Ο GUS G. blog-αρει στο ROCK HARD

0
249




Gus G6 webΜιας και μου δόθηκε η ευκαιρία να πω δυο λόγια εδώ, στο site της ελληνικής έκδοσης του ROCK HARD, θα ήθελα να αναφερθώ στα επερχόμενα shows των FIREWIND τον Ιανουάριο στα Ιωάννινα και την Αθήνα και να πως κάποιες λεπτομέρειες όπως και να λύσω πιθανόν απορίες που έχουν κάποιοι.

Να ξεκινήσω λίγο ανάποδα και να πω γιατί ΔΕΝ θα παίξουμε στη Θεσσαλονίκη, κάτι που συνηθίζουμε να κάνουμε κάθε χειμώνα τα τελευταία τρία χρόνια. Πολλοί με έχουν ρωτήσει για ποιο λόγο δεν το κάνουμε και φέτος. Ο λόγος είναι απλός: Παίξαμε το headline show για την προώθηση του “Days of defiance” τον περασμένο Δεκέμβριο (και δεν παίξαμε στην Αθήνα). Επίσης, μόλις παίξαμε στο Καυταντζόγλειο στάδιο, μαζί με τους JUDAS PRIEST και WHITESNAKE τον περασμένο Ιούλιο. Οπότε, δύο εμφανίσεις στην πόλη μας μέσα σε 12 μήνες είναι αρκετές πιστεύω. Αλλά μην ανησυχείτε, θα επιστρέψουμε με πολύ μεγαλύτερο και καλύτερο show μέσα στο 2012!

Τώρα για το show της Αθήνας, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πιστούς οπαδούς και υποστηρικτές της μπάντες, γιατί έχουν περάσει τρία χρόνια από το τελευταίο μας headline show. Ξέρω, είμαστε απαράδεκτοι. Αλλά θα επανορθώσουμε στις 14 Ιανουαρίου στο Fuzz Club, γιατί θα παίξουμε νέα κομμάτια από το άλμπουμ μας (που θα αργήσει λίγο ακόμα να βγει) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για εσάς!!!

Gus g2 webΕπίσης, όπως πάντα, κρατάμε τις τιμές των εισιτηρίων μας χαμηλές – για την ακρίβεια, είχαμε το ίδιο εισιτήριο και πριν τρία χρόνια κι αυτή τη φορά θα έχουμε μαζί μας δύο πολύ καλές μπάντες που θα ανοίγουν, οι οποίες είναι από τη χώρα μας. Τους SCAR OF THE SUN και τους BARE INFINITY. Να σας πω την αλήθεια, δεν είμαι πολύ ενημερωμένος για την ελληνική σκηνή, λόγω έλλειψης χρόνου. Οι συγκεκριμένες μπάντες όμως, κέντρισαν το ενδιαφέρον μου κι ελπίζω να έρθετε όλοι νωρίς να τις τσεκάρετε!

Να πω λίγο και για το θέμα του ντράμερ μας. Πολλοί αναρωτιούνται «γιατί αλλάζουν ντράμερ συχνά οι FIREWIND τελευταία;». Προσωπικά είμαι πολύ ευτυχισμένος που οι FIREWIND είναι μία οικογένεια και οι 4 μας έχουμε μείνει τόσο ενωμένοι όλα αυτά τα χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο, να βρεις άλλους 3-4 ανθρώπους να έχουν τις ίδιες βλέψεις και όρεξη με σένα. Τώρα για το θέμα του ντράμερ, τι να πω… Μάλλον εμείς οι Έλληνες δεν τα πάμε και τόσο καλά με τους Γερμανούς, χαχα! Πέρα από την πλάκα όμως, ο Michael Ehre είναι φοβερός ντράμερ και πολύ καλό παιδί. Απλώς νομίζω ότι άλλαξε γνώμη στην πορεία και αναθεώρησε τις προτεραιότητές του. Ίσως ήταν λάθος που τον παρουσιάσαμε σαν full time μέλος τόσο σύντομα, χωρίς να έχει παίξει καν σε άλμπουμ μας. Στην ουσία μας βοήθησε για κάποια shows και αυτό ήταν.

Gus G4 webΤέλος πάντων, στο θέμα του «νέου» τώρα. Έχουμε μαζί μας τον Jo Nunez των NIGHTRAGE, έναν Βέλγο πιτσιρικά που πιστεύω ότι θα κάνει φοβερή αίσθηση με το παίξιμό του. Τον Jo τον «ανακάλυψε» ο φίλος μου Μάριος (NIGHTRAGE) πριν τέσσερα χρόνια και τον πήρε στο γκρουπ του. Όταν χρειαστήκαμε ντράμερ για τις περιοδείες μας το περασμένο φθινόπωρο, ο Μάριος μας τον «δάνεισε» και μας έσωσε!!! Ναι, ο Μάριος εξακολουθεί να είναι ο καλύτερός μου φίλος, χαχα!

Δεν ξέρω αν ο Jo θα είναι full time μέλος. Θα είμαστε πιο χαλαροί με αυτήν την απόφαση αυτήν τη φορά. Θέλουμε να τον δουν οι οπαδοί μας να παίζει πρώτα, να πάρουμε feedback, να συνηθίσουμε ο ένας τον άλλο κτλ.

Κλείνοντας, να πω πως θα παίξουμε και στα Ιωάννινα για πρώτη φορά στις 13 Ιανουαρίου. Είχα κάνει εκεί ένα σεμινάριο πριν από 6 χρόνια νομίζω και πέρασα τέλεια! Πιστεύω ότι θα είναι ακόμα πιο ωραία τώρα. Γενικά αρχίζουμε και παίζουμε και στην επαρχία όλο και πιο πολύ. Είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε εδώ και καιρό, απλώς δεν είχα πειστεί ότι υπάρχουν οι κατάλληλοι διοργανωτές για να παρέχουν έστω και τα στοιχειώδη ώστε να γίνει ένα καλό club show. Πέρυσι, παίξαμε στην Καλαμπάκα και την Καστοριά και άρχισα να αναθεωρώ. Όχι μόνο οι διοργανωτές έκαναν τα πάντα για να πάνε όλα όσο πιο σωστά γίνεται, αλλά η προσέλευση του κόσμο μας εξέπληξε και υπόσχομαι ότι με την κυκλοφορία του νέου μας άλμπουμ θα παίξουμε πολλές συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα!!!

Ελπίζω να μην σας κούρασα, σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας κι εύχομαι σε όλους καλές γιορτές! Ξέρω πως περνάμε δύσκολους καιρούς σαν λαός (“Days of defiance”), αλλά ελπίζω να βγούμε πιο δυνατοί μέσα από αυτό. Εντάξει, δεν θέλω να ακούγομαι σαν πολιτικός, δεν έχω να προσφέρω κάποια λύση. Απλώς να συνεχίσω να παίζω heavy metal κι ελπίζω να σας κάνω να ξεχαστείτε έστω και λίγο!!!

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία!!!

(αν δεν έρθει το τέλος μέσα στο 2012!!! Χαχαχα… Αστειεύομαι!)

Love ya,

Gus G.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here