Αντιδράσεις καλλιτεχνών για τον θάνατο του Clive Burr

0
67

 

clive burrΈνας μεγάλος αριθμός από rock και heavy metal μουσικούς αντέδρασαν στα νέα του θανάτου του πρώην ντράμερ των IRON MAIDEN, Clive Burr, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες το βράδυ στον ύπνο του στο σπίτι του, σε ηλικία 56 ετών, καθώς έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας για πολλά χρόνια.

Dave Lombardo (SLAYER): “Το πρωινό μου γέμισε με θλίψη όταν έμαθα αυτά τα νέα. Το στυλ με ενέπνευσε και οι δίσκοι που ηχογράφησε με τους IRON MAIDEN ήταν σημείο αναφοράς της μουσικής μου εκπαίδευσης. Έπαιζε με μια συγκεκριμένη ενέργεια που έφερε κάτι πρωτοποριακό και έναν ενθουσιασμό στα κλασικά τραγούδια των IRON MAIDEN. Δεν κατάφερα ποτέ να τον συναντήσω, αλλά εύχομαι να το είχα κάνει. Το καλύτερο πράγμα που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να ακούσω μερικές κλασικές επιτυχίες των IRON MAIDEN. Up the irons!”

David Ellefson (MEGADETH): “Στεναχωρήθηκα πολύ που έμαθα για τον θάνατο του Clive Burr σήμερα. Ήταν ένας από τους αγαπημένους μου metal ντράμερ όλων των εποχών. Είμαι ευγνώμων για την μουσική του και την προσφορά του. Τα συλλυπητήριά μου…”

Slash (GUNS N’ ROSES, VELVET REVOLVER): “Πολύ θλιβερά νέα. RIP Clive Burr. Έπαιξε στους αγαπημένους μου δίσκους των IRON MAIDEN.”

Tom Morello (RAGE AGAINST THE MACHINE): “RIP Clive Burr, τον αυθεντικό ντράμερ των IRON MAIDEN, που ρόκαρε ΣΚΛΗΡΑ σε αυτούς τους 3 πρώτους δίσκους.”

Dave McClain (MACHINE HEAD): “Πολύ θλιβερά νέα. Ένας από τους αγαπξμένους μου ντράμερ και μια τεράστια επιρροή μου όταν ήμουν ένας νεαρός ντράμερ. Για μένα, έφερε το punk rock παίξιμο στο heavy metal. Θυμάμαι να περπατάω μέσα στην Hemisphere Arena στο San Antonio για να δω τους IRON MAIDEN και να βλέπω το λευκό kit του Clive πάνω στην σκηνή. Σχεδόν τα έκανα πάνω μου! Απλά στεκόμουν εκεί με δέος κοιτώντας το αληθινό kit που κοιτούσα όλο το καλοκαίρι στο οπισθόφυλλο υοθ “Killers”. Ήμουν ένα ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ παιδί! Θα είναι πάντα μια έμπνευση για το παίξιμό μου. Είναι ένας από τους τύπους στον οποίο ανατρέχω όταν θέλω να βρω διαφορετικους ρυθμούς και γεμίσματα, ή ρωτάω τον εαυτό μου, “Τι θα έκανε ο Clive;””

NIGHTRAGE: “R.I.P Clive Burr. Θα σε θυμόμαστε πάντα για το φανταστικό παίξιμό σου στα τρια πρώτα κλασικά MAIDEN. Οι NIGHTRAGE δεν θα υπήρχαν καν χωρίς τους μέγιστους IRON MAIDEN. Αυτή η ζωή είναι χάλια όταν μόνο οι καλοί πεθαίνουν νέοι (σ.σ.: only the good die young).”

