SHAI HULUD – “Reach Beyond the Sun” (Metal Blade)

0
77

Αρχίζω να πιστεύω πως οι SHAI HULUD είναι από τις μπάντες που ποτέ δε θα σε απογοητεύσουν. Αν και ποτέ δεν ήταν από τα πρωτοκλασάτα ονόματα στον χώρο του μελωδικού hardcore punk, ωστόσο και οι τέσσερις, πλέον, δίσκοι περνάνε άνετα στην σφαίρα του κλασικού, στο είδος τους. Με μόνο συνδετικό κρίκο όλα αυτά τα χρόνια, την ηγετική μορφή του Matt Fox, οι Αμερικάνοι κατάφεραν με το τιτανοτεράστιο “Reach Beyond the Sun” να υπερβούν τον εαυτό τους ανταμείβοντας μας πλουσιοπάροχα για τα πέντε, περίπου, χρόνια αναμονής.

Οι οπαδοί του συγκροτήματος θα βρουν το συγκρότημα ακριβώς εκεί που το άφησαν στο “Misanthropy Pure” το 2008, με μόνη τεράστια διαφορά, την επιστροφή του Chad Gilbert στα φωνητικά και την παραγωγή του δίσκου. Κι όμως, ο άνθρωπος που τραγούδησε στο θρυλικό “Hearts Once Nourished with Hope and Compassion” πίσω στο 1997, επέστρεψε όχι σαν frontman, αλλά για να δώσει νέα πνοή και σταθερότητα στην μουσική των SHAI HULUD. Όσοι πάλι δεν είναι εξοικειωμένοι με τον ήχο της μπάντας, μπορούμε να πούμε ότι βασική αρχική επιρροή τους ήταν το τσαμπουκαλεμένο hardcore των EARTH CRISIS. Βρίσκοντας όμως τα πατήματά της κατάφερε να δημιουργήσει ένα νιχιλιστικό μελωδικό περίβλημα που κατάφερε με την σειρά του να επηρεάσει δραστικά, μπάντες όπως τους MISERY SIGNALS, HOPESFALL και KILLING THE DREAM.

Πίσω στα της μουσικής τώρα, το συγκρότημα στο “Reach Beyond the Sun” εμφανίζεται αρκούντως δυναμικό, κρατώντας όλα τα “true” στοιχεία του είδους, τονίζοντας ταυτόχρονα τον μελωδικό πιασάρικο εαυτό του. Με το κάθε του κομμάτι να στέκεται είτε σαν μονάδα είτε σαν μέρος ενός συμπαγούς συνόλου, έχει καταφέρει να συνδυάσει όλα τα στοιχεία του παρελθόντος κάτω από ένα ιδιαίτερα φρέσκο πρίσμα, που επιβάλει άλλωστε η εποχή μας. Ο λόγος επιστρέφει στον Chad Gilbert, όπου έχει επιμεληθεί της παραγωγής του δίσκου, η οποία ταιριάζει γάντι στο ύφος της μπάντας. Αν πονάς το δημιούργημά σου, τέτοια άλμπουμ βγαίνουν.

Καταλήγοντας, έχω να δηλώσω ότι μετά από αυτή την κυκλοφορία οι SHAI HULUD, είναι πολύ πιθανό να δουν το όνομά τους να ανεβαίνει στην λίστα των θερινών φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

8,5 / 10

Νίκος Ζέρης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here