Ο frontman των BEHEMOTH, Adam “Nergal” Darski, έδωσε τον Απρίλιο μία συνέντευξη στο Οντάριο του Καναδά, την οποία και μπορείτε να δείτε ολόκληρη στο κλιπ από κάτω.
Μιλώντας για τη θέση της μοντέρνας extreme metal σκηνής, δήλωσε: “Η σημερινή extreme metal σκηνή έχει να κάνει μόνο με τη δημιουργία πολύ θορύβου και απλά παίζοντας εκατομύρια riffs μέσα σε ένα κομμάτι. Δε βλέπω πραγματικά το νόημα στο να το κάνεις αυτό. Ξέρεις τι εννοώ; Για εμένα είναι αυνανισμός, είναι ανιαρό, είναι βαρετό, είναι επίπεδο στο τέλος της ημέρας. Όταν ακούς σε τέτοιου είδους δίσκους, δε μου προκαλεί τίποτα απολύτως. Μεγάλωσα ακούγοντας extreme metal μπάντες όπως οι SLAYER, ακόμα και BLASPHEMY, τις πιο extreme μπάντες… ή MAYHEM… Αυτοί πρέπει να κάνουν ακόμα τραγούδια, καταλαβαίνεις τι λέω; Υπήρχε χώρος για ένα ρεφραίν, χώρος για ένα κουπλέ, ένα lead… Και εμείς κρατάμε αυτή τη φόρμουλα. Αν και η μουσική μας είναι διαφορετική, βρισκόμαστε σε ένα διαφορετικό μέρος, ακόμα συνθέτουμε κομμάτια και αυτό γουστάρει ο κόσμος στην τελική. Εννοώ, τα πράγματα που έχουν γάντζους και είναι αξιομνημόνευτα, δεν το κάνω για να προσελκύσω κόσμο, το κάνω για να προσελκύσω τον εαυτό μου, γιατί μεγάλωσα με αυτόν τον τρόπο, ανατράφηκα με αυτού του τύπου την μουσική και το εκτιμώ στις άλλες μπάντες, άρα σίγουρα θέλω να κάνω το ίδιο με τους BEHEMOTH.
Το τελευταίο άλμπουμ των Πωλωνών, “The satanist” (διαβάστε την παρουσίασή του εδώ), κυκλοφόρησε φέτος.










![A day to remember… 24/6 [OPETH] Opeth](https://rockhard.gr/wp-content/uploads/2026/06/Opeth-morningrise-sbit-218x150.jpg)