BEHOLDER: “Οι BEHOLDER θα ήθελαν να στείλουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια και τους ειλικρινείς χαιρετισμούς τους στην οικογένεια και τους φίλους του Clive Burr. Ήμασταν αρκετά τυχεροί να μας καλέσουν να κάνουμε ένα φιλανθρωπικό show για τον Clive, πριν μερικά χρόνια, και σαν μεγάλοι οπαδοί των MAIDEN, αισθανθήκαμε μεγάλη τιμή. Στον μικρό χρόνο που περάσαμε μαζί του εκείνο το βράδυ, ο Clive ήταν ένας αξιοπρεπής και ευπρόσιτος άνθρωπος και θα τον θυμόμαστε για πάντα σαν ένα σημαντικό μέρος ενός από τα μεγαλύτερα εξαγώγιμα ήδη της Αγγλίας.”

POSSESSED: “Λυπούμαστε πολύ που μάθαμε για τον θάνατο του Clive Burr… Μεγάλος μουσικός ο οποίος ήταν βασικό συστατικό στα πρώτα χρόνια μιας από τις σημαντικότερες μπάντες στο metal, τους IRON MAIDEN. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.”

WARBRINGER: “Ευτυχώς, θα έχουμε πάντα να ακούμε τους τρεις πρώτους δίσκους των IRON MAIDEN (σε άκρως δυνατή ένταση), και να κάνουμε head banging και air-druming προς τιμή του. Up the irons!”

Richie Faulkner (JUDAS PRIEST): “Not a prisoner, I’m a free man, And my blood is my own now, Don’t care where the past was , I know where I’m going” (στίχοι του “Prisoner” των MAIDEN)

ACCEPT: “R.I.P. Clive Burr. Πραγματικά θα μας λείψει….μας άφησε κάποια εκπληκτικά παιξίματα. Μας άρεσε πολύ το στυλ και ο ήχος του.”

Jeff Waters (ANNIHILATOR): “RIP, Clive. Ένας από τους καλύτερους, αυθεντικότερους και πιο υποτιμημένους ντράμερ στην ιστορία. Το στυλ του ήταν μοναδικό… οι ερμηνείες του σε αυτά τα τρία πρώτα άλμπουμ των MAIDEN επηρέασαν τα ντραμς που έγραφα όλα αυτά τα χρόνια για τους ANNIHILATOR και με έκανε να κάνω air-drumming σε όλη τη μεταλλική ζωή μου… Μόνο με τον Lombardo έκανα περισσότερο air-drumming! Ο Clive ήταν το νούμερο 2 🙂 Τον συνάντησα μια φορά και ήταν φανταστικά. Αυτός είναι ο χαμός ενός πραγματικού θρύλου και καινοτόμου. Ώρα να βάλω στο τέρμα το “The Prisoner”.”

Nigel Glockler (SAXON): “Μόλις πληροφορήθηκα ότι ο πρώην ντράμερ των IRON MAIDEN, ο Clive Burr, άφησε την τελευταία του πνοή. Το παίξιμο του Clive ήταν ένα σημαντικό μέρος αυτών των πρώτων δίσκων των MAIDEN και του ήχου τους. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, τους IRON MAIDEN και τους οπαδούς τους παντού. RIP, Clive.”

Paul Bostaph (SLAYER, TESTAMENT, EXODUS, FORBIDDEN): “Είμαι πραγματικά λυπημένος που έμαθα για τον θάνατο του Clive Burr. Παίξιμό του είχε και ακόμα έχει μια δυνατή επιρροή στο δικό μου στυλ παιξίματος. Είναι κρίμα που δεν κατάφερα ποτέ να τον συναντήσω και να τον ευχαριστήσω προσωπικά για τα μουσικά του δώρα. Ο Θεός να σε έχει καλά, Clive!”

Ronny Munroe (METAL CHURCH): “Ο μουσικός κόσμος έχασε ακόμα έναν σπουδαίο με τον Clive Burr. Ο πρώτος ντράμερ των IRON MAIDEN, ο οποίος τελικά έχασε την μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας μετά από πολλά χρόνια μάχης. Έμαθα πολλά από αυτά που ξέρω για τα ντραμς ακούγοντας και βλέποντας τον Clive και τους MAIDEN των πρώτων χρόνων. Έτσι θέλω να πω ένα μεγάλω ευχαριστώ στον Clive Burr, είθε να αναπαύεται εν ειρήνη. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους φίλους του.”

