IMPLODE – “Under new sun” (Cramada)

0
69

Ποιος διαλέγει αυτούς που γραφούν τα promo sheet, έχω αναρωτηθεί πολλές φορές. Ευτυχώς τα χρησιμοποιώ μόνο όταν δεν γνωρίζω τη μπάντα, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Οι IMPLODE μας έρχονται από την λατρεμένη Σουηδία με ένα 13λεπτο EP,  με τίτλο “Under new sun”, 2 χρόνια μετά το δισκογραφικό τους ντεμπούτο “The hour has come”.

Δεν ήξερα τη μπαντα ούτε στο ελάχιστο. Ανοίγοντας το promo sheet για να δω προτού ακούσω τον δίσκο, βλέπω «The new kings of Swedish thrash metal»… σιγά μην είναι και οι GYPSY KINGS! Περίμενα να ακούσω καθαρό, ευρωπαϊκό thrash. Καμιά σχέση! Τα παλικάρια παίζουν μοντέρνο heavy deathcore, με επιρροές από κλασικά thrash σχήματα. Ετσι περιγράφεται καλύτερα. Φανταστείτε όλη τη μοντέρνα σουηδική death metal σκηνή, με thrash-ίζοντα riffs και με core attitude. Επίθεση στο full! Τα drums σφυροκοπούν ασταμάτητα και πολύ καλά, τα riffs είναι καταιγιστικά γρήγορα (πολύ SLAYER ορισμένες φορές), και φωνητικα τυπικού deathcore στυλ. Γενικά δε θα πάρετε ανάσα για 13 λεπτά.

Με 4 τραγούδια τέτοιου genre, δε θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα – Άντε ότι βρίσκω το εξώφυλλο παιδικό και σίγουρα όχι του στυλ-. Απλά πράγματα: μουσική για λυσσαλέο αλλά σύντομο κοπάνημα. Μου αρέσουν οι ιδέες τους αλλά δεν είναι και break though. Περιμένω ανυπόμονα full length δουλειά. Το “Under new sun” ήταν ένα καλό ζέσταμα!

 

7 / 10

Γιώργος Δρογγίτης

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here