SABATON – “Swedish Empire” live CD (Nuclear Blast

0
96

Οι SABATON σταθερά και σταδιακά κατάφεραν να εδραιώσουν και να μεγαλώσουν το όνομά τους, συνεχίζοντας σε ανοδική πορεία. Έχοντας φτάσει τα 6 στούντιο άλμπουμ, με το τελευταίο τους, “Carolus Rex” (διαβάστε την παρουσίασή του εδώ), να προσθέτει ένα ακόμη λίθο σε αυτήν τους την πορεία.

Ήρθε ο καιρός λοιπόν να κυκλοφορήσουν ένα ακόμα και πιο ολοκληρωμένο live DVD/Bluray, με το απαραίτητο συνοδευτικό live CD. ToSwedish empire” κινηματογραφήθηκε και ηχογραφήθηκε στην Πολωνία, κατά την headlining εμφάνιση της μπάντας στο Woodstock Festival του 2012, μπροστά σε 600.000 (!!!) άτομα. Δυστυχώς το DVD δεν το έχουμε ακόμα, θα ασχοληθούμε λοιπόν λίγο με το CD.

Όποιος έχει δει SABATON, τόσο με το παλιό πλέον line up, όσο και με το νέο, ανεξαρτήτως μουσικών ακουσμάτων, δε μπορεί να πεί το παραμικρό για τις εμφανίσεις της μπάντας. Ενέργεια, πιστή απόδοση των κομματιών και σύνολο «μπετό» που λέμε. Ειδικά με το τωρινό line up όμως, τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα για τον Joakim Broden και την αρμάδα του.

Ηχητικά το live άλμπουμ είναι μια χαρά, η απόδοση των κομματιών εξαιρετική, οι ιαχές των οπαδών που ακούγονται όσο και όπως πρέπει προσφέρουν τα μέγιστα στην ατμόσφαιρα και όλα καλά και σωστά για μία τέτοια κυκλοφορία. Το setlist είναι κοντά σε αυτό που λέμε bestofτης μπάντας. Με βάση την καλύτερη κυκλοφορία τους μέχρι σήμερα, το “Art of war”, από το οποίο έχουν 5 κομμάτια, τα υπόλοιπα 11 του live μοιράζονται σε όλα τα άλλα άλμπουμ, εκτός του “Metalizer”, από το οποίο δεν έχουν ούτε ένα.

To DVD/Bluray, περιλαμβάνει εκτός του συγκεκριμένου live στην Πολωνία, πλούσιο υλικό από εμφανίσεις της μπάντας στα πλαίσια της “Swedish empire” περιοδείας της σε Γκέτεμποργκ, Λονδίνο και Ομπερχάουζεν, καθώς και απαραίτητο έξτρα υλικό.

Οι οπαδοί θα σπεύσουν σίγουρα. Άλλωστε η μπάντα είναι στην κορυφαία φάση της καριέρας της και αυτό αποτυπώνεται στις live εμφανίσεις τους.

Φραγκίσκος Σαμοΐλης

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here