DEATH SS – “Resurrection” (Lucifer Rising / Scarlet Records)

0
84

Πάνε επτά χρόνια από τη κυκλοφορία του “The seventh seal”, του τελευταίου άλμπουμ των Ιταλών DEATH SS. Όπως μαρτυρά και ο τίτλος, το “Resurrection” αποτελεί τη δυναμική επιστροφή του γκρουπ με τη άκρως εκκεντρική εμφάνιση. Εννοείται πως μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας από τα studio, υπάρχει η περιέργεια για το τελικό αποτέλεσμα του ‘Resurrection’.

Η θεματολογία των DEATH SS ήταν ανέκαθεν οι ταινίες τρόμου και πάνω σε αυτό έχει χτιστεί όλο το image της μπάντας. Το “Resurrection” δεν αποτελεί την εξαίρεση με τη μόνη διαφορά ότι στη θεματολογία (η οποία πηγάζει από το πάθος του δημιουργού και τραγουδιστή της μπάντας Steve Sylvester για τα θέματα αυτά) προστέθηκαν και τα ιταλικά κόμικ τρόμου της δεκαετίας του ‘70 με έντονο σεξουαλικό στοιχείο.

Ακούγοντας λοιπόν το άλμπουμ, αμέσως έπεσα σε δύο περιπτώσεις. Στην μια που έχεις καλά hard rock και heavy metal κομμάτια που ακούγονται ευχάριστα και σε μία όπου η μουσική είναι κυριολεκτικά σαν soundtrack ταινιών τρόμου. Στην πρώτη περίπτωση δεν το κρύβω ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από δυνατούς ρυθμούς και σχετικά καλά φωνητικά. Στη δεύτερη απογοητεύτηκα, καθώς η μουσική χάνονταν μέσα σε ηχητικά εφέ και ήχους ταινιών τρόμου που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν υπερβολικά πολλά. Πάντως η παραγωγή την οποία επωμίστηκε εξολοκλήρου ο Sylvester είναι αρκετά καλή και είμαι σίγουρος ότι πέτυχε το αποτέλεσμα που επεδίωξε ο ίδιος.

Ως έχει, το “Resurrection” απευθύνεται σε περιορισμένο κοινό. Σίγουρα θα το αγαπήσουν οι φίλοι της μπάντας αλλά και οι φίλοι του heavy metal που λατρεύουν τη θεματολογία των DEATH SS. Δύσκολα όμως θα βρει απήχηση στο υπόλοιπο κοινό.

6 / 10

Νίκος Ανδρέου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here