KINGDRAGON – “Hide The Sun” (Retrospect Records)

0
103

Όλα ξεκίνησαν το 2006… Τότε ο μουσικός Γιώργος Ασπιώτης δημιούργησε τους KINGDRAGON. Μετά από πολλά χρόνια προϋπηρεσίας ως πληκτράς σε συγκροτήματα όπως SPITFIRE, RAW SILK και NIGHTFALL και με πολλαπλές εμπειρίες από ζωντανές εμφανίσεις ανοίγοντας για μεγαθήρια όπως IRON MAIDEN, SAXON, Y&T, PINK CREAM 69 και J. S. Soto, αποφάσισε να εκφραστεί μέσα από το δικό του σχήμα. Έτσι λοιπόν οι KINGDRAGON έγιναν από όνειρο πραγματικότητα. Και πλέον ο Γιώργος δεν είναι μόνο πληκτράς αλλά αναλαμβάνει -και μάλιστα με μέγιστη επιτυχία- και τη φωνή.

Πρώτη γνωριμία με τον κόσμο έγινε όταν είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το live των Ελβετών GOTTHARD το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς! Με τα ακυκλοφόρητα τραγούδια τους που πρώτη φορά παρουσίαζαν σε συνδυασμό με μία καταπληκτική διασκευή στο “Separate ways (Worlds apart)” των JOURNEY, κατάφεραν να ξεσηκώσουν τα πλήθη και να δείξουν έτσι ότι οι KINGDRAGON ήρθαν για να μείνουν! Ακολούθησαν δύο ακόμη live εμφανίσεις με  ηχηρά ονόματα του χώρου. Με FIREHOUSE αλλά και HOUSE OF LORDS. Προπομπός ώστε να μπορέσουν όλοι να πάρουν μία μικρή γεύση από το τί ετοίμαζαν οι KINGDRAGON μέσα στο studio ήταν το ep “Fire in the sky” που κυκλοφόρησαν μόνοι τους.

Οκτώβριος του 2013 και οι KINGDRAGON, έπειτα από πολύ καλή και σωστή δουλειά, κυκλοφορούν μέσω της Retrospect Records το ολοκληρωμένο ντεμπούτο τους με τίτλο “Hide the sun”. Δώδεκα συνθέσεις γεμάτο “φρέσκο” melodic hard n’ heavy, αρκετά ατμοσφαιρικό και βγαλμένο μέσα από την ψυχή του συγκροτήματος. Ακούσματα και επιρροές της μπάντας πολλές και διάφορες, από HOUSE OF LORDS, JOURNEY, PRETTY MAIDS και WHITESNAKE μέχρι LEVERAGE, ECLIPSE, STORMZONE και H.E.A.T. . Oι ίδιοι όμως έχουν καταφέρει να κρατήσουν την δική τους χροιά και ταυτότητα. Πολύ σημαντικό αυτό!
Πρώτες νότες στο άκουσμα του άλμπουμ τους έρχονται από το “Last time” ένα ρυθμικό δροσερό τραγούδι, το οποίο δεν με ξετρελαίνει κιόλας αλλά ούτε αδιάφορο μπορεί να με αφήσει… Απλά με γλυκαίνει και μου δίνει καλή πρώτη γεύση για το τί πρόκειται να ακολουθήσει. “Burn it down” με πλήκτρο στο full! Ο Ασπιώτης είναι μεγάλος παιχταράς και γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη.. Mid-tempo διάθεση… και χωρίς να το καταλάβω βρίσκομαι ήδη στο τρίτο τραγούδι… “Hide the sun” ο τίτλος. Όσο κυλάει η ακρόαση τόσο και περισσότερο καταλαβαίνω γιατί άργησαν να ντεμπουτάρουν… Κάποια πράγματα είναι σαν το παλιό καλό κρασί που λένε… Όσο το αφήνεις τόσο ωριμάζει. Έτσι λοιπόν νιώθω μέσω των συνθέσεών τους αυτή την ωρίμανση!

