WOLFPAKK – “Cry Wolf” (AFM)

0
75

Λίγοι ασπάστηκαν την πρώτη κυκλοφορία των WOLFPAKK. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το να μην τους γνωρίζετε. Το “Cry wolf” είναι μόλις το δεύτερο δείγμα τους, αλλά ίσως αξίζει να τους γνωρίσετε πλέον.

Η συνεργασία των Michael Voss και Mark Sweeney προέκυψε με την ελπίδα να γίνουν πιο γνωστοί, από όσο κατάφεραν να επιτύχουν με τα επιμέρους συγκροτήματά τους. Ο πρώτος έχει ανακατευτεί σε πολλά projects, αλλά ως κυρίως κιθαρίστας και συνθέτης, κυκλοφορεί άλμπουμ με τους MAD MAX και παλαιότερα με τους CASANOVA, με μικρή απήχηση. Ο δεύτερος, πέρασε από τους CRYSTAL BALL με τους οποίους κυκλοφόρησε το πολύ καλό “Hellvetia” πριν μερικά χρόνια.

Έχοντας ακούσει κάποιες από τις δουλειές τους, σίγουρα προτιμώ την συνεργασία τους και πιστεύω πως θα αρέσει και σε πολλούς από εσάς. Πρόκειται για μια κλασικό-μεταλλική έκφραση, με αρκετές power-ιες Γερμανικής σχολής. Ευτυχώς οι συνθέσεις στέκονται καλά, ενώ είναι σημαντικές οι συμμετοχές που εξασφαλίζουν και σε αυτή, την δεύτερη κυκλοφορία τους. Κάποιοι από τους καλεσμένους περιορίζονται σε μικρούς ρόλους, κυρίως οι τραγουδιστές, αφού οι WOLFPAKK είναι το όχημα του Sweeney.

Απολαμβάνουμε λοιπόν ερμηνείες από Blaze Bayley (έχει επανέλθει δυναμικά, ο Βρετανός που θα μείνει στην ιστορία ως ο αντικαταστάτης του Dickinson), Doogie White (ο άλλος Βρετανός με την υπέροχη φωνή) , τον ξεχωριστό Johnny Gioeli (HARDLINE αλλά και μόνιμα με τον Axel Rudi Pell) και τον ξεχασμένο αλλά ενεργό Goran Edman (βλέπε Malmsteen, CANDLEMASS). Για να ενδυναμωθεί όμως η Γερμανική χροιά, υπάρχουν οι φωνές των Ralph Scheepers (PRIMAL FEAR) και Piet Sielck (IRON SAVIOR).

Σε κάθε τραγούδι υπάρχουν επιπλέον συμμετοχές σε τύμπανα, πλήκτρα, κιθάρες για να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό το πακέτο. Δεν είναι αμελλητέες οι προσθήκες στις κιθάρες των Mandy Meyer (KROKUS) και Roland Grapow (MASTERPLAN) ή στα τύμπανα του Brian Tichy (WHITESNAKE), όσο κι αν αυτές περιορίζονται από ένα σόλο (ο πρώτος), ως δυο τραγούδια (ο τελευταίος).

Πιο ξεχωριστοί από όλους τους καλεσμένους, θα έλεγα πως είναι οι κύριοι Don Airey και Tony Carey στα πλήκτρα. Ο πρώτος στο “Cold winter” που είναι μια όμορφη power ballad, στην οποία κάνει ντουέτο η Amanda Sommerville (AINA) και είναι από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ. Ο κύριος Carey (που τον ξετρυπώσατε;) σε ένα από τα τραγούδια που τον έκαναν γνωστό με τους RAINBOW, το “Run with the wolf”.

Καλή πρόταση, στους φίλους των κλασικών ήχων, που αρέσκονται στη σύγχρονη μόδα, με τους πολλούς καλλιτέχνες σε μια κυκλοφορία. Θα μπορούσαν να λείπουν κάποια πραγματάκια, όπως ο ύμνος στο Wacken, (τιτλοφορείται “Wakken”), αλλά τέλος πάντων.

6 / 10

Γιώργος Κουκουλάκης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here