A day to remember… 18/11 [TYPE O NEGATIVE]

0
226

ΟΝΟΜΑ ΑΛΜΠΟΥΜ: “Slow, deep and hard” – TYPE O NEGATIVE
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1991
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Roadrunner Records
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: TYPE O NEGATIVE
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:
Φωνητικά, Μπάσο Peter Steele
ΚιθάρεςKenny Hickey
Πλήκτρα, Samples – Josh Silver
ΝτραμςSal Abruscato

Τρανό παράδειγμα σημαντικού ντεμπούτου, αλλά αν λάβουμε υπόψη μας στο τι επακολούθησε, σίγουρα θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως την αρχή του κακού. Εδώ ο Steele, αφού διέλυσε τους υπερκάφρους CARNIVORE, φώναξε τον παλιόφιλό του από τις ημέρες των FALLOUT, τον πληκτρά Josh Silver και μαζί προσπάθησαν να ενώσουν τους εντελώς αντίθετους κόσμους του SABBATH-ικού doom, του hardcore της Νέας Υόρκης και του post punk των CHRISTIAN DEATH.

Τα έξι, μακρόσυρτα τραγούδια που βρίσκονται εδώ (το “Misinterpretation..” δεν πιάνεται), έχουν τα σκαμπανεβάσματά τους, με το ξυλίκι και τις σκοτεινές ατμόσφαιρες να εναλλάσσονται συνεχώς και να μη σε αφήνουν να αγιάσεις. Οι βιτριολικοί στίχοι, οι οποίοι ήταν βασισμένοι σε μια χυλόπιτα που έφαγε ο Steele (αν είναι δυνατόν), κάνουν το “Slow, deep and hard” ένα σχεδόν κωμικό album, που ακόμα και το ίδιο το συγκρότημα δεν ήθελε ο κόσμος να το πάρει σοβαρά. Προσωπικά μιλώντας, αυτό εδώ είναι το λιγότερο αγαπημένο μου ΤΟΝ album, αλλά δεν αγνοώ σε καμία περίπτωση το πόσο σπουδαίο είναι.

Did you know that:

  • Το εξώφυλλο είναι μια επεξεργασμένη φωτογραφία του… διάσημου πέους του Steele σε στύση!
  • Ο αρχικός τίτλος του album ήταν “None more negative” όταν το συγκρότημα ονομάζονταν REPULSION.
  • Ο αστικός μύθος για το “Slow, deep and hard” λέει ότι όλες ιδέες για τα τραγούδια που περιέχονται, προορίζονταν αρχικά για το τρίτο album των CARNIVORE.

Γιώργος Κόης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here