LABYRINTH – “Welcome to the absurd circus” (Frontiers)

0
206

Αυτό που ξεκίνησε ως μια επιχειρηματική κίνηση (κάτι συνηθισμένο για την συγκεκριμένη εταιρία) τείνει να μετουσιωθεί σε ολοκληρωτική επαναδραστηριοποίηση των LABYRINTH. Αν ακολουθείτε την πορεία των Ιταλών, θα θυμάστε πως η Frontiers είχε υποκινήσει τον Olaf Thorsen να τα ξαναβρεί με τον Robert Tyrant για να επιστρέψουν. Όπως φαίνεται, όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από το “Age of a God” του 2017 – αν και εμένα δεν με είχε συγκινήσει – οπότε και κυκλοφορούν τον διάδοχό του. Παρά την σημαντική «κοιλιά» που έχουν στην δισκογραφία τους, είναι αξιοσημείωτο πως μετρούν 9 δίσκους, μια συλλογή κι ένα live, με μια επτάχρονη απουσία ενδιάμεσα.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως ο Robert Tyrant ή Tiranti, έχει μια χροιά που ακούγεται ρινική συχνά και παρόλο που διατηρεί τις φωνητικές του χορδές σε εξαιρετική κατάσταση, δεν έχει τον χαρακτήρα που με ξεσηκώνει. Όμως, είναι η φωνή του συγκροτήματος εξ αρχής και αν σας αρέσει ο Fabio Lione, θα βοηθήσει. Βέβαια, ο έτερος Ιταλός, έχει μια πιο ιδιαίτερη αίγλη, αλλά ας το αφήσουμε αυτό.

Γνωρίζοντας πως ο Thorsen  είναι υπεύθυνος για την μουσική των LABYRINTH και των VISION DIVINE, υπάρχουν πάντα συγκρίσιμες στιγμές και το “Welcome…” δεν αποτελεί εξαίρεση. Το μελωδικό power metal που πρεσβεύουν, είναι τεχνικό και παρόλο που αρχικά κουβαλούσαν την ταμπέλα του progressive στα 90s, είναι πλέον συνηθισμένο. Αν σας αρέσει το παρελθόν των Ιταλών θα σας ευχαριστήσει η ποιότητα του άλμπουμ. Υπάρχει μια θετική ενέργεια και αυτό αντικατοπτρίζεται ακόμα και στην διασκευή που επέλεξαν. Θυμίζω πως συχνά, ήταν αντισυμβατικές οι επιλογές τους, ενώ τώρα διασκευάζουν το πασίγνωστο “Dancing with tears in my eyes” των ULTRAVOX και μάλιστα πετυχημένα.

Μπορεί να μην ταράξει τα νερά, όμως το “Welcome to the absurd circus” είναι επιβεβαίωση για την προσεκτική δουλειά που έκαναν, είναι καλογραμμένο και ακούγεται αβίαστα, ευχάριστα και περιέχει τραγούδια που με κέρδισαν. Το ομώνυμο είναι σίγουρα ένα από αυτά, όπως και το speed metal μακελειό του “Live today” ή το πανέμορφο “Den of snakes”.

7,5 / 10

Γιώργος “Kay” Κουκουλάκης

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here