Ο Ken Hensley δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού η προσφορά του στο classic rock είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Μάλιστα, έχει συνδέσει το όνομά του με διαχρονικές στιγμές των URIAH HEEP που όλοι γνωρίζουμε και έχουμε τραγουδήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Προσθέστε και την παρουσία του στους BLACKFOOT και στους W.A.S.P. (έστω και για ένα φεγγάρι) για να αποκτήσετε μία σαφή εικόνα του ταλέντου του Hensley. Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, δεν μας έχει συγκλονίσει με τις κυκλοφορίες του –τυπικές αλλά όχι αδιάφορες- και έτσι όταν έλαβα στα χέρια μου το διπλό αυτό live δεν μπορώ να πω ότι…έτρεμα από αγωνία και αδημονία για να το ακούσω.
Καταρχάς, ο Hensley τα τελευταία 6-7 χρόνια έχει σχηματίσει ένα συγκρότημα με το όνομα LIVE FIRE με τους οποίους, μάλιστα, κυκλοφόρησε και ένα studio άλμπουμ το 2011 με τίτλο “Faster”. Το live αυτό είναι ηχογραφημένο σε Ελβετία και Γερμανία μέσα στο 2012 στα πλαίσια προώθησης του ντεμπούτο της μπάντας του Hensley. Όπως αναμενόταν, το μεγάλο βάρος πέφτει στους ύμνους των URIAH HEEP (βλ. “Look at yourself”, “The wizard”, “July Morning”, “Easy living”, “Lady in black” κτλ.) ωστόσο ο Hensley δεν παραλείπει να παίξει κομμάτια από το “Faster” (“The curse”, “Set me free”) αλλά και από το πρώτο του solo άλμπουμ.
Όσον αφορά τη μπάντα, κάνει ικανοποιητικά τη δουλειά της και ο συνολικός ήχος του live φαίνεται να μην έχει υποστεί βελτιώσεις στο studio. Η ένσταση μου έγκειται στο κατά πόσο έχει νόημα μία τέτοια κυκλοφορία από τη στιγμή που τα ¾ των δύο CD αποτελείται από τραγούδια που τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές σε δεκάδες διαφορετικές κυκλοφορίες όλα αυτά τα χρόνια. Πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι οι URIAH HEEP περιοδεύουν ασταμάτητα και οι ζωντανές κυκλοφορίες τους είναι πολλές.
6,5 / 10
Σάκης Νίκας






>



