REDRUM – “Victims of our Circumstances” (RMB Records)

0
75

Το Ελληνογερμανικό θωρηκτό που ακούει στο όνομα REDRUM ( …το καθρέπτισμα δηλαδή του Murder!) είναι εδώ με ολοκαίνουρια δουλειά. Τίτλος αυτής “Victims of our circumstances”. Κυκλοφορεί μέσα στον Απρίλη με μοναδικό σκοπό να μας “δολοφονήσουν” με το γάντι, με μοναδικά τους όπλα το ατόφιο hard rockπου παίζουν, τις μελωδίες, τα riffs, το γρέζι της φωνής του Michael Bormannκαι το “killer instinct” κιθαριστικό δίδυμο αποτελούμενο από τους Athan Kazakis και Panos Baxevanis. Συγγνώμη παίδες που σας γράφω με Αγγλικούς χαρακτήρες όμως κάνετε παγκόσμια πλέον καριέρα και επιβάλλεται! Ηθικοί αυτουργοί στο συγκεκριμένο έγκλημα είναι οι: Alex Kidd (μπάσο), Thanos Sarketzis (ντραμς) και Marco Grasshoff (πλήκτρα).

Δύο ολόκληρες βδομάδες ηχογραφούσαν στα RMB Studiosκάτω από την καθοδήγηση του, εκτός από τραγουδιστή, παραγωγού και υπεύθυνο μίξης Michael Bormann (ex– JADED HEART, J.R. Blackmore, BONFIRE, ZENO, RAIN μεταξύ άλλων…). Το αποτέλεσμα από πλευράς ηχητικής συνέπειας, όγκου, απόδοσης και επαγγελματικότητας μπορώ να πω πως είναι άψογο! Εύγε Μιχαλάκη! Τώρα όσο αφορά τις συνθέσεις του άλμπουμ… Δεν περίμενα τίποτα παραπάνω ή παρακάτω από τους REDRUM. Το αποτέλεσμα με ικανοποιεί πλήρως. Κάπως έτσι το περίμενα και χαίρομαι γι αυτό. Χωρίς περιττά, χωρίς καραγκιοζιλίκια, χωρίς διάφορα ώστε να ενθουσιάσουν και μόνο, οι REDRUM χτυπάνε απευθείας και απλά πράττουν αυτό που ξέρουν… Μας προσφέρουν 100% αυθεντικό hard rock, βγαλμένο μέσα από την καρδιά, το συναίσθημα και την καθημερινή πραγματικότητα!

Τα τραγούδια τους, άλλοτε μου θυμίζουν παλιούς καλούς BONJOVI(…στα σημεία ειδικά που έχει ακουστικές κιθάρες, όπως για παράδειγμα το ξεκίνημα του “Dust in your eyes” και το “Have a nice day”), άλλοτε μου θυμίζουν LED ZEPPELIN όμως σε μια πιο hard version λόγω κάποιων riffs και άλλοτε μου θυμίζουν τους Σουηδούς EUROPE λόγω συνθέσεων και ιδιαίτερα λόγω παραγωγής. Μπορώ επίσης να παρομοιάσω το αποτέλεσμα με τα πρώτα χρόνια των JADED HEART, ίσως με έναν Michael Bormannτώρα πιο ώριμο από ποτέ. Όπως και να χει όλο αυτό το σύνολο με καλύπτει πλήρως! Δεν θα μπω στην διαδικασία να σας παρουσιάσω κάθε τραγούδι ξεχωριστά διότι θεωρώ ότι το “ Victims of our circumstances” πρέπει να το ακούσετε όλο για να το αγαπήσετε… Δεν θα κρύψω όμως την αγάπη μου για τα τραγούδια “Dirty white boy”, “Tear down the walls”, “Poker face” και “Dust in your face” όπου και αποτελεί το πρώτο video clip του άλμπουμ. Επίσης πολύ αγαπητή και η αξιολογότατη διασκευή στο “Youre the voice” που πρωτοείπε ο John Farnham αλλά και οι HEART αργότερα!

Ανακεφαλαιώνοντας, θα πω ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στους REDRUM και θα σας επιστήσω της προσοχή για το άλμπουμ σε τούτες τις λέξεις: 100% hardrock … συναίσθημα … καρδιά … απλά … REDRUM!!!

8 / 10

Χάρης Στουραΐτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here