EXHUMED – “Necrocracy” (Relapse)

0
59

Φαίνεται να το έχουν πάρει ζεστά οι EXHUMED και δύο χρόνια μετά την πρόσφατη επαναδραστηριοποίησή τους, με το “All guts, no glory”, επιστρέφουν με νέο δίσκο και ανανεωμένη σύνθεση.

Με μπροστάρη τον κιθαρίστα/τραγουδιστή, Matt Harvey και τους Leon del Müerte και Danny Walker εκτός μπάντας, η λύση βρίσκεται στο πρόσωπο του Mike Hamilton (DEEDS OF FLESH, VILE) για πίσω από το drumkit και στην επιστροφή του Bud Burke για το μπάσο και τα lead.

Η καραμέλα για το πόσο θυμίζουν αρχαίους CARCASS φυσικά και είναι δύσκολο να λιώσει, αλλά αν παραμείνουμε εκεί απλά αδικούμε τους EXHUMED. Αν θεωρήσουμε ότι στο “All guts, no glory” οι EXHUMED έπρεπε να με το στανιό να χωρέσουν όλα τα στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν στην death metal σκηνή κάνοντάς μας να νιώθουμε σαν να καταπίνουμε αναμασημένη τροφή, στο “Necrocracy” θα λέγαμε ότι αν κι εξίσου υπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία, υπάρχει ένας αέρας ανανέωσης που τους αποτρέπει από τα όποια cliché.

Tα καταιγιστικά riff, τα μελωδικά solo που από τη μία στιγμή στην άλλη μετατρέπονται σε Slayer-ικές «φαλτσαδούρες» και το συναίσθημα του νεκροτομείου είναι εδώ, αλλά μαζί με αυτά επιστρέψει και η έμπνευση και η όρεξη για καλοπαιγμένο death metal παλαιάς κοπής αλλά σίγουρα όχι retro.

Οι φίλοι της μπάντας θα τους τσεκάρουν όπως και να’χει. Tώρα αν εσείς με τη σειρά σας απογοητευθείτε από το νέο άλμπουμ των CARCASS κάντε μία απόπειρα να τσεκάρετε το “Necorcracy”.

7.5/10

Κώστας Αλατάς

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here