SARKE – “Aruagint” (Indie recordings)

0
93

7/10

sarke 2013 

   «Για τη μουσική μας αντλούμε έμπνευση από 70s rock μπάντες, 80s speed metal μπάντες και 90s black metal μπάντες. Βάζοντας τα όλα αυτά μαζί με τη δημιουργική τάση της μπάντας παίρνετε αυθεντική dark rock μουσική που ακούγεται καθαρή, ωμή και αληθινή»

   Αν αυτά είχαν γραφτεί σε μια παρουσίαση σαν κι αυτή, θα χαρακτηριζόμασταν από τρελοί έως διεστραμμένοι στην περιγραφή της μουσικής των SARKE στο τρίτο τους album. Έλα όμως που είναι γραμμένο στο δελτίο τύπου από τους ίδιους και κυρίως από το mainman της μπάντας, τον Thomas Bergli των KHOLD και TULUS.  

   Αυτή η προσπάθεια θυμίζει σε πολλά την αντίστοιχη των DARKTHRONE, που έβαλαν αντίστοιχα στο δικό τους χωνευτήρι πολλές 80s μπάντες. Μόνο που εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο «σοβαρά» και έχουν δέσει πολύ καλύτερα αυτές οι επιρροές  με τα ξερά φωνητικά του Nocturno Culto και τις -εμπνευσμένες σε σημεία- κιθάρες του Steinar Gundersen των SPIRAL ARCHITECT.

   Αν σας αρέσει όλη αυτή η ρετρολαγνεία που έχει κατακλύσει τον ακραίο ήχο τα τελευταία χρόνια, είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία σε αυτό το album, το οποίο κινείται κυρίως σε mid tempo ρυθμούς. Αν από την άλλη αποφεύγετε όπως κι εγώ τέτοιου είδους κινήσεις, αξίζει να το ακούσετε έστω και μια φορά για να πάρετε μια ιδέα το πώς παίζεται ωραία αυτό το στυλ, που είναι διαποτισμένο από ετερόκλητα στοιχεία του παρελθόντος. Τολμώ να πω πως είναι ο,τι καλύτερο μπορείτε να βρείτε εκεί έξω από όλα αυτά τα σχήματα που διατυμπανίζουν την αφοσίωση τους στα ένδοξα 80s και 90s.

 

Λευτέρης Τσουρέας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here