DEE SNIDER – “Leave a scar” (Napalm)

0
244

Μετά το πετυχημένο πείραμα της συνεργασίας του Dee Snider με τον Jamey Jasta (HATEBREED) που μας έδωσε πριν από τρία χρόνια το πολύ καλό “For the love of metal”, ο εμβληματικός τραγουδιστής των TWISTED SISTER έδωσε ξανά τα ηνία στον Jasta για ένα ακόμη άλμπουμ. Και αν το προηγούμενο άλμπουμ του Snider ανανέωσε το ενδιαφέρον του για το heavy metal, τότε το “Leave a scar” ήρθε για να σηματοδοτήσει οριστικά αυτή την ολική επαναφορά του Snider,

Όσοι ευχαριστήθηκαν το “For the love of metal”, ας μείνουν ήσυχοι και να περιμένουν 12 ακόμη τραγούδια που κινούνται στο ίδιο ακριβώς ύφος προβάλλοντας μία ξεκάθαρη, μοντέρνα αισθητική που τόσο αρέσει στον Jasta. Ωστόσο, τα ανεβαστικά refrains που τόσο χαρακτηρίζουν τους SISTER (αλλά και τον Snider, γενικότερα) είναι ξανά εδώ, με στίχους που άνετα θα έμπαιναν σε κάποιο δίσκο των SISTER ή γιατί όχι και των WIDOWMAKER. Αν θα έπρεπε να εντοπίσουμε μία ειδοποιό διαφορά του “Leave a scar” σε σχέση με τον προκάτοχό του, αυτή σίγουρα θα ήταν μία μικρή –αλλά εμφανή- δόση κλασικότροπου heavy metal όπως αυτή εκφράζεται κυρίως στα “Silent battles” και “Stand”. Ειδικά το πρώτο, με τις επιρροές από PRIEST,  είναι η κορυφαία