COUNTOWN #interview

0
51

countown1Όχι μόνο ξεπροβάλλουν πολλές μπάντες τελευταία αλλά και διαφορετικές! Ελληνικός στίχος λοιπόν για τους Πειραιώτες Countown, χωρίς όμως να αποκλείουν και τον αγγλικό. Μας παρουσιάζονται μέσω τεσσάρων τραγουδιών που έχουν δημοσιεύσει σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και μας υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις στα live που μόλις ξεκίνησαν, ένα από αυτά στα πλαίσια του ROCK HARD LIVE την Κυριακή 14 Ιουλίου. Γνωρίστε τους μέσα από το Rock Overdose και το Rock Hard.

 

Γεια χαρά παιδιά και καλώς ορίσατε. Nu metal με ελληνικό στίχο, έχει ανταπόκριση;

Γεια σας καλώς σας βρήκαμε! Αυτό που επιλέξαμε να παίξουμε δεν είναι απαραίτητα μόνο Numetal!! Σίγουρα είναι προφανές σε μερικά κομμάτια μας λόγω του Ραπ στοιχείου αλλά οι ορίζοντές μας δεν έχουν όρια, συνδυάζουμε πολλά πράγματα και η ταμπέλα της μουσικής μας έχει πολλές πτυχές . Αυτή τη στιγμή σαν μια νέα μπάντα θα σας πούμε πως ρισκάρουμε να βάλουμε ελληνικό στίχο σε αμερικάνικου ύφους μουσικές με τον τρόπο που μόνο εμείς ξέρουμε και προς το παρόν η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά θαυμάσια!!

Φαντάζομαι δεν σας ενδιαφέρουν οι αγορές του εξωτερικού, παρόλο που το metal παίζει πολύ έξω..

Μας ενδιαφέρουν αλλά σκεφτήκαμε να θέσουμε κάποιους στόχους, δηλαδή να ξεκινήσουμε να κάνουμε αυτό που σκεφτήκαμε στον τόπο μας να ρισκάρουμε εδώ να ακουστούν τα συναισθήματα μας στη γλώσσα μας να δει και να ακούσει κάτι διαφορετικό ο Έλληνας που ψάχνεται στο youtube ή στις live σκηνές κάτι που να τον πάει στα ξένα ακούσματά του αλλά και να του τα «δίνει» στην μητρική του γλώσσα που είναι ακόμα πιο άμεσο! Πάντα όμως έχουμε κατά νου να φτιάξουμε και αγγλόφωνα κομμάτια να τραβηχτούν ανά τον κόσμο !!

after countownΛένε πως το nu metal “πέθανε” πολύ γρήγορα στις αρχές των ’00s. Για εσάς ζει και βασιλεύει;

Το έχω συζητήσει αυτό το θέμα με πολλούς λάτρεις του είδους και μη! Για άλλους ναι αλλά η άποψή μας είναι πως δεν πεθαίνει ένα είδος της μουσικής απλά η μόδα καταφέρνει να βάζει τέτοιες σκέψεις στους ανθρώπους!! Πάντα υπάρχει ο κόσμος που στηρίζει αυτό που γουστάρει να ακούει κατά τα έτη! Συνέχεια βγαίνουν μπάντες αυτού του είδους και πάντα θα ζει και θα βασιλεύει μαζί με όλη την γκάμα της μουσικής!!

Πώς ξεκίνησε αυτή η ιδέα λοιπόν; Κάπου διάβασα ότι ήταν one man project αρχικά;

Το 2008 ο Γιώργος Αρχοντούλης (τραγουδιστής, συνθέτης) είχε την ιδέα ελληνόφωνου NuMetal μουσικού κινήματος και όντας χωμένος μόνο στην underground metal μουσική σκηνή τότε δεν συγκεντρώνονταν μέλη να τον στηρίξουν εύκολα (λόγω είδους μουσικής) και το ξεκίνησε μόνος του σαν one man band με την επονομασία ArchonG αλλά μετά από αρκετό καιρό και πολύ δουλειά βρέθηκαν μέλη και στήθηκε μπάντα τον Απρίλιο του 2013!

Και υπάρχει κάποιο επίσημο δισκάκι με τα τραγούδια;

Προς το παρόν υπάρχουν τέσσερα demo τραγούδια μας στο διαδίκτυο σε ηλεκτρονική μορφή στο soundcloud, jumping fish και reverbnation, ανεβάσαμε και δύο ακόμα στο Youtube σε ζωντανές εκτελέσεις από την πρώτη μας συναυλία που έγινε στις 7 Ιουνίου στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι στα πλαίσια του Rockanrolla Festival!! Μετά το καλοκαίρι και μετά από κάποιες live εμφανίσεις που θέλουμε να κάνουμε θα ξεκινήσουμε να γράφουμε τον πρώτο μας δίσκο!!

Γιατί “Countowm” και όχι “countdown” όπως απρόσεκτα διάβασα στην αρχή;

Είναι λογοπαίγνιο των λέξεων ‘μετράω’ και ‘πόλη’ μεταφράζεται σαν η αξιολόγηση του κάθε ανθρώπου που ζει στη μεγαλούπολη (μιας κι εμείς εδώ ζούμε), στο πόσα λεφτά δηλώνει στο εκκαθαριστικό του, στο πόσα αμάξια χρειάζεται, στο πόσα τον κάνει η απληστία να κυνηγάει τα προς το υποτιθέμενο ζειν και ακόμα πόσο μετράει από τα “views” ,“Hits”, ‘Likes’ “Friends ” (δεν ξέρω τι άλλο) για τον Virtual κόσμο του, απλά το όνομα της μπάντας μας επισημάνει το Λάθος μήνυμα της μόδας της ζωής ότι και καλά όλοι «Πρέπει να μετράνε σε κάτι για να αξίζουν κάτι» Το countdown απλά είναι 5,4,3,2,1,0!!

Έμπνευση από πού παίρνετε;

Τις ζωές μας τα βιώματά μας την καθημερινότητα μας!!

countown2Και από live τι γίνεται;

Είμαστε ενεργοί για ζωντανές εμφανίσεις από τις αρχές του Ιούνη του 2013 όπου και κάναμε την πρώτη μας εμφάνιση στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι όπως είπα και παραπάνω, ακόμα εμφανιστήκαμε στο Κ44 σε ένα «Οικογενειακό» θα έλεγα event στα πλαίσια του Antidepression Party μαζί με τους Dreambleed και NoSignal!! Ακόμα εμφανιζόμαστε την ερχόμενη Κυριακή 14/7 στο Rainbow bar στο Γκάζι μαζί με τους After Dusk στα πλαίσια των live Event που διοργανώνει το περιοδικό Rock Hard! Γενικά ‘διψάμε’ για να παίξουμε Live επειδή είναι η ζωή μας και επειδή έτσι θα ‘υπάρξει’ στην πραγματικότητα η μπάντα!

Τι θα δούμε την Κυριακή;

Την Κυριακή θα χαρείτε να ακούτε όμορφες αλήθειες και δυνατά συναισθήματα στη μητρική μας γλώσσα σε συνδυασμό με βαρύ και επιβλητικό ήχο!! Ίσως κάτι διαφορετικό!!

Ένα μήνυμα γνωριμίας με τον κόσμο;

Είμαστε εδώ, δεν περιαυτολογούμε, η ειλικρίνεια είναι το όπλο μας ελάτε να ανταλλάξουμε δυνατές συγκινήσεις κάντε τα τραγούδια μας δικά σας!!

 

Στέλλα Τσολάκου (RockOverdose)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here