NINE INCH NAILS: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

0
72

reznorΠέρασε σχεδόν ένας μήνας από τότε που γράψαμε για την επαναδραστηριοποίηση των NINE INCH NAILS και οι εξελίξεις στο στρατόπεδό τους είναι σχεδόν καθημερινές. Ας κάνουμε μια σούμα.

Το νέο τους album θα τιτλοφορείται “Hesitation marks” και θα κυκλοφορήσει μέσω της Interscope Records/Universal Music στις 3 Σεπτεμβρίου. Όλα τα τραγούδια τα έχουν συνθέσει ο Trent Reznor και οι βρετανοί παραγωγοί Atticus Ross και Alan Moulder. Ο Ross είναι ο παραγωγός των NIN από το “With teeth” μέχρι και σήμερα, έχει μαζί με τον Reznor το project HOW TO DESTROY ANGELS και συνέθεσε μαζί με τον Reznor τα soundtracks των ταινιών “The social network” και “The girl with the dragon tattoo” (αμφότερες του διάσημου σκηνοθέτη David Fincher). Ο Moulder είναι εδώ και πολλά χρόνια συνεργάτης του Reznor στην Interscope και ανάμεσα στις άλλες παραγωγές του, ήταν κι αυτή στο EP των HTDA.

Στα πλαίσια προώθησης της νέας τους δουλειάς, οι ΝΙΝ θα πραγματοποιήσουν περιοδεία σε όλη τη Βόρεια Αμερική με τίτλο “NINE INCH NAILS: Tension 2013”, η οποία ξεκινά στα τέλη Σεπτέμβρη, με support τους καναδούς postrock θρύλους GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR και τους τεξανούς rockers EXPLOSIONS IN THE SKY. Τον προηγούμενο όμως μήνα ο session μπασίστας Eric Avery, που είχε ανακοινωθεί για την περιοδεία, δήλωσε ότι δεν θα μπορέσει τελικά να ακολουθήσει την μπάντα. Ο Avery, ιδρυτικό μέλος των JANES ADDICTION, ανέφερε σαν δικαιολογία την εξάντλησή του από τις συνεχείς περιοδείες με τους GARBAGE (!!!), οπού κι εκεί βγάζει τα προς το ζην ως session μουσικός.

Σα να μην έφτανε η αποχώρηση του Avery, μόλις χτες ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι δεν θα ακολουθήσει την περιοδεία και ο Andrew Belew! Για την ακρίβεια έγραψε: «Γεια σας φίλοι μου, πριν το πράγμα πάει πολύ μακριά, επιτρέψτε μου να πω το εξής: Σέβομαι πολύ τον [ηγέτη των NINE INCH NAILS] Trent [Reznor] και τη μουσική που κάνει. Δεν είναι δικό του λάθος. Και οι δύο συμφωνήσαμε ότι απλά το πράγμα δεν δούλευε. Λυπάμαι αν απογοήτευσα κάποιους. Αυτό πονάει πραγματικά. Αλλά οι NIN θα κάνουν καταπληκτικό show και εγώ θα είμαι πίσω εκεί που ανήκω: δημιουργώντας ΡΟΗ».Ο Belew, εδώ και 30 χρόνια μέλος των KING CRIMSON, είχε συμβάλει συνθετικά επίσης στα “The downward spiral” και “The fragile” και το αρχικό πλάνο ήταν να αποτελέσουν μαζί με τον Robin Finck (πρώην GUNS NROSES) το κιθαριστικό δίδυμο των ΝΙΝ επί σκηνής.

Έτσι, μόλις λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του νέου τους album, έμειναν με ένα μόνο κιθαρίστα (συν τον Reznor), ένα drummer, ένα κημπορντίστα και έναν προγραμματιστή. Μάλιστα, η αποχώρηση του Belew, ήρθε μόλις μερικές ώρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του πρώτου single των NINCame back haunted” το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here