SKID ROW – “United World Rebellion: Chapter one” (Megaforce)

0
144

Οι SKID ROW δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις καθώς χωρίς αμφιβολία είναι μια από τις γνωστότερες hard rock μπάντες των 80s. Τα δύο πρώτα τους άλμπουμ, “Skid Row” και “Slave to the grind” δεν ήταν απλά καλοί δίσκοι, αλλά σημαδεύτηκαν και από τεράστια εμπορική επιτυχία στο Αμερικάνικο billboard.

Μετά την φυγή του χαρισματικού, πλην όμως εκκεντρικού τραγουδιστή τους, Sebastian Bach και την έλευση του Johnny Solinger, τα πράγματα ποτέ δεν ήταν τα ίδια. Δεν θα πω ότι τα άλμπουμ με αυτόν δεν ήταν καλά, αλλά σίγουρα δεν είχαν τη «δύναμη» των προηγούμενων και σου έδιναν την εντύπωση ότι έχουν ξεφύγει από τον δρόμο που χάραξαν με τις πρώτες τους δισκογραφικές δουλειές.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ανακοινώθηκε ότι οι SKID ROW υπέγραψαν στη Megaforce Records και ότι η επόμενη δουλειά τους θα είναι μια συλλογή από τρία EPs με τον τίτλο “United world rebellion”. Το πρώτο μέρος (Chapter οne) κυκλοφορεί ήδη και περιέχει πέντε κομμάτια .

Δεν θα το κρύψω ότι ήμουν επιφυλακτικός πριν το ακούσω, δεδομένου και των προηγούμενων δύο δουλειών τους. Ευτυχώς για τους απανταχού fans των SKID ROW αλλά και των φίλων του κλασικού hard rock, διαψεύστηκα πανηγυρικά. Όχι μόνο έχουμε ποιοτικά hard rock κομμάτια αλλά και μια ακουστική μπαλάντα, το “This is killing me” που με έκανε να κουνάω τον αναμμένο αναπτήρα ακολουθώντας τον καψουρο-ρυθμό του …

Τα άλλα τέσσερα κομμάτια είναι γεμάτα δυνατά riffs ενώ είναι ξεκάθαρη και η αναγέννηση του Solinger ο οποίος μας δίνει πολύ καλά φωνητικά. Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις με τον Bach, απλά θα πω ότι το πρώτο μέρος του “United world rebellion” είναι με διαφορά η καλύτερη δουλειά των SKID ROW στη μετά-Bach εποχή. Μάλιστα είναι τόσο καλή που σε αφήνει με την όρεξη και για τις δύο συνέχειες ίσως όμως και με ένα μεγάλο «γιατί;» αφού θα μπορούσε να βγει η πλήρης δουλειά τους σε ένα LP για εμάς τους… ανυπόμονους! Όπως και να έχει, το “United world rebellion: chapter one” είναι μια πολύ προσεγμένη δουλειά και χωρίς αμφιβολία αποτελεί τη δυναμική επιστροφή στις ρίζες για τους SKID ROW.

7 / 10

Νίκος Ανδρέου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here