NIGHT RANGER – “Somewhere in California” (Frontiers)

0
91

Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ευχαριστήθηκα ένα άλμπουμ των Αμερικανών τόσο πολύ. Οι NIGHT RANGER δεν κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν στην Ευρώπη ένα σημαντικό κύκλο ακροατών, όσο το κατάφεραν στη χώρα τους, αλλά στο πέρασμα των χρόνων έχουν παρουσιάσει αξιόλογες συνθέσεις ως συγκρότημα, αλλά και τα μέλη τους ξεχωριστά ή σε άλλες μπάντες. Αξιοζήλευτες είναι οι δουλειές του πρωταγωνιστή Jack Blades με τους DAMN YANKEES αλλά και πιο πρόσφατα με τους TMG.

Στο “Somewhere in California” επανέρχονται σε αυτό που κάνουν καλά, να συνδυάζουν τεχνική, σύνθεση και μελωδία μέσα σε 4 λεπτά ενός κομματιού. Ο ήχος είναι αρκετά σύγχρονος, πάνω σε 80’s συνθέσεις και το αποτέλεσμα με εξέπληξε πολύ ευχάριστα. Οι αγαπημένες μου στιγμές είναι κυρίως οι πιο ανεβασμένες στιγμές του δίσκου με τα “Its not over”, “Bye bye baby” και “Say it with love” με την όμορφη γέφυρα και το υπέροχο ρεφρέν. Οι NIGHT RANGER πατούσαν πάντα στις αρμονίες και σίγουρα το “Somewhere…” δεν αποτελεί εξαίρεση(ακούστε το “No time to lose ya” για παράδειγμα). Υπάρχουν και οι πιο ευθείς στιγμές με το “Rock nroll tonite” που κάνει ό,τι υποδηλώνει κι ο τίτλος του ή στην γεμάτη συναίσθημα, απαραίτητη μπαλάντα του δίσκου, το “Time of our lives” με τον drummer Kelly Keagy να αναλαμβάνει και το μικρόφωνο.

Αν όμως πρέπει να ξεχωρίσω ένα τραγούδι για αντιπροσωπεύσει το δίσκο, αυτό θα ήταν το “Growinup in California” που ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο το άλμπουμ και θυμίζει τις μέρες που οι NIGHT RANGER περιόδευαν σε γεμάτες αρένες στην Αμερική. Theres too much music inside of meτραγουδά ο Blades. Ευτυχώς για μας! Μια απόλαυση όλος ο δίσκος. Αναλόγως ποια έκδοση θα αγοράσετε, θα βρείτε και διαφορετικό Bonus track.

8 / 10

Γιώργος “Kay” Κουκουλάκης

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here