GUT-SCRAPERS – “Gimme your Soul” (Pure Steel Publishing)

0
71

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο η Γαλλία δεν φημίζεται, αυτό τότε θα μπορούσε να είναι οι μπάντες στον χώρο της σκληρής μουσικής. Όσο και αν προσπαθήσει κανείς, δύσκολα θα θυμηθεί κάποιες, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, που να έχουν γράψει ιστορία στον συγκεκριμένο μουσικό χώρο. Οι GUT SCRAPERS είναι μια φιλόδοξη μπάντα από τη Νιμ οι οποίοι με αγγλικό στίχο (!) προσπαθούν να αλλάξουν τα δεδομένα με το ‘Gimme your soul’, τη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

Αν θα ήθελα να χαρακτηρίσω απλά την μουσική των GUT-SCRAPERS θα έλεγα ότι είναι ‘βρώμικα 80s’. Φωνητικά που παραπέμπουν κυρίως σε Lemmy (MOTORHEAD) και μουσική ‘λίγο από όλα’… AC/DC, AEROSMITH, MOTORHEAD, ACCEPT, ZZ TOP, POISON, LA GUNS και αρκετές άλλες μπάντες φαίνεται ότι αποτελούν την βάση πάνω στην οποία στηρίχτηκε το γκρουπ  …. Κυριαρχούν τα δυνατά κομμάτια σε κλασικό hard rock μοτίβο. Ξεχάστε μπαλάντες και πιο μελωδικά τραγούδια, εδώ μιλάμε για ‘βρωμιά’.

Μουσικά δεν θα έλεγα ότι το album είναι κακό. Σίγουρα δεν υπάρχει κάτι καινούριο αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μια αξιόλογη προσπάθεια. Εκεί που απογοητεύεσαι εντελώς είναι με τους στίχους. Τα κλισέ πάνε σύννεφο και χρησιμοποιούνται αρκετά αισχροί στίχοι αλλά γιατί; Μήπως με στοίχους του στυλ “You suck and I bloody rock, one day you can suck my dick” θα γίνει αυτόματα το album πιο ‘βαρβάτο’; Προσωπικά θα το έλεγα έλλειψη έμπνευσης ίσως και έλλειψης ενός πιο πλούσιου αγγλικού λεξιλογίου. Γενικώς, δεν μου αρέσει να βλέπω μια μπάντα με μέλη που δεν είναι παιδαρέλια να προσπαθούν να πουλήσουν αγριάδα με ‘φθηνούς’ στίχους.

Είναι κρίμα για τους GUT-SCRAPERS γιατί το “Gimme your soul” θα μπορούσε να είναι καλό album. Πολλές φορές δεν αρκεί να έχουμε ένα καλό μουσικά album αλλά χρειάζεται προσοχή σε όλο το ‘πακέτο’. Ειλικρινά θα ήθελα λίγη σοβαρότητα παραπάνω κι ελπίζω αυτή να τη δούμε σε κάποια μελλοντική δουλειά τους. Αν δεν σας ενδιαφέρει το στιχουργικό κομμάτι και θέλετε να ακούσετε ‘βρώμικο’ κλασσικό rock πίνοντας μπύρες παρέα με τα φιλαράκια σας, το “Gimme your soul” θα σας ικανοποιήσει. Για τους υπόλοιπους, απλά προσπεράστε το…

5 / 10

Νίκος Ανδρέου

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here