FERGIE FREDERIKSEN – “Any Given Moment” (Frontiers)

0
101

Ο άνθρωπος που έχει μείνει στην δισκογραφική ιστορία ως ο τραγουδιστής σε μόνο 1 δίσκο πολλών διαφορετικών, γνωστών (και μη) συγκροτημάτων. Ο κύριος Frederiksen, εξακολουθεί να παλεύει για να αφήσει το στίγμα του στο μουσικό πάνθεον. Τα τελευταία χρόνια παλεύει και με την υγεία του, η οποία σύμφωνα με τελευταίες αναφορές επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες.

Η Frontiers έχει καταφέρει να αναζωγονήσει πολλές ξεχασμένες καριέρες. Μουσικά, η σύμπραξη που αναλαμβάνει ο Alessandro Del  Vecchio (EDEN’S CURSE, HARDLINE, EDGE OF FOREVER) καταφέρνει να εκτινάξει την ποιότητα στο “Any given moment”. Ίσως στην έκτη δεκαετία της ζωής του, ο Frederiksen κυκλοφορεί το πιο μεστό, καλογραμμένο και μετρημένο άλμπουμ της περιπετειώδους καριέρας του.
Στους στίχους και τους τίτλους, είναι έκδηλη η μάχη για την ζωή του και μάλιστα τα πιο ξεχωριστά τραγούδια του δίσκου, είναι αυτά στα οποία δίνει τις καλύτερες ερμηνείες του. Καλύτερο παράδειγμα όλων, το “Last battle of my war” που ανοίγει το άλμπουμ, αλλά και το εξαιρετικό “When the battle’s over” στο τέλος. Τραγούδια που θα ζήλευαν οι SURVIVOR και τον γερασμένο Αμερικάνο να χτυπά όλες τις ψηλές νότες.
Το “Any given moment” είναι ωδή στο μελωδικό rock που πιστά υπηρέτησε από το 1975 μέχρι σήμερα. Αν και συνεργάστηκε με επιτυχημένους καλλιτέχνες, (Giuffria, LE ROUX, TOTO, SURVIVOR) δεν στέριωσε με κανένα και κρίμα για μας που δεν είχαμε περισσότερες ευκαιριές να ευχαριστηθούμε τη φωνή του, έτσι όπως φαίνεται πως μπορεί και στο παρόν.

Κλείστε τα μάτια σας και θα νομίζετε ότι τραγουδάει ένας με τα μισά χρόνια του Fergie στο “Price for loving you”, με τον Del Vecchio να στηρίζει τη σύνθεση στα πλήκτρα του. Ένα τραγούδι τόσο διαχρονικό όσο τα πλήκτρα στο melodic rock. Είναι από τα τραγούδια που θα πουλούσαν εκατομμύρια αντίτυπα πριν 30 χρόνια. Στο άλμπουμ, υπάρχει κι ένα κομμάτι που όντως πούλησε κάποια εκατομμύρια, το “Angel don’t cry”, των ΤΟΤΟ από το “Isolation” του 1984, στο οποίο τραγουδούσε ο Frederiksen. Είναι ιδανικό παράδειγμα για τους δύσπιστους, αφού ο αοιδός ξαφνιάζει με την φόρμα της φωνής του.
Στις ξεχωριστές στιγμές του “Any given moment” περιλαμβάνεται και το ομώνυμο τραγούδι, στο οποίο έχει βάλει το χεράκι του ο κορυφαίος Jim Peterik και φαίνεται! Μια πανέμορφη σύνθεση με ερωτικούς στίχους και μια μαγευτική μελωδία στο ρεφρέν.

Aγοράζοντας το “Any given moment” θα κάνετε μια καλή πράξη, υποστηρίζοντας οικονομικά έναν μουσικό που το χρειάζεται για να παλέψει ενάντια στον καρκίνο, αλλά είναι πολύ παραπάνω από μια κίνηση καλής θέλησης, αφού είναι ένας υπέροχος Westcoast/Melodic rock δίσκος που θα τον ακούτε για χρόνια!

8 / 10

Γιώργος Κουκουλάκης

Υ.Γ. Η οικογένεια του Fergie Frederiksen δέχεται δωρεές, για την αντικαρκινική θεραπεία του στο http://www.gofundme.com/3ydgpo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here