CHEZ KANE – “Chez Kane” (Frontiers)

0
204

Αγγλία, Σουηδία, Αμερική, ένα τσιγάρο δρόμος! Που κολλάνε και τα τρία; Κάπου κολλάνε αδερφέ. Κρατάμε σαν δεδομένο πως και οι τρεις χώρες έχουν παράγει εξαιρετική μουσική. Όχι απλά καλή. Μουσική που έχει μείνει στην ιστορία σε όλα τα επίπεδα. Από την Αγγλία μας έρχεται η Chez Kane, το κορίτσι που χαρίζει τη φωνή του σε τούτο εδώ το άλμπουμ. Εκ Σουηδίας μας έρχεται ο συνθέτης του δίσκου, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Danny Rexon, τραγουδιστής των CRAZY LIXX. Και κάπου στο βάθος, αχνοφαίνεται η δοξασμένη αστερόεσσα! Η χώρα του ήλιου, του πλήκτρου, του σαξόφωνου, των JOURNEY, των VIXEN, των SARAYA. Η χώρα που το ορθόδοξο AOR είναι τρόπος ζωής!

Έψαχνα αρκετό καιρό έναν καινούργιο δίσκο για να μπορέσω να βγάλω γούστα. Γούστα ωραία, καλοκαιρινά, να μπω σε mood Καλιφόρνιας, να φορέσω κανένα σορτσάκι και κανένα αμάνικο. Ετούτο εδώ το άλμπουμ με ανάγκασε να τα κάνω και τα τρία! Το λες και επιτυχία! Το ντεμπούτο της συμπαθέστατης Chez είναι ένας φόρος τιμής στην ένδοξη μουσική των 80s που ονομάζεται hard rock/AOR. Έχει ΟΛΑ τα στοιχεία τα οποία έκαναν τη συγκεκριμένη μουσική διάσημη. Έχει ΟΛΑ τα στοιχεία που επιθυμεί να ακούσει ο οπαδός του ιδιώματος. Φανταστικά refrain, πολύ όμορφα riff, σαξόφωνο, πλήκτρο σε ηγετικό ρόλο, υποδειγματική παραγωγή που αναδεικνύει την κάθε λεπτομέρεια! Ο Danny Rexon έχει προσεγγίσει σχεδόν τέλεια το feeling της δεκαετίας του ‘80, κάτι που είναι διάχυτο μέσα σε κάθε κομμάτι ξεχωριστά και δημιουργεί ένα φανταστικό αποτέλεσμα στο σύνολο της ακρόασης!

Θεωρώ πως όλος ο δίσκος είναι από μόνος του highlight. Και το λέω αυτό διότι έσκασε από το πουθενά. Κανένας δεν περίμενε τέτοια ποιότητα από μία πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνιδα. Και όμως, η Chez Kane, με της ερμηνείες της πάνω στην εκτελεστική δεινότητα του συνθέτη, απογειώνει τα τραγούδια, χωρίς η ίδια να είναι καμία αδιανόητη φωνή! Ομολογώ πως έχω μείνει κάγκελο με τον δίσκο! Δεν ξέρω αν θα τον έχω στην κορυφή της λίστας μου για το 2021. Ξέρω με σιγουριά, πως θα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα ασυζητητί! Πέρυσι είχαμε τον Stan Bush. Φέτος την Chez Kane! Αδιαπραγμάτευτα, ΑΛΜΠΟΥΜΑΡΑ!

8 / 10

Ντίνος Γανίτης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here