VANDROYA – “One” (Innerwound)

0
77

Νέα μπάντα! Νέαροί μουσικοί! Βραζιλία! Με γυναίκα στο μικρόφωνο! Και παίζουν power metal!

Καλοί οιωνοί, δε νομίζετε; Εγώ, έννοιωσα έκπληξη από την ποιότητα του “One”, που με την σύγχρονη αισθητική του, παντρεύει τον κλασικό ήχο που δίδαξαν οι πατέρες ANGRA, με το σήμερα. Αν η παρέα του Kiko Lureiro άκουγε ακόμα power metal, έτσι όπως οι ίδιοι το δίδαξαν, τότε θα άκουγαν VANDROYA.

Το άλμπουμ ανοίγει καταιγιστικά με το “The Last Free Land” με ανεβασμένη ταχύτητα και την εκπληκτική Daísa Munhoz να μας συστήνει την εξαιρετική φωνή της. Ακολουθούν τραγούδια που ενώ κρατούν ψηλά τα επίπεδα αδρεναλίνης, έχουν περισσότερες τεχνικές πτυχές και ανακατεύουν το power με το progressive metal.

Παρότι η κυρία σίγουρα έχει την τιμητική της, με την φωνή της να είναι από τα πλεονεκτήματα των VANDROYA, τότε δεν πρέπει να παραβλέψουμε το κιθαριστικό δίδυμο των Marco Lambert και Rodolfo Pagotto. Οι συνθέσεις τους, όπως και τα προσεγμένα τους σόλο, φανερώνουν ομαδικούς και ταλαντούχους μουσικούς, που λες και παίζουν χρόνια σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Είναι προφανές πως οι Βραζιλιάνοι έχουν ακούσματα από όποια κλασική power metal μπάντα μπορείτε να σκεφτείτε και στα 9 τραγούδια θα κάνετε αρκετούς παραλληλισμούς. Αν τους λείπει κάτι, αυτό είναι η μετρημένη, μεστή και ευκολομνημόνευτη μελωδία, που θα εκτινάξει τα τραγούδια τους.

Είπαμε, είναι καλοί μουσικοί, γράφουν καλά τραγούδια και έχουν αρκετά ατού. Σε αυτά θα συμπεριλάβω και την όμορφη μπαλάντα, την οποία κυκλοφορούν και σε βίντεο. Το ότι επέλεξαν το “Why Should We Say Goodbye?” για το πρώτο τους βίντεο, δεν τους το κρατάμε κακία. Αφού είναι και μια από τις καλύτερες στιγμές του “One” και θα ταίριαζε σε οποιαδήποτε συλλογή με ανάλογες μπαλάντες.

Τόσα κοπλιμέντα και είναι μόνο στο ντεμπούτο τους οι VANDROYA. Δε σας κρύβω πως θα τους παρακολουθώ. Δοκιμάστε τους κι εσείς και πείτε μας τη γνώμη σας.

7/10

Γιώργος Κουκουλάκης

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here