Από ένα τέτοιο ντεμπουτάρισμα-δυναμίτη δεν θα μπορούσε να λείπει και κάποιο video clip. Έτσι το “Shout very loud” έρχεται να γίνει το πρώτο hit του άλμπουμ και με ένα βίντεο στο οποίο έχει γίνει άκρως επαγγελματική δουλειά. Ο Αναστάσης τα “σπάει” στην κιθάρα! Μεγάλο φαινόμενο! Τον θυμάμαι από τότε που έπαιζε σε διάφορα club-άκια διασκευές… Από τότε φαινόταν τί αστέρι θα γίνει. Είναι γεννημένος για μεγάλα πράγματα! Όπως και οι KINGDRAGON. “Only winter” στην συνέχεια και οι ρυθμοί πέφτουν… Βαρυχειμωνιά και συναίσθημα… Το “Victim of love” όμως ξαναβάζει το tempoστο σωστό σημείο, με έναν ερωτικό παραπονιάρικο τρόπο. Εδώ να αναφερθώ στα άλλα δύο μέλη της μπάντας τον “γερόλυκο” Μάρκο Κοντοπίδη αλλά και στο “αλφάδι” Ανδρέα Ρουμελιώτη. Σημαντική και ουσιαστική η προσφορά τους μιας και κρατάνε γερά τα ρυθμικά θεμέλια και σε άκρως επαγγελματικό επίπεδο.

Τόσο όμορφα και χωρίς να καταλάβω πότε έφτασα στο έβδομο τραγούδι, έρχεται για μένα η καλύτερη σύνθεσή τους να μου πάρει τα μυαλά…. “Asian star”!!! “Ασπιώτη το θέλω σε 12” single βινυλίου…!!! Χαχαχα!!!”. Απλά ένα έπος! Ήδη το έβαλα ως ringtone στο κινητό μου. Αλήθεια! “Livin’ for tomorrow”, “Judgement day” συνεχίζουν στα ίδια πλαίσια να “χαϊδεύουν” μελωδικά τα αυτιά μου… Το “Dreams are broken” με ταξιδεύει… Το solo της κιθάρας με συνεπαίρνει… Ώσπου έρχεται ένα από τα πρώτα τραγούδια που έγραψαν οι KINGDRAGON και είχα την τιμή να έχω ακούσει από τις πρώτες μέρες τους… Κυρίες και κύριοι… “Man of yesterday”!!! Δεύτερος ύμνος θεωρώ προσωπικά. Το συγκεκριμένο άσμα το είχα λατρέψει από τότε, το οποίο είχε άλλη δομή. Τώρα προστέθηκε μία καταπληκτική ατμοσφαιρική εισαγωγή και δουλεύτηκε έτσι ώστε να έρθει να βρει το τελικό του καλούπι.

Μέτα από όλο το μαγευτικό μελωδικό hard n’ heavy ταξίδι του άλμπουμ “Hide the sun” που μου πρόσφεραν οι KINGDRAGON, δεν θα περίμενα ωραιότερο κλείσιμο από μία δυνατή και straight “ροκιά” όπως αυτή του “Live for rock”. Αυτό θα κρατήσω ως το μήνυμα του συγκροτήματος προς όλους εμάς που είχαμε, έχουμε και θα έχουμε την χαρά να ακούσουμε την δουλειά τους… Οι KINGDRAGON ζουν για το rock και ο δρόμος της επιτυχίας είναι ορθάνοιχτος μπροστά τους! Καλή επιτυχία να τους ευχηθώ κι εφόσον δηλώσω φανατικός οπαδός τους, να ξέρουν ότι και όσοι εκτιμούν αληθινά την ποιότητα στον συγκεκριμένο μουσικό τομέα θα ζουν κι αυτοί για να τους ακούνε και να τους ακολουθούν στα επόμενα βήματά τους. Καλή συνέχεια “Δράκοντες”!

9 / 10

Χάρης Στουραΐτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here