10+1 λόγοι που ο Kiko Loureiro είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους metal κιθαρίστες

0
222

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, το Χαλκηδόνιο Ωδείο, διοργανώνει ένα online σεμινάριο με τον Kiko Loureiro, κιθαρίστα των MEGADETH, με μεγάλη σόλο καριέρα αλλά και παρελθόν ως κιθαρίστας των ANGRA. Το σεμινάριο θα είναι διαδραστικό, θα διαρκέσει περίπου 90 λεπτά και ο Kiko θα μιλήσει για τεχνική, σύνθεση, καριέρα, μουσική ανάλυση και αυτοσχεδιασμό. Μετά το τέλος του σεμιναρίου, θα απαντήσει και στις ερωτήσεις των σπουδαστών.

Ας δούμε όμως εμείς, μερικά χαρακτηριστικά video, που μας δείχνουν για ποιον λόγο ο Βραζιλιάνος Kiko Loureiro θεωρείται από τους κορυφαίους σύγχρονους κιθαρίστες, μ’ ένα από τα πιο ενεργά κανάλια στο YouTube, όπου ανεβάζει πάρα πολύ τακτικά, πολύ προσεγμένα videos.

Δείτε τον, για παράδειγμα, να παίζει το δυσκολότερο –κατά τον ίδιον- κομμάτι, το “Far beyond the sun” του Yngwie Malmsteen

Στο κανάλι του, έχει ανεβάσει και όλες τις audition που έκανε για να πάρει τη θέση του κιθαρίστα στους MEGADETH, εμείς επιλέξαμε το “Hangar 18”. Μην ξεχνάτε, έπρεπε να παίξει τόσο καλά, ώστε να πείσει τον Dave Mustaine, ότι αξίζει να παίζει δίπλα σ’ αυτόν, τα τραγούδια του.

Το αν τα κατάφερε, το γνωρίζουμε πλέον όλοι. Αυτό που δεν γνωρίζουμε, είναι ότι ο Mustaine δηλώνει πως τον «τρομάζουν οι ικανότητες του Kiko στην κιθάρα»… Όπως γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να κάνει τέτοιες δηλώσεις ο Mustaine, ακόμα και για μέλος της μπάντας του!

Κι αν έχετε εντυπωσιαστεί με όσα παίζει στην ηλεκτρική κιθάρα, που να δείτε τι συμβαίνει όταν πιάνει την κλασική…

Αφού μιλήσαμε και για τεχνική, απολαύστε ένα μικρό δείγμα παιξίματος με tapping…

Video για το περιοδικό Young Guitar και η ταστιέρα παίρνει φωτιά!

Στο παρακάτω video, o Kiko Loureiro μας δίνει μία απάντηση σχετικά με το αν μπορείς να προετοιμάζεσαι για περιοδεία με τους MEGADETH, χωρίς να παραβλέπεις τα καθήκοντά σου ως πατέρας! Πολύ απλά, παίζεις μαζί με την κορούλα σου!!!

Παίζοντας  τόσες και τόσες νότες στα σόλο του, θυμάται ο Kiko τι έπαιζε στους παλαιότερους δίσκους του; Στο σχετικό video, αναλύει τι κάνει για να θυμηθεί τα σόλο που έχει να παίξει καιρό και είναι δύσκολα.

Θέλετε να δείτε ποιο σόλο του θεωρεί πραγματικά δύσκολο και προσπαθεί να το παίξει; Είναι αυτό για το τραγούδι “Morning star”, μέσα από το “Temple of shadows” των ANGRA.

Έχοντας –εκτός των MEGADETH και των ANGRA- μία συνεπή σόλο καριέρα, στο παρακάτω video μας δείχνει πως παίζει το πιο δύσκολο σόλο από τον περσινό του δίσκο.

Για τελείωμα, αφήσαμε μία συρραφή κάποιων από τα καλύτερα σόλο που έχει παίξει με τους ANGRA. Πραγματικά σεμιναριακό παίξιμο!

Αυτά και περισσότερα ακόμα, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο online σεμινάριο με τον Kiko Loureiro.

 

Σάκης Φράγκος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here