BRAINSTORM – “On the Spur of the Moment” (AFM)

0
96

Για όσους ακούνε power metal, είναι βέβαιο ότι το όνομα των BRAINSTORM είναι συνώνυμο της συνέπειας και της ποιότητας. Οδηγούμενοι από τα εκπληκτικά φωνητικά του Andy B. Franck, ο οποίος είναι άνετα από τους κορυφαίους power metal τραγουδιστές εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καταφέρνουν να δημιουργούν δίσκους που δεν φανερώνουν σε τίποτα την καταγωγή τους. Δηλαδή, πολλές επιρροές από SAVATAGE και QUEENSRYCHE, συμπαγές rhythm section, φανταστικά δεύτερα φωνητικά και ποικιλία στον ήχο, από μπαλάντες και mid tempo τραγούδια, μέχρι πιο up tempo, σχεδόν thrashy ρυθμούς.

Ο δίσκος, ξεκινά, κλασικά, με ένα τραγούδι που σε κολλάει στον τοίχο (κάθε opener των δίσκων τους είναι παραδοσιακά highlight, με αποκορύφωμα το μυθικό “All those words”). Μιλάμε για το “Below the line”, που βάζει και τους αμύητους στο κλίμα. Προσωπική κορυφαία στιγμή του δίσκου όμως, είναι το “In these walls”. Πρέπει να ακούσετε οπωσδήποτε αυτό απίστευτα μελωδικό, βαρύ, mid tempo τραγούδι, βγαλμένο από τις καλύτερες στιγμές των SAVATAGE. Άλλες καλές στιγμές είναι το “No sinner – No saint”, το groovy “Temple of stone” και τα κλασικά BRAINSTORM “In the blink of an eye” και “Still insane”. Εκεί που ο προηγούμενος δίσκος τους, με είχε ψιλοαπογοητεύσει, αφού εκτός από το τραγούδι που τον άνοιγε, δεν είχε ουσιαστικά να μας προσφέρει κάτι.

Ο Andy Franck και η παρέα του όμως, φρόντισαν να με αποστομώσουν και να μου αποδείξουν ότι υπάρχει ζωή για τους BRAINSTORM, ένα σχήμα που οι συμπατριώτες τους κυριολεκτικά λατρεύουν κι εμείς τους βλέπαμε live, στην πρώιμη περίοδό τους… Οι ζωντανές τους εμφανίσεις σκοτώνουν… Πάω να ξανακούσω το “In these walls”.

8 / 10

Σάκης Φράγκος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here