SAD ALICE SAID – “Yesterday’s Tomorrow” (The Leaders)

0
43

Οι SAD ALICE SAID είναι μία μπάντα από την Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε το 2005 από την Alisa Shakor (φωνητικά) αποτελούμενη μόνο από γυναίκες και με το όνομα ALICE IN WONDERLAND. Το 2011 κατάφεραν να σταθεροποιήσουν το lineup τους, με το οποίο συνεχίζουν μέχρι και σήμερα (αν και τώρα αναζητούν νέο drummer) και μετονομάστηκαν σε SAD ALICE SAID. Κυκλοφόρησαν 4 singles και 1 ΕΡ, μέχρι να φτάσει η στιγμή για την πρώτη τους πλήρης δισκογραφική δουλειά, το “Yesterdays tomorrow”.

Αρχικά είχα έρθει σε επαφή με τη μουσική τους το 2011 όταν είχαν κυκλοφορήσει το single/videoOpen your eyes” και μέσω του κομματιού μου είχαν αφήσει καλές εντυπώσεις και περίμενα την πλήρη δουλειά τους. Ο ήχος τους, που ενώ κινείται στο γενικότερο female fronted/gothic metal χώρο, είναι αρκετά ιδιαίτερος, αλλά και η πολύ ωραία χροιά της Alisa ήταν τα 2 στοιχεία που ξεχώρισα. Δυστυχώς, το “Yesterdays tomorrow” δεν ήταν αυτό που περίμενα από τη μπάντα. Γιατί μπορεί η αρχή με τα “Open your eyes” και “Alive” (παρεμπιπτόντως τα 2 βίντεο της μπάντας) να ήταν ωραία, αλλά η συνέχεια όχι.

Ναι μεν οι SAD ALICE SAID έχουν αρκετά δικό τους ήχο, έχοντας σαν βάση τις μελωδίες στο πιάνο από την Julia Balan και με την ωραία ατμόσφαιρα να υπάρχει σε όλα τα κομμάτια τους, ναι μεν έχουν την φωνή της Alisa Shakor που μπορεί να μην εντυπωσιάζει (τουλάχιστον όπως τη χρησιμοποιεί εδώ) σε εύρος και δυνατότητες, αλλά η χροιά της είναι πάρα πολύ όμορφη, αλλά!

Είναι αρκετά μονότονος ο τρόπος προσέγγισης των κομματιών, τόσο ως προς τη σύνθεση, όσο και ως προς τη δομή και την ενορχήστρωση. Επίσης, ενώ κάποια κομμάτια αν τα άκουγες μεμονωμένα πιθανώς να σου έκαναν καλή εντύπωση, μέσα στο σύνολο λόγω της επανάληψης κυρίως, απλά περνάνε απαρατήρητα. Και γενικά η ποιότητα των συνθέσεων δεν είναι αυτή που μπορεί να τους κάνει να ξεχωρίσουν στο συγκεκριμένο χώρο, ούτε αυτή που κρατάει τον ακροατή.

Το “Yesterdays tomorrow” είναι ένα μέτριο ξεκίνημα για τη μπάντα. Γιατί με 2 καλά κομμάτια (τα 2 πρώτα) και στα υπόλοιπα 6 άντε να ξεχωρίσεις ακόμα 2 (εκτός μεμονωμένων σημείων) δεν περιμένεις περισσότερα. Είναι μία μπάντα όμως που θα ήθελα να ξανακούσω στην επόμενη δουλειά της, γιατί είναι στιγμές που δείχνει ότι μπορεί πολύ καλύτερα από αυτό.

5,5 / 10

Φραγκίσκος Σαμοΐλης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here