PAT TRAVERS – “Can Do” (Frontiers)

0
63

Είναι απίστευτο το πόσο παραγωγικοί και δημιουργικοί παραμένουν ορισμένοι καλλιτέχνες που βρίσκονται στην πέμπτη δεκαετία της καριέρας τους και απλούστατα δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα πλέον σε κανέναν. Μία τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Καναδός κιθαρίστας/τραγουδιστής Pat Travers, ο οποίος συνεχίζει και δισκογραφεί όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο.

Το “Can do” συνεχίζει στο ίδιο μονοπάτι που ο ίδιος ο Travers χάραξε (κυρίως) στα 4-5 τελευταία του άλμπουμ. Δηλαδή, ένα blues rock, με άμεσες παραπομπές στη δεκαετία του 70 και χωρίς καμία διάθεση συμβιβασμού και προσαρμογής στα δεδομένα της εποχής μας. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, αυτό είναι κομπλιμέντο για το δίσκο! Μάλιστα, διέκρινα και μία συνειδητή προσπάθεια από μέρους του Travers να πιάσει κάτι από την ατμόσφαιρα των κλασικών “Heat in the street” και “Putting it straight” από τη δεκαετία του ‘70. Δεν έχει σημασία αν το κατάφερε ή όχι. Αυτό που μετράει είναι ότι για μία ακόμη φορά ακούμε προσεγμένες συνθέσεις, εκπληκτικά solos και μία εξαιρετική συνολικά προσπάθεια που θα ταίριαζε κάλλιστα σε… βινύλιο των αρχών της δεκαετίας του 80.

Κλείνοντας, να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι τύμπανα στη μπάντα του Travers παίζει ο εκπληκτικός Sandy Gennaro συνεχίζοντας έτσι τη μακρά παράδοση που θέλει τη συγκεκριμένη θέση αν την καλύπτουν απίστευτοι drummers όπως οι Nicko McBrain, Carmine Appice, Tommy Aldridge κ.α.

8/10

Σάκης Νίκας

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here