BEYOND THE SHORE – “Ghostwatcher” (Metal Blade)

0
68

Η ιστορία των BEYOND THE SHORE μοιάζει πάνω κάτω με την ιστορία κάθε νέου metalcore συγκροτήματος. Εφηβικές ορμόνες που αναζητούν εκτόνωση, πνευματικές ανησυχίες, poser για το poser και πολλή τύχη για να υπογράψεις με ένα καλό label που θα σε προωθήσει σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Για να μη παρεξηγηθώ, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι κατακριτέο, αρκεί το εγχείρημά σου να έχει κάποιες στοιχειώδεις δόσεις πρωτοτυπίας και δημιουργικότητας και δυναμικότητας.

Από τσαμπουκά άλλο τίποτα οι Αμερικάνοι, που φροντίζουν να μας τον τρίψουν στα μούτρα με επάλληλα breakdowns, drop bass και άλλες γνωστές συνταγές του ιδιώματος που δυστυχώς (για το συγκρότημα) τις έχουμε ακούσει σε πολύ καλύτερες εκδοχές από τιτάνες της σκηνής όπως οι PARKWAY DRIVE, οι HEAVEN SHALL BURN ή οι AS I LAY DYING. Το “Ghostwatcher” πραγματικά δεν θα είχε τίποτα να ζηλέψει από τους δίσκους των παραπάνω ονομάτων, ούτε από συνθετική ούτε από εκτελεστική άποψη αν είχε κυκλοφορήσει πριν από 5-7 χρόνια. Σήμερα ωστόσο ακούγεται στα αυτιά μου παρωχημένος και σε πολλά σημεία κακο-αντιγραμμένος. Ενώ ο προκάτοχός του – το “The Arctic Front” κυκλοφόρησε το 2009 – έβριθε από ακαθόριστα ξεσπάσματα οργής και μελωδίας, επισκιασμένα πάντα από τους Αυστραλούς I KILLED THE PROM QUEEN και PARKWAY DRIVE, τώρα συναντάμε μια πιο προκαθορισμένη, σχεδόν τυποποιημένη, ακολουθία στα κομμάτια που θυμίζει εκπληκτικά τους Γερμανούς HEAVEN SHALL BURN. Άρτια παραγωγή, όπως αρμόζει σ’ ένα μεγάλο label όπως η Metal Blade, αλλά τι να το κάνεις; Μεγάλη εξαίρεση, αποτελούν τα “Dreamkiller”, “Homewrecker” και το ομότιτλο “Ghostwatcher”, που θέλω να ελπίζω ότι φανερώνουν την πραγματική δυναμική του συγκροτήματος και η πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Σίγουρα δεν ζούμε σε καιρούς όπου η πρωτοτυπία επιτυγχάνεται εύκολα, πολλές φορές ο ακροατής δεν μπαίνει καν στον κόπο να την αναζητήσει σε μια νέα μπάντα, αρκεί αυτή να καταφέρει να ενεργοποιήσει τα ευαίσθητα αυτά αισθητήρια της πόρωσης. Η μουσική των BEYOND THE SHORE τα καταφέρνει ικανοποιητικά όσο διαρκεί ο δίσκος, δεν σου αφήνει όμως αυτή την επιθυμία να ξεκινήσεις πάλι από την αρχή.

6,5 / 10

Νίκος Ζέρης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here