WARFECT – “Exoneration Denied” (Cyclone Empire)

0
191

Αυτή θα πρέπει να είναι η πιο πιστή Σουηδική tribute μπάντα στους SODOM! Βάζω το άλμπουμ να παίζει και προς στιγμή νόμιζα ότι έκανα λάθος αφού ήταν σαν να άκουγα το “Better off dead” ή το “Tapping the vein”. Μιλάμε για μεγάλη ομοιότητα αν και μετά τα 3-4 πρώτα κομμάτια, οι WARFECT το γυρίζουν ελαφρώς σε DARK ANGEL και SLAYER. Με λίγα λόγια έχουμε μία απόδοση φόρου τιμής στον ήχο που θεμελίωσαν σπουδαία groups της δεκαετίας του ‘80. Και εκεί έγκειται τώρα η αποτίμηση του “Exoneration denied”… Θα το δούμε με μία θετική ματιά ή θα το αποκηρύξουμε σαν ένα χιλιοδοκιμασμένο κακέκτυπο;

Προσωπικά, βρίσκομαι κάπου στη μέση. Τι εννοώ; Χωρίς να έχω ακούσει την πρώτη δουλειά των WARFECT (“Depicting the macabre”), διακρίνω ορισμένα καλά στοιχεία τα οποία όμως δεν είναι αρκετά για να στοιχειοθετήσουν μία ξεκάθαρη μουσική εικόνα ενώ είναι εμφανές ότι η πρωτότυπη μουσική ταυτότητα απουσιάζει. Παρόλα αυτά, είναι ένα τρίο που αποδίδει καλά τα τραγούδια και αν καταφέρει να δουλέψει περισσότερο πάνω στις συνθέσεις ώστε να περάσει το δικό του ήχο, τότε νομίζω ότι θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Επαναλαμβάνω ότι οι WARFECT δεν είναι ένα κακό σχήμα και πιστεύω ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορέσουν να διακριθούν στο χώρο του παλιομοδίτικου thrash. Τους το εύχομαι γιατί εκτός από το ενδιαφέρον μουσικό ύφος τους, έχουν και ένα πολύ cult εξώφυλλο!

6.5 / 10

Σάκης Νίκας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here