SHOW YOUR FACE – “Apnea” (The Leaders)

0
71

Στα τέλη του 2012 είχε έρθει στα χέρια μου ένα EP από τους Καρδιτσιώτες SHOW YOUR FACE με τίτλο “Afraid”, του οποίου review είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε το στο περιοδικό μας. Ένα EP που ήταν προπομπός του 2ου κατά σειρά full length δίσκου της μπάντας με τίτλο “Apnea”, το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό.

Όπως είχαμε αναφέρει και στη κριτική του ΕP, οι SHOW YOUR FACE αρέσκονται να παίζουν groov-άτο thrashcore (βλέπε LAMB OF GOD) με αρκετές prog πινελιές (Βλέπε GOJIRA). Το “Apnea” συνεχίζει ουσιαστικά τη πορεία του “Afraid”, του οποίου και τα τρία τραγούδια περιλαμβάνονται στο full length. Ουσιαστικά μιλάμε για 7 καινούριες συνθέσεις. Αν και κάτι μου λέει πως απλά αυτά τα 3 ήταν αυτά που επιλέχτηκαν από τα 10 συνολικά για να “προμοτάρουν” τη μουσική τους και να επανέλθουν στο προσκήνιο, μετά το 2011 και το “Unleash”. Στο σύνολο του λοιπόν, σαφώς κερδίζει έδαφος η πιο ωμή προσέγγιση του thrashcore, χωρίς να μιλάμε απαραίτητα για τρομερές ταχύτητες. Αρχικά πίστευα πως θα κλείνουν προς prog, αλλά δεν έγινε αυτό. Στις mid tempo στιγμές τους, τα riffs μου θυμίζουν DEATH, νιώθοντας ότι οι κιθάρες έρχονται αργά αλλά σταθερά να σε καταπιούν, όπως έκανε ο αείμνηστος Chuck Schuldiner στη μεσαία περίοδο των θρυλικών DEATH. Εξαιρετική απόδοση στα drums και στο μπάσο, που είναι αρκετά μπροστά τονίζοντας ακόμη περισσότερο τις συνθέσεις. Από τις 7 νέες συνθέσεις, ξεχωρίζω και βάζω στην ίδια σειρά με τα “Afraid” και “Born Dead, dIe Alive” του EP, είναι τα “Infected” και “Desperation”. Εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι κορυφαία και πιο ώριμη σύνθεση είναι το “I sin”… ένα mid tempo κομμάτι που σου καρφώνεται στο μυαλό, με τη συμμετοχή του Σάκη Τόλη (ROTTING CHRIST)!

Δε θα αλλάξω πολλά πράγματα από τον επίλογο (ούτε στο βαθμό) που είχα κάνει στη κριτική του “Afraid”. Μια μπάντα που δουλεύει, κατέχει το «άθλημα» και εμφανίζεται ωριμότατη. Προσωπικά θα τους προτιμούσα πιο prog-άτους (αυτό που περίμενα δηλαδή). Οι SHOW YOUR FACE δεν ανακάλυψαν τη συνταγή της cocacola (βαριέμαι να βλέπω την έκφραση με το τροχό!), αλλά έχουν τις δυνατότητες να γίνουν πιο… αυθεντικοί με πιο δικό τους ήχο… Εγώ εκεί θα είμαι για να βγω αληθινός!

7.5 / 10

Γιώργος Δρογγίτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here