TWISTED SISTER / OUTLOUD 13/7/2011, ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ, ΑΘΗΝΑ

0
164

Outloud 6 resizedΠλούσιο το φετινό συναυλιακό καλοκαιράκι και πρέπει να παραδεχτώ πως παράπονο μεγάλο δεν πρέπει να έχουμε, πέρα από το ότι είναι καιρός οι διοργανωτές να αρχίσουν να φέρνουν και κάποια πιο «νέα» ονόματα στην Ελλάδα. Όταν λέω «νέα» ονόματα δεν εννοώ μόνο νέες μπάντες, αλλά και συγκροτήματα που δεν έχουν ξανάρθει από τα μέρη μας, παράλληλα και με τους κλασικούς που μας έρχονται στάνταρντ. Οι TWISTED SISTER, ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία κι ενώ είναι μια μπάντα που δεν μας έχει παρουσιάσει έναν νέο δίσκο (και ούτε πρόκειται), παρόλα αυτά, πάντα προσελκύουν κόσμο, αλλά και είναι σε υψηλό billing σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ευρώπης. Το γιατί είναι μια άλλη ιστορία που θα την δούμε πιο αναλυτικά σε ένα άρθρο που ετοιμάζω πολύ σύντομα.

Πάμε όμως τώρα πίσω στις 13 Ιουλίου στην Ιερά Οδό. Καταρχήν ο χώρος οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητικός, σύγχρονος, άνετος, καλά κλιματιζόμενος, με άριστη ακουστική και βοηθούσε πολύ γενικά στην επαφή της μπάντας με το κοινό. Πολύ καλές προϋποθέσεις για ένα rock live σε έναν χώρο που έχει φτιαχτεί γι’ αυτούς που αποκαλούμε «σκυλάδες», αλλά τελικά τέτοιου επιπέδου μαγαζιά για τα “δικά” μας live δεν έχουμε! Outloud 2 resized

Για τους OULOUD δεν έχω να σχολιάσω τίποτα, διότι μόνο το soundcheck τους άκουσα, αφού την ώρα που έπαιζαν, μαζί με τον κο Γιάννη Δόλα είχαμε συνέντευξη με τους κ.κ. Jay Jay French και Mark “The Animal” Mendoza, οι οποίοι ήταν και ασταμάτητοι οι άτιμοι! Οπότε OUTLOUD μόνο το τελευταίο τραγούδι πρόλαβα!

Twisted Sistercome out and play

Twisted Sister 9 resizedΚεφάλαιο TWISTED SISTER λοιπόν… Μια από τις καλύτερες συναυλίες που έχω δει ποτέ! Σίγουρα βοήθησε ο χώρος και η άμεση προσέγγιση του κοινού με το συγκρότημα στο να υπάρχει τόσο πολύ φανατισμός, πάθος, δύναμη, headbanging, rock party και πώρωση! Ήταν πραγματικά κάτι το ανεπανάληπτο! Φυσικά το set list αποτελούνταν από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους και ο κος Dee Snider δεν ξέρω τι αποθέματα δυνάμεων μπορεί να έχει, αλλά ρε παιδιά, δυο ώρες στην κυριολεξία χτυπιόταν σαν το χταπόδι και η φωνή του δεν έσπασε καθόλου! Απίστευτος τύπος! Δεν υπάρχουν frontman σαν και αυτόν πια! Συγκλονιστικές στιγμές στα “Were not gonna take it”, “I wanna rock”, “The price”, “S.M.F”, “You cant stop rock nroll” που δεν ήταν λίγες οι στιγμές που η μπάντα σταματούσε να παίζει προκειμένου να συνεχίσει το κοινό! Ήταν μια απίστευτη αμφίδρομη σχέση και αλληλεπίδραση μπάντας – οπαδών που λειτούργησε άψογα όλη την βραδιά με αποτέλεσμα να απογειωθεί το live σε όλα τα επίπεδα! Ειδικά ο χαμός στα “We re not gonna take it” και “The price”, όταν αTwisted Sister 5 resizedναγκάστηκαν οι TWISTED SISTER να σταματήσουν για να συνεχίσει το τραγούδι ο κόσμος, ήταν μια από τις κορυφαίες συναυλιακές στιγμές που έχω ζήσει. Η εμφάνιση τους δεν χωρά πολλά λόγια ή κριτική. Αυτό το live ήταν μια hard rock / metal ονείρωξη, μια συναυλιακή αποθέωση από τις λίγες, έτσι όπως εξελίχτηκε, που έχουμε ζήσει σε τόσο υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα. Δυο χιλιάδες κόσμος εκείνη την βραδιά έφυγε με ένα τεράστιο χαμόγελο από την Ιερά Οδό! Long live TWISTED “Fucking” SISTER! 


Δημήτρης Σειρηνάκης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here