STAN BUSH – “Change the World” (L.A. Records)

0
151

O Stan Bush είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση μουσικού καθώς έχει γίνει γνωστός κυρίως από τα τραγούδια που έχει γράψει για τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Ειδικά τη δεκαετία του ’80 έκανε θραύση με αρκετά τραγούδια του να βρίσκουν τον δρόμο τόσο στη μεγάλη οθόνη σε ταινίες όπως το “Transformers: The movie”, “Kickboxer”, “Bloodsport”, “The Wraith” όσο και στη μικρή (“Sailor Moon” και προσφάτως στο “Glow”).

Μουσικά για τον Bush ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει τρεις δεκαετίες πριν καθώς συνεχίζει να προσφέρει AOR μέχρι τελικής πτώσεως! Το “Change the world” περιέχει αρκετά νέα τραγούδια αλλά και μερικές από τις παλαιότερες επιτυχίες που τον έκαναν γνωστό. Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται τα “The touch”, “Dare”, “Warrior” (από το video game “Shadow warrior 2”), και το “Never surrender” από τις παλαιότερες επιτυχίες του ενώ επτά τραγούδια του είναι νέες παραγωγές.  Για τα παλαιότερα τραγούδια δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι ενώ για τα νεότερα θα πω ότι δεν διαφέρουν μουσικά σε τίποτε από τα πρώτα. Φουλ πλήκτρα χωρίς όμως να λείπουν και οι κιθάρες οι οποίες παίζουν πάντα σε μελωδικούς ρυθμούς. Ο Bush είναι ακούραστος στα φωνητικά τραγουδώντας με περίσσιο πάθος αλλά και ρομαντισμό στα πιο αργά κομμάτια ενώ και οι μουσικοί με τους οποίους συνεργάζεται, ο Tom Walsh στα κρουστά και ο Holger Fath σε όλα τα άλλα όργανα, συνεισφέρουν στο άψογο τελικό αποτέλεσμα.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Bush ζει σε ένα μεγάλο βαθμό στο παρελθόν και ίσως να έχει δίκιο, πόσο δε όταν σε έναν νέο δίσκο του 2017 εμμένει να περιλαμβάνει και παλαιές επιτυχίες. Εγώ θα την πω την αμαρτία μου όμως, ότι ευχαριστήθηκα εξίσου κάθε τραγούδι στον δίσκο είτε παλιό, είτε νέο. Τι και αν μερικά τα έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές, το “Change the world” κυριολεκτικά το έλιωσα στην ακρόαση. Η μουσική του Bush έχει μια διαχρονική μαγεία η οποία αν και παραπέμπει στο παρελθόν, σε κάνει να θέλεις να ακούσεις ξανά ακόμη και τις … κονσέρβες. Μπορώ με βεβαιότητα να προτείνω το “Change the world” σε όλους τους φίλους της AOR καθώς αποτελεί μια εκ των κορυφαίων επιλογών για το 2017.

8 / 10

Νίκος Ανδρέου