HEARTS & HAND GRENADES – “Turning to ashes” (Eclipse)

0
153

Είμαι σίγουρη ότι είτε το παραδέχεσαι είτε όχι, έχεις δει μια από αυτές τις εφηβικές ταινιούλες που σε κάποια φάση κάποιο συγκροτηματάκι που κάνει πρόβες στο γκαράζ του ανεβαίνει στη σκηνή ενθουσιάζει το κοινό και κερδίζει κάποιο διαγωνισμό. Αυτή ήταν η πρώτη μου εντύπωση όταν έκανα την πρώτη ακρόαση του ντεμπούτο άλμπουμ των HEARTS & HAND GRENADES, “Turning to ashes”.

Το συγκρότημα ξεκίνησε σαν μπάντα διασκευών και κάποια στιγμή όταν βρέθηκε να ανοίγει τη συναυλία των GOO GOO DOLLS τράβηξε την προσοχή του τραγουδιστή και μπασίστα της μπάντας Robby Takac, ο οποίος εντυπωσιασμένος τους κάλεσε να ηχογραφήσουν στο στούντιο του. Τότε ήταν η πρώτη φορά που η μπάντα συνειδητοποίησε ότι δεν είχε δικό της υλικό και μπήκε στη δημιουργική διαδικασία. Εκεί ηχογράφησαν και το πρώτο τους EP. Μάλιστα μετά από αυτό ενσωμάτωσαν κάποια από τα δικά τους τραγούδια στις εμφανίσεις τους ανάμεσα στις διασκευές τους. Όταν έφτασε η ώρα για το ολοκληρωμένο άλμπουμ ξαναβρέθηκαν στα GCR Audio και ο Robby Takac τους έφερε σε επαφή με τον παραγωγό Justin Rose (GOO GOO DOLLS, James Taylor, SPYRO GYRA) που ηχογράφησε έκανε τη μίξη και το master στο “Turning to ashes”.

Όσον αφορά το περιεχόμενο του άλμπουμ τώρα και τις συνθέσεις της μπάντας το περιεχόμενο είναι ροκ χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και χωρίς κάποια αξιομνημόνευτη μελωδία. Η Stephanie Wlosinski που έχει το μικρόφωνο και το μπάσο μοιάζει να έχει μια χροιά που κυμαίνεται από τη Joan Jett στη Alanis Morissette χωρίς ωστόσο να καταλήγει να είναι το ίδιο ιδιαίτερη ή γοητευτική. Οι κιθάρες είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον μέρος του άλμπουμ όμως δεν έχουν κάτι καινούριο ή πρωτότυπο να προσφέρουν. Η παραγωγή είναι αρκετά αδύναμη πράγμα που για μένα το 2021 είναι ασυγχώρητο εκτός αν είναι συνειδητή επιλογή. Το όλο αποτέλεσμα είναι αυτό που θα χαρακτηρίζαμε πάρτι ροκ που με αρκετό αλκοόλ και καλή διάθεση θα σε κάνει να χορέψεις αλλά δεν θα σε αγγίξει με το κάτι περισσότερο. Είναι οικείο στο άκουσμα και ενδεχομένως αυτό να είναι που μπορεί να το κάνει radio friendly και εμπορικό αλλά για το δικό μου γούστο, είναι αρκετά αδιάφορο.

6 / 10

Έλενα Μιχαηλίδου

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here