Jeff Scott Soto (TALISMAN, JOURNEY, YNGWIE MALMSTEEN): “RIP στο καλύτερο και αυθεντικό ντράμερ των IRON MAIDEN, Clive Burr… Οι προσευχές μου πάνε σε αυτόν και την οικογένειά του!”

SACRED REICH: “RIP Clive Burr. Οι πρώτοι δίσκοι των IRON MAIDEN είναι ακόμα οι αγαπημένοι μου.”

LOCK UP: “R.I.P. Clive Burr… Πολύ λυπηρά νέα!!!”

3 INCHES OF BLOOD: “RIP Clive Burr, οι συνεισφορές σου στο metal θα ζούνε για πάντα.”

Jason Bittner (SHADOWS FALL): “Αναπαύσου εν ειρήνη, Κ. Clive Burr!!!!! Ο πρώτος μου αγαπημένος heavy metal ντράμερ!! Τόσα πολλά καταπληκτικό παίξιμο, ρυθμοί και φανταστική δουλειά στα hi hat… ο άνθρωπος είχε πολύ γρήγορα χέρια και θα μας λείψει! Up the irons!!”

EXUMER: “Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας πάνε σήμερα στην οικογένεια και τους φίλους του Clive Burr… Είμαστε λυπημένοι για την απώλειά σας. Στην μπάντα μας υπάρχουν μόνο χαρούμενες αναμνήσεις από αυτόν τον φανταστικό και χαρισματικό ντράμερ και αυτές οι αναμνήσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν, καθώς ο Clive έπαιξε στα πιο αξιομνημόνευτα άλμπουμ των MAIDEN… μας λείπεις. Clive.”

Chralie Benante (ANTHRAX): “Clive Burr… Ένας από τους αγαπημένους μου ντράμερ όλων των εποχών. Μια μικρή ιστορία. Ήταν 1981. Είχα βγει με φίλους πίσω από το Palladium στη Νέα Υόρκη, όπου έπαιζαν οι JUDAS PRIEST με τους IRON MAIDEN. Τοτε εμφανίστηκαν δύο ταξί με τους IRON MAIDEN και βγήκε ο Steve Harris με τον Clive και μιλήσαμε για λίγο. Εκείνο τον καιρό, ο Clive ήταν ο ανερχόμενος ντράμερ και θεωρούσα ότι έπαιζε με ένα καθαρά δικό του στυλ. Το drumming του στο “Killers”, με επηρέασε πάρα πολύ. Του μίλησα και του ζήτησα να μου δώσει τις μπαγκέτες του. Όταν τελείωσε με το να υπογράφει αυτόγραφα, μπήκε στο venue και δέκα λεπτά αργότερα γύρισε με ένα ζευγάρι μπαγκέτες για μένα. Ακόμα έχω αυτές τις μπαγκέτες… Ήταν καταπληκτικός και ξαφνιάστηκα όταν οι MAIDEN τον άφησαν να φύγει. RIP Clive. Έχεις επηρεάσει τόσους πολλούς και μέχρι αυτή τη μέρα, κανείς δεν παίζει σαν εσένα”.

Dee Snider (TWISTED SISTER): Μετά από μακρά μάχη με την σκλύρηνση κατά πλάκας, ο αγαπημένος μου φίλος, Clive Burr, πέθανε στον ύπνο του χθες το βράδυ. Δουλέψαμε μαζί σ’ ένα project, που ονομαζόταν DESPERADO από το 1988 ως το 1990 και περάσαμε πολλές ωραίες στιγμές και κάποιες -δυστυχώς ξεχασμένες-  μουσικές στιγμές. Είμαι ευλογημένος που του μίλησα πριν λίγες μέρες στα γενέθλιά του, μοιραστήκαμε κάποιες αναμνήσεις και κάποια χαμόγελα. Ένας θρύλος του rock n’ roll χάθηκε και ο κόσμος της μουσικής είνι φτωχότερος. RIP Clive και βάρα γερά στον rock n’ roll παράδεισο”.

 

 

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here