THOU ART LORD – “The Regal Pulse of Lucifer” (Nuclear War Now!)

0
60

Πριν ένα χρόνο κάποιος φίλος, μου έσκασε το μυστικό ότι οι θρυλικοί Έλληνες blacksters THOU ART LORD, θα έμπαιναν στο studio για νέο δίσκο μετά από 8 ολόκληρα χρόνια! Πανηγύριζα σαν παιδάκι! Επιτέλους θα ακούγαμε ξανά αυτό το τρομερό project και μάλιστα με την επιστροφή του Gothmog (SOULSKINNER), ο οποίος έκανε τα φωνητικά μέχρι και το “Apollyon” (1996). Και το όνομα αυτού “The regal pulse of Lucifer”!

Έτσι λοιπόν, οι τρεις γερόλυκοι του Ελληνικού underground metal, Gothmog (aka Γιάννης Χιωτέλλης), Necromayhem (aka Σάκης Τόλης, ROTTING CHRIST) και φυσικά ο The Magus (aka Γιώργος Ζαχαρόπουλος, NECROMANTIA/exN.A.O.S./ex ROTTING CHRIST), βρήκαν χρόνο για να μας προσφέρουν μια ακόμη δουλειά της μπάντας. Μαζί τους και 2 νέα μέλη, ο Maelstrom στα drums και ο El στις κιθάρες και στα πλήκτρα.

Παρόλο που δεν είμαι λάτρης ή κολλημένος με τις old school μουσικές, από τους THOU ART LORD, δε θα ήθελα κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν επί 20 συναπτά έτη. Όντως λοιπόν, το “The regal pulse of Lucifer” δεν ξεφεύγει από τo κλασικό concept της μπάντας. Όλο το ύφος του, ακόμα και το artwork, παραπέμπει σε underground κυκλοφορία της δεκαετίας του ‘90. Από το πρώτο κιόλας τραγούδι, “Nine steps to Hell”, ήρθαν στο νου μου στιγμές της εφηβείας μου, όταν πρώτη φορά άκουσα το συγκρότημα και συγκεκριμένα το “Eosforos” (1994) σε μια αντιγραμμένη TDK.

Παραμόρφωση και riffs που παραπέμπει σε ROTTING CHRIST εποχής “Thy mighty contract”, καθώς και groov-άτα αλά CELTIC FROST. Ψυχωτικά πλήκτρα που “φωνάζουν” Magus, καταιγιστικό old school drumming και φυσικά “σατανικό” feeling. Τα brutal φωνητικά του Gothmog ίσως καλύτερα από ποτέ, πλαισιώνονται από τα χαρακτηριστικά φωνητικά του Necromayhem και τα απόκοσμα του The Magus.

Πιο κομμάτι να ξεχωρίσω; Όλα μένουν στο μυαλό. “Πολιτεία δαιμόνων”, το ομώνυμο (τίγκα ROTTING CHRIST-ίλα), “Das Messer”, τα πιο ατμοσφαιρικά “Justicia profana” και “Levangelium de Diable”. Σιγά όμως μην δεν έκανα ιδιαίτερη μνεία στο κομμάτι που κλείνει τον δίσκο “Fire and blood”. Ένα τραγούδι βασισμένο στο πασίγνωστο πλέον “Game of thrones” του R. R. Martin, σε στίχους του The Magus. Κάπου στη μέση του τραγουδιού καθώς ο ίδιος απαγγέλει, ακούγεται το theme της σειράς από τον Ramin Djawadi και σε κάποια στιγμή αρχίζει ο καταιγισμός με riffs στο ίδιο ρυθμό. Ανατριχίλα! Θες να αρπάξεις σπαθί και να αρχίσεις (κόβοντας το κεφάλι του King Joffrey κατά προτίμηση!)

Τρομερό comeback από τους THOU ART LORD, πολύ καλύτερο απ’ ότι περίμενα! Έχει όλα αυτά που μας λείπουν από τα 90s, όσοι τα ζήσαμε. Ο καιρός θα δείξει αν πρόκειται για το καλύτερο άλμπουμ τους. Το “Eosforos” είχε βάλει πολύ ψηλά το πήχη. Σίγουρα πρόκειται για έναν από τους καλύτερους δίσκους του ’13, αν όχι ο καλύτερος. Έχουμε 4 μήνες μπροστά μας!

9.5/10

Γιώργος Δρογγίτης

Υ.Γ. Το μόνο που με “πληγώνει” είναι το ότι η μπάντα “παγώνει” τα σχέδια για live. Αυτό απογοήτευσε όλους εμάς που το περιμέναμε πως και πως. Ελπίζω αυτό να αλλάξει. Είναι όνειρο ζωής!

Υ.Γ.2 Heeey(Game of Thrones metal και πάμε)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here