U.D.O. – “Steelhammer” (AFM)

0
72

Υπάρχουν σταθερές αξίες στο Heavy Metal που δεν τις αγγίζουν ούτε μόδες ούτε δείχνουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον για αυτές. Το γερμανικό σκυλί, ο Udo Dirkschneider, και το συγκρότημα του οι U.D.O. μας έρχονται κατευθείαν στο νου. Ο Biff και οι SAXON είναι μία άλλη χαρακτηριστική περίπτωση. Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι αυτοί οι δύο, όσο υπερβολικό και μακάβριο ακούγεται, θα πεθάνουν πάνω στη σκηνή! Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι οι μεν SAXON συνεχίζουν και εντυπωσιάζουν δισκογραφικά ενώ οι U.D.O. ναι μεν δεν απογοητεύουν, αλλά αδυνατούν να αγγίξουν τα επίπεδα δίσκων όπως το “Animal house” ή το “Thunderball”.

Το “Steelhammer” είναι το πρώτο άλμπουμ εδώ και πάρα πολλά χρόνια δίχως τον Stefan Kaufmann ο οποίος αποχώρησε από τους U.D.O. (οι λόγοι της αποχώρησης παραμένουν διφορούμενοι) και αντικαταστάθηκε από τον πιτσιρικά Kasperi Heikkinen. Ο Udo συνθέτει όλο το “Steelhammer” με την παλιοσειρά, τον μπασίστα Fitty Weinhold, και το αποτέλεσμα είναι απλώς καλό. Όπως είπα παραπάνω, δεν απογοητεύει αλλά δεν συγκλονίζει κιόλας. Εννοείται ότι πρόκειται για ένα παραδοσιακό, τευτονικό heavy metal με ορισμένες μοντέρνες πινελιές στην παραγωγή (κάτι που έχει ξεκινήσει από το 2007 και το “Mastercutor”) αλλά ελάχιστες είναι οι εξαιρετικές συνθέσεις. Σίγουρα, η καλύτερη στιγμή του δίσκου είναι το midtempoNever cross my way” ενώ από κοντά ακολουθούν τα “A cry of a nation” και “Timekeeper”.

Επαναλαμβάνω ότι το “Steelhammer” δεν είναι ένα κακό άλμπουμ. Απλώς είναι μία ΟΚ κυκλοφορία από τους U.D.O. οι οποίοι μας έχουν συνηθίσει σε σαφώς ποιοτικότερες δουλειές. Με την απουσία, βέβαια, του Kaufmann δεν ξέρω κατά πόσο αλλάζουν οι ισορροπίες στο συγκρότημα… Ο χρόνος θα δείξει!

7 / 10

Σάκης Νίκας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here