύ ώρα. Τα μπαρ ήταν αρκετά, ο κόσμος όμως ΠΑΡΑ πολύς (επανερχόμαστε λοιπόν στα προηγούμενα). Βέβαια, η χρέωση του ποτηριού μπύρας με 5 ευρώ, από χορηγό κιόλας της συναυλίας, με χάλασε περισσότερο από τη δυσκολία αγοράς της. Αφήστε που –κλασικά- τελείωσαν τα βαρέλια και χρέωναν 5 ευρώ το κουτάκι της μπύρας… Αυτά όμως είναι επιλογές. Ευτυχώς κιόλας, λέω, που ήπιαμε ελάχιστα και οδηγήσαμε με ασφάλεια! Επίσης, όταν τα ταμεία που αντάλλασσες χρήματα με μάρκες, έδιναν μονές μάρκες για όλα, υπήρχε τραγική καθυστέρηση. Κύριοι, άλλη μάρκα για μπύρα, άλλη για νερό, άλλη για φαγητό. Απλά τα πράγματα. Εξυπηρετείς διπλάσιο κόσμο…

Το θέμα του φαγητού, είναι επίσης κάτι προς συζήτηση… Πολύ κακής ποιότητας. Άψητα μπιφτέκια, μπαγιάτικα ψωμιά, ίσα ίσα για να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι ο κόσμος τόσες ώρες εκεί μέσα, θα φάει ότι του δώσεις. Πήρα το μάθημά μου την Πέμπτη και την επομένη, είχα ετοιμάσει σαντουιτσάρες από το σπίτι για εμένα και την παρέα μου! Φέτος (είχα να πάω αρκετά χρόνια Μαλακάσα) έβαλαν και καφέ. Έναν άνθρωπο να εξυπηρετήσει τις ορδές του κόσμου που ήθελε να πιεί έναν κρύο καφέ μέσα στο καταμεσήμερο. Καλή φάση… Εξυπηρετικό.

Τουαλέτες. Θα έπρεπε να υπήρχε άνθρωπος να εξετάζει την κατάστασή τους. Ναι, αλλά από το να ζητάμε τα ρέστα επειδή κατουράμε όπου γουστάρουμε μέσα στις χημικές τουαλέτες επειδή δεν μας βλέπει κανείς, έχει μεγάλη απόσταση. Οι άντρες στους τοίχους και οι γυναίκες στο πάτωμα. Εδώ αυτό γίνεται και στα rock clubs κατά κόρον, δεν θα γίνει στις χημικές τουαλέτες; Λες και σε άλλα φεστιβάλ, κάνουμε την ανάγκη μας σαν τους λόρδους. Θα έπρεπε, αλλά η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή απ’ ότι θα θέλαμε…

Άκουγα κόσμο να παραπονιέται ότι πάταγε σε ποτήρια μπύρας και μπουκάλια νερού. Συμφωνώ ότι υπήρχαν λίγοι κάδοι, που δεν άδειαζαν καθόλου, παρά μόνο μετά το τέλος της συναυλίας, από υπηρεσία καθαρισμού. Αλήθεια όμως, πόσοι από εσάς κάνατε την προσπάθεια να πετάξετε το άδειο ποτήρι ή μπουκάλι σας στον κάδο ανακύκλωσης ή στον κάδο των σκουπιδιών;

Άθλια η κατάσταση στην ανατολική πύλη που περπατάς κανένα χιλιόμετρο, χωρίς ίχνος φωτός, κάτι που είναι άκρως επικίνδυνο όταν περπατά μαζικά ο κόσμος. Άκρως επικίνδυνος είναι και ο συνωστισμός ανθρώπων που πουλάνε bootleg μπλουζάκια και “βρώμικο”, μπλοκάροντας τις εξόδους. Κάποιος να τους “βάλει χέρι” κάποια στιγμή… Το πρόβλημα είναι τεράστιο…

Να μην σχολιάσω το θέμα των καπνογόνων… Ακούω και διαβάζω παράπονα ότι οι security δεν έκαναν προσεχτικό έλεγχο και περνούσαν μέσα καπνογόνα. Ποιος είναι ποιο ηλίθιος δηλαδή, ο security που δεν έγινε Μαγκάιβερ ή το εξυπνοπούλι που κουβάλησε καπνογόνο μέσα στο δάσος, ένας εκ των οποίων το πέταξε μπροστά στη σκηνή την ώρα που έπαιζαν οι IRON MAIDEN; Όταν μάλιστα ο διοργανωτής στα social media, παραμονές των συναυλιών, παρακάλεσε να μην υπάρχουν καπνογόνα, οι ειρωνείες από κάτω ήταν μυθικές, με ατάκες του τύπου «έλα βρέστα» και διάφορα τέτοιου ύφους! 
Το sold out που είχε προβλεφθεί για τη Μαλακάσα, θα έπρεπε να έχει πολύ χαμηλότερο ταβάνι, αν θέλετε τη γνώμη μου. Σχεδόν όλα τα προβλήματα, δημιουργήθηκαν επειδή στον χώρο υπήρχε πολύ περισσότερος κόσμος από αυτόν που μπορεί να αντέξει. Όταν όμως πηγαίνω σε μία μεγάλη συναυλία, με τόσον κόσμο, έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα υπάρξει ταλαιπωρία. Είναι αναπόφευκτο. Το θέμα είναι ότι μετά από τόσα χρόνια και τόσες συναυλίες, όταν βλέπεις πως δεν γίνεται κάτι δραστικά προς το καλύτερο, πρέπει να είσαι έτοιμος να πάρεις αποφάσεις ως πελάτης. Όχι μόνο γκρίνια… H Didi Music έχει έναν συγκεκριμένο χώρο που τον εκμεταλλεύεται. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σ’ ένα γήπεδο να κάνει τους IRON MAIDEN. Επιχειρηματικά δεν έχει νόημα. Άρα, εσύ που πας και γκρινιάζεις, την επόμενη φορά που θα γίνει κάποια συναυλία στη Μαλακάσα, μην πας. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Ή αν πας, να είσαι προετοιμασμένος για το τι θα αντιμετωπίσεις και να έχεις τις λύσεις. Γιατί δεν μπορεί να μποϊκοτάρεις το Rockwave της Μποφίλιου και της Lana Del Ray και να πας στους MAIDEN και τους PRIEST. Αν μποϊκοτάρεις κάτι, κάντο all the way. Όχι εκεί που μας συμφέρει. Αν έρθει ένας κολοσσός του χρόνου και δαγκώσεις τη γλώσσα σου, φρόντισε να λάβεις τα μέτρα σου, αλλιώς μιλά ο μαζοχιστής που κρύβεις μέσα σου. Σε προσωπικό επίπεδο, η Μαλακάσα με έχει κουράσει αφόρητα και πηγαίνω πάρα πολύ επιλεκτικά εδώ και χρόνια. Όταν πηγαίνω, φροντίζω να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ευχαριστηθώ μια συναυλία. Αν είναι να με χαλάσει κάτι, το αποφεύγω. Σας συνιστώ να κάνετε το ίδιο…

Σάκης Φράγκος

Φωτογραφίες: Χριστίνα Αλώσση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here