Tribute στους KISS, από μέλη των GNR, WHITESNAKE και PANTERA

0
91

BumblefootΟ κιθαρίστας των GUNS N’ ROSES, Bumblefoot, ο πρώην ντράμερ των WHITESNAKE, Brian Tichy και ο πρώην μπασίστας των PANTERA, Rex Brown, σχημάτισαν την tribute μπάντα στους KISS, ALIVE, αφού ανακάλυψαν το κοινό πάθος τους για το συγκρότημα στη συμμετοχή τους σε ένα φιλανθρωπικό άλμπουμ. Όλοι συνέβαλαν στο άλμπουμ “A World With Heroes”, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση του καρκίνου. Το άλμπουμ αποτελεί το πνευματικό τέκνο του δημοσιογράφου Mitch Lafon, το οποίο σύντομα θα κυκλοφορήσει μέσω του PledgeMusic (online διάθεση).

Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας των μουσικών με email για τις λεπτομέρειες των συνθέσεων, συνειδητοποίησαν ότι η αγάπη τους στη μουσική των KISS – και ιδιαίτερα στο πρώιμο υλικό της μπάντας της δεκαετίας του ’70 – ήταν τόσο ισχυρή που θα πρέπει να γίνει κάτι παραπάνω. Η αποφασιστικότητά τους αυτή ενισχύθηκε όταν ανακάλυψαν ότι ο Bumblefoot ακούγεται σαν τον Paul Stanley και ο Brown ακούγεται σαν τον Gene Simmons στις ηχογραφήσεις. Το αποτέλεσμα είναι οι ALIVE, συμπεριλαμβανομένου επίσης του κιθαρίστα των KILL DEVIL HILL, Mark Zevon.

O Brown δήλωσε: “Μας ζητήθηκε να παίξουμε στο άλμπουμ για να συνδράμουμε την έρευνα για τον καρκίνο. Ήταν σπουδαίος σκοπός, και θέλαμε να είμαστε μέρος του – αλλά νομίζω ότι μέρος του ήρθε επίσης λόγω του πραγματικού πάθους.”

“Θυμάμαι ότι ήμουν στην έβδομη τάξη και αυτή η γκόμενα είχε μία κόπια του “Alive”! Το άκουσα, και αυτό άλλαξε το μέλλον του rock n’ roll όπως το ξέρω. Είναι ένας από τους λόγους που παίζω μουσική σήμερα. Είναι η στάση και τα τραγούδια, όχι το image, που πάω πίσω σε κάθε στιγμή.

“Αφού ακούσαμε αυτά που είχαμε ηχογραφήσει, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό να το κάνουμε ζωντανά. Όπως αποδείχθηκε, ο Mark και εγώ είχαμε μόλις τελειώσει την ηχογράφηση του επερχόμενου άλμπουμ των KILL DEVIL HILL, και υπήρχε ένα μικρό κενό χρόνου το καλοκαίρι πριν την περιοδεία. Το χρονοδιάγραμμα συνέπεσε τέλεια με τα διαλείμματα στα χρονοδιαγράμματα του Ron και του Brian, και έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε από κοινού.”

Ο Bumblefoot δήλωσε: “Ακούγοντας το “Alive!” στην ηλικία των πέντε ετών είναι αυτό που με έκανε να θέλω να παίζω κιθάρα και να συμμετέχω σε μια μπάντα. Ανυπομονώ να παίξω τα τραγούδια που ξεκίνησε η ζωή μου.”

Ο Tichy πρόσθεσε: “Οι KISS ήταν το πρώτο συγκρότημα που “κόλλησα”. Ο Peter Criss ήταν το πρώτο μου είδωλο στα τύμπανα. Όταν αναφέρθηκε η ιδέα να προχωρήσουμε όλοι μαζί , όλοι αντέδρασαν με τεράστιο ενθουσιασμό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here