SWEDEN ROCK FESTIVAL: Recap Day 2 (6/6/2013)

0
76

IMG 0622Η μέρα ξεκίνησε με καλύτερες προϋποθέσεις και οι DEMON παίζοντας δεμένα τις παλιότερες κλασικές τους συνθέσεις μας έκαναν να χαμογελάσουμε.

Αυτό που περίμενα έντονα ήταν η επανεμφάνιση των MORGANA LEFAY. Οι Σουηδοί δεν με απογοήτευσαν και κάνοντας ένα πραγματικά best of, μας έκαναν να χτυπηθούμε. Το “Rooms of sleep” μας ταξίδεψε, το “Source of pain” μας ταρακούνησε και το “Maleficium” μας απογείωσε.

Οι Αμερικάνοι SURVIVOR ήρθαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη με δύο τραγουδιστές και ήταν από τις κορυφαίες στιγμές του φεστιβάλ. Και οι δυο τους δυσκολεύτηκαν στις ψιλές νότες, αλλά η εμφάνιση ήταν φοβερή. Είδαμε τα “Burning heart” και “Eye of the tiger” με τους αντίστοιχους τραγουδιστές! Υπέροχο.

IMG 0882Ο Rick Springfield ερχόταν για δεύτερη φορά εδώ και αυτό φάνηκε στην μέτρια ανταπόκριση του κοινού. Ο ίδιος όμως στάθηκε αντάξιος των προσδοκιών και έπαιξε τα πάντα.

Ενώ οι STATUS QUO έκαναν τον κόσμο να λικνίζεται κάτω από τον ήλιο, εγώ προτίμησα τους Καναδούς. Ο Devin Townsend εκτός από σαρκασμό μας κέρασε απίστευτες δόσεις μεταλλικής τρέλας. Η μπάντα του δεμένη μέχρι αηδίας και η φωνή του ξυράφι. Καταιγιστικοί.

Μοίρασα τις εμφανίσεις των THUNDER και AMON AMARTH αφού έπαιζαν ταυτόχρονα. Δυο από τις καλύτερες μπάντες στο είδος τους επιβράβευσαν το κοινό τους. Οι Βρετανοί με το ενθουσιώδες hard rock και οι Σκανδιναβοί με το Viking metal. Εξαιρετικοί.

IMG 1189Οι FIVE FINGER DEATH PUNCH ήταν ενεργητικοί και μάζεψαν μεγάλο ακροατήριο, κερδίζοντας πόντους στην εκτίμηση μου. Έπαιξαν σφικτά, έκαναν χαβαλέ, αλλά πρωτίστως μας ανέβασαν την αδρεναλίνη μας με το σύγχρονο Αμερικάνικο ήχο τους.

Αντιθέτως οι συμπατριώτες τους MANILLA ROAD με απογοήτευσαν, κυρίως λόγω τραγουδιστή. Ο Shelton ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά η μπάντα δεν είχε καλή επαφή με τον κόσμο. Ένα “Open the gates” όμως, πάντα το ευχαριστιέσαι.

Για τους KISS τι να πω που δεν έχει ειπωθεί; Με νέο σκηνικό, και όλο το σκηνικό που έχουν στην Αμερική, η τετράδα απέδειξε γιατί είναι εξαιρετική επί σκηνής. Εκρήξεις, φώτα, ακροβατικά, φωτιές και rock n’ roll δένουν άψογα.

Γεμάτη μέρα….

End of part 2…

Γιώργος “Kay” Κουκουλάκης

IMG 1268 IMG 0957 IMG 0794

IMG 0752 IMG 0644 IMG 0643

IMG 0714

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here