PRIMORDIAL – ABSU – BEHEXEN (Club Nosturi, Ελσίνκι 9/3/2013)

0
71

Μια συναυλία που δεν γνωρίζαμε αν θα αναβληθεί η αν θα πραγματοποιηθεί μέχρι τελευταία στιγμή. Το αρχικό Line up ήταν με τους DEVILS BLOOD και όχι τους PRIMORDIAL, μια αντικατάσταση αναγκαία αφού πριν ένα μήνα οι DEVILS BLOOD ανακοίνωσαν την διάλυσή τους. Από την αρχή το σχέδιο ήταν 3 μπάντες με έντονο occult χαρακτήρα, ο διοργανωτής διατήρησε αυτό το πλάνο και η αντικατάσταση ήταν μια εξίσου δυνατή μπάντα.

behexen1 6

Οι BEHEXEN εμφανίστηκαν με μια διαφορετική παρουσία στο μπάσο, (δεύτερη δημόσια εμφάνιση), το εντυπωσιακό είναι ότι είναι γυναίκα (Evisk) και ότι είναι η δημιουργός του εξωφύλλου της τελευταίας κυκλοφορίας τους (http://crimsonwine.fi/). Επίσημα είναι session live μέλος αλλά ο χρόνος θα δείξει αν θα είναι ενεργό μέλος της μπάντας. Ξεκίνησαν με μια μικρή τελετή ευχαριστίας επί σκηνής και το “Kiss of Our Dark Mother”, πολύ ατμοσφαιρικά και απόκοσμα. Το υπόλοιπο set list ήταν τα εξής κομμάτια: “Cathedral of the Ultimate Void”, “Temple of the Silent Curses”, “Night of the Blasphemy”, “Wrathful Dragon Hau-Hra”, “Death’s Black Light”, “Mouth of Leviathan”, “By The Blessing of Satan”, “My soul for his glory”. Ο ήχος ήταν ικανοποιητικός, η απόδοση της μπάντας αρκετά καλή.

absuΗ μπάντα που ακολούθησε ήταν οι ABSU, μια από τις αγαπημένες μου μπάντες που ενώ ήταν άρρωστοι έδωσαν τον καλύτερο τούς εαυτό. Θεωρώ ότι πρέπει να αναφέρουμε όταν κάποιες μπάντες είναι πιστοί στο κοινό τούς και κάνουν τα πάντα για να δώσουν ένα κάλο αποτέλεσμα. Υπήρξαν κάποια μικρά προβλήματα στον ήχο κι έγινε κάποιο ολιγόλεπτο διάλειμμα για να διορθωθεί ο ήχος, ακόμα και αν το κοινό δεν μπορούσε να διακρίνει κάποιο θέμα απόδοσης. Ξεκίνησαν το set list τους με το “Apzu” όπως κάνουν σε όλα τους τα live και συνέχισαν με τα “Night Fire Canonization”, “Abraxas Connexus”, “Manannan”, “Vorago”, “The winter Zephyr”, “Amy”, “Highland Tyrant, “Never Blow Out the Eastern Candle. Μερικές μπάντες καταφέρνουν να έχουν μια ποιότητα στη σκηνική τους παρουσία και στην ουσία είναι από τα καλύτερα live παραδείγματα.

primordial 3Την σειρά τους είχαν οι PRIMORDIAL, γνωστοί για την σταθερή τους αξία στις εμφανίσεις τους, αν εξαιρέσουμε μια άτυχη στιγμή που είχαν στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια. Πάντα είχα την αίσθηση ότι έχουν μια τέτοια σχέση με το κοινό και γνωρίζουν πως να επικοινωνήσουν και να παρασύρουν στην μουσική τους, ακόμα και άτομα που δεν είχαν επαφή, με την συγκεκριμένη μπάντα. Από τις καλύτερες παρουσίες τους. Το set list τους ήταν το εξής: “No Grave Deep Enough”, “Lain with the wolf”, “And the Sun Set on Life forever”, “As Rome Burns”, “Dark Song”, “Traitors Gate”, “The Mouth Of Judas”, “Gods the Godless”, “Cities Carved in Stone”, “Heathen Tribes”, “The coffin Ships”, “Empire Falls”. Οφείλω να ενημερώσω ότι τεχνικά δεν υπήρξε headliner σε αυτό το live όλες οι μπάντες έπαιξαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο, σίγουρα ένα από τα καλύτερα live που έχω δει.

Έλενα Βασιλάκη

behexen1 5

behexen1 4

absu 4

primordial 4

primordial 5

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here