FREEDOM CALL – “Ages of Light” (Steamhammer/SPV)

0
56

Τελικά μου πήρε 15 χρόνια για να συνηθίσω αυτή την μπάντα!!! Δεν θα μπω σε οτιδήποτε με έκανε να τους αποφεύγω, γιατί ο χώρος αυτός αναλογεί στην παρουσίαση του “Ages of light”, μια συλλογή με τα τραγούδια που οι ίδιοι επέλεξαν ως τα καλύτερα της καριέρας τους.

Ευτυχώς δεν το ονόμασαν greatest hits γιατί θα γελούσαν και οι πέτρες (κακία πάλι μου βγήκε), αλλά έδωσαν ένα πολύ πιο όμορφο τίτλο σε αυτό το διπλό CD, που δίνει μια καλή και αντιπροσωπευτική εικόνα της καριέρας τους. Επέλεξαν 18 κομμάτια από τις επτά στουντιακές τους δουλειές, εκ των οποίων τα 2 είναι από τις ζωντάνα ηχογραφημένες. Μα το να κυκλοφορείς 7 άλμπουμ, 2 live, 1 συλλογή, 1 ΕΡ και 2 singles, σε 15 χρόνια, είναι αξιοσημείωτο και αξιέπαινο.

Οι Γερμανοί ίσως τελικά να είναι οι πιστοί συνεχιστές του παραδοσιακού power metal ήχου της γενέτειράς τους, αφού κάποιοι (HELLOWEEN) έχουν μεταλλαχθεί, κάποιοι έχουν σιωπήσει (HEAVEN’S GATE) και κάποιοι δεν ακούγονται (GAMMA RAY). Το δηλώνει κάποιος που ποτέ δεν χώνεψε τους FREEDOM CALL. Βέβαια με τα χρόνια ακόμα και αυτοί (δηλαδή το πρωτοπαλίκαρό τους, ο Chris Bay) έχουν διαφοροποιηθεί εν μέρη, αλλά πάνω από όλα διατήρησαν τον happymetal χαρακτήρα τους. Είναι οι πιο άξιοι συνεχιστές αυτού που εγώ ονομάζω Bauerfeind-ήχου!

Ναι αναφέρομαι στον γνωστό παραγωγό που έδωσε το στίγμα του στον ανάλογο ήχο την δεκαετία του ’90 κυρίως, ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζει να κλωνοποιεί.

5 / 10

Γιώργος Κουκουλάκης

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here