PROTECTOR – “Reanimated Homunculus” (High Roller)

0
101

Μερικές φορές συμβαίνουν πολύ ευχάριστες συμπτώσεις στη ζωή. Δεν είχαν περάσει μερικές εβδομάδες που ξεσκόνιζα και άκουσα για μία ακόμη φορά μετά από πολλά χρόνια το “Urm the mad” και το “Golem”, αγαπημένους δίσκους από τους Γερμανούς thrashers PROTECTOR, κι έλαβα τον καινούργιο τους δίσκο, 20 χρόνια μετά το τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους, το “Heritage”!!! Αυτό που πρωτοπαρατήρησα και η αλήθεια είναι ότι με ξένισε λίγο, είναι ότι από την αυθεντική σύνθεση συμμετέχει μόνο ο τραγουδιστής Martin Missy, ο οποίος από τη στιγμή που ζει στη Σουηδία πολλά χρόνια, πλαισιώνεται πλέον από Σουηδούς μουσικούς. Δεν είμαι και ο φανατικότερος των επανασυνδέσεων όπου συμμετέχει μόνο ένα αυθεντικό μέλος, εκτός των άλλων επειδή πάντα έχω την ανησυχία μήπως ξεπηδήσει και… reunion part 2. Δεν βλέπετε τι γίνεται με τους DARK ANGEL τώρα;

Το βασικό ερώτημα είναι, ακούγεται σαν τους παλιούς, καλούς PROTECTOR των δύο πρώτων άλμπουμ; Η απάντηση έρχεται αβίαστα: Ναι!!! Όχι στο ίδιο επίπεδο συνθέσεων, αλλά σίγουρα η ατμόσφαιρα είναι ίδια. Απέφυγαν συστηματικά να προσθέσουν Σουηδικό ήχο, παρότι το γκρουπ αποτελείται κατά τα ¾ από Σουηδούς μουσικούς, αλλά διατήρησαν τις άπειρες επιρροές από τους SODOM και την death/thrash νοοτροπία τους, με κάποια σημεία να μοιάζουν αρκετά και με το “Altars of madness” των MORBID ANGEL. Σαφώς κορυφαία στιγμή είναι το εναρκτήριο “Sons of Kain”, με τα υπόλοιπα τραγούδια να μην υστερούν ιδιαίτερα, ενώ περίμενα να ακούσω και το χαβαλετζίδικο “Calle brutal” που ακούγεται σαν καλούς S.O.D.!!!

Η γερμανική thrash metal σκηνή, δεν είχε τη δεκαετία του ’80 μόνο τους KREATOR, SODOM, DESTRUCTION, TANKARD. Υπήρχαν κι άλλα σχήματα, όχι τόσο δημοφιλή, που για τους φανατικούς του thrash, αξίζουν την προσοχή τους. LIVING DEATH, VENDETTA, ANGEL DUST, DARKNESS, PARADOX, ACCUSER, MEKONG DELTA και σίγουρα οι PROTECTOR. Δώστε τους μία ευκαιρία. For the old times’ sake!

7,5 / 10

Σάκης Φράγκος 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here