TWISTED SISTER: Απείλησαν με μήνυση καντίνα!!!

0
74

twistedsister-bandΣύμφωνα με την Minneapolis St. Paul Business Journal, οι ιδιοκτήτες μιας καντίνας φαγητού με την ονομασία Twisted Sister House Of Hunger στη Minneapolis της Minnesota, άλλαξαν το όνομα της επιχείρησης τους κατόπιν απειλής για δικαστική διαμάχη από τον κιθαρίστα και manager των TWISTED SISTER, J.J. French.

Στην επιστολή απαίτησης παύσης χρήσης του ονόματος που στάλθηκε στον Wesley Kaake τον προηγούμενο Οκτώβριο, ο French και ο δικηγόρος του ανέφεραν, “είναι άποψη του πελάτη μας, με την οποία συνηγορούμε, ότι η χρήση του ονόματος TWISTED SISTER θα δημιουργήσει αλλοίωση του διάσημου σήματος του και θα δημιουργήσει σύγχυση στους καταναλωτές.”

Σε απάντηση ο Cody Allen, ιδιοκτήτης της καντίνας, δήλωσε: “Δεν ξέρω πως κάποιος μπορεί να μπερδέψει ένα αλουμινένιο κουτί 6,5 μέτρων με ένα rock συγκρότημα των 80’s. Δεν αναφερόμαστε μόνο σαν TWISTED SISTER – είμαστε στην βιομηχανία τροφίμων, όχι στην βιομηχανία θεάματος.”

Τελικά, ο Kaake αποφάσισε ότι δεν αξίζει το χρόνο και τα χρήματα που απαιτούνται για μια δικαστική διαμάχη. Ξόδεψε περίπου $3.000 ώστε να αλλάξει το όνομα της επιχείρησης σε House Of Hunger, και όλα τα παρέμειναν ως είχαν.

Λαμβάνοντας κριτική από οπαδούς και άλλο κόσμο, ο French ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε τον προηγούμενο Νοέμβριο: ” Γνωρίζω πως ιστορίες σαν αυτή μοιάζουν σαν τον Δαυίδ εναντίον Γολιάθ. Επίσης γνωρίζω πόσο εύκολο είναι να δεχτώ φτηνές βολές κατά του συγκροτήματος μας λόγω του προγενέστερου image την εποχής των 80’s και του MTV. Η ουσία του θέματος είναι ότι ο νόμος περί εμπορικών σημάτων δεν μου δίνει επιλογή ποιον και τι να υπερασπιστώ. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος: ή υπερασπίζεσαι το εμπορικό σου σήμα ή χάνεις τα δικαιώματα σου σε αυτό. Για πάνω από 35 χρόνια, έχω υπερασπιστεί το εμπορικό μας σήμα εναντίον των μεγαλυτέρων εταιριών (Six Flags, Urban Decay, Harley-Davidson) καθώς και δεκάδων μικρών ανεξάρτητων οικογενειακών επιχειρήσεων. Η γραμμή υπεράσπισης τους ήταν σχεδόν πάντα η ίδια. Πρώτα ισχυρίζονταν ότι δεν έχουν ακούσει ποτέ για το συγκρότημα και μετά ότι κανείς δεν πρόκειται να μπερδέψει τα δύο μέρη. Έχω κερδίσει όλες τις υποθέσεις. Η αντιπαράθεση των λέξεων “Twisted” και “Sister” δεν είχε υπάρξει ποτέ τυπωμένο πριν τη χρήση τους από το συγκρότημα μου. Το όνομα είναι τόσο μοναδικό, όπως το όνομα LED ZEPPELIN, του οποίου η όποια χρήση του θα μπέρδευε την αγορά ότι είτε το προϊόν ή υπηρεσία είναι ιδιοκτησία ή χορηγία μας. Όταν το συγκρότημα μου πρωτοξεκίνησε, σκεφτόμασταν να ονομαστούμε “THE MAX FACTOR”. Ήταν καλή ιδέα, γιατί ήμασταν ένα glam συγκρότημα. Ο δικηγόρος μου τότε μου είπε: ” Είναι κακή ιδέα για δύο λόγους: 1. Πιθανότατα θα σας μηνύσουν για παραβίαση εμπορικού σήματος και 2. Γιατί να επενδύσετε σε κάποιου άλλου την ιδέα; Σκέψου κάτι πρωτότυπο και μοναδικό, έτσι ώστε, πετυχαίνοντας να μπορείς να πάρεις εύσημα για την δική σου δημιουργία.”

“Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να κλέψουν την ιδιοκτησία κάποιου άλλου. Ίσως είναι μόνο τεμπέληδες. Νομίζω ότι ο πραγματικός λόγος που χρησιμοποίησαν το όνομα μας και δεν το ονόμασαν The Beatles, Rolling Stones ή Motley Crue House Of Hunger είναι ότι θα τους μήνυαν και ίσως σκέφτηκαν ότι εμείς θα το περνάγαμε απαρατήρητο. Συγνώμη, το παρατηρήσαμε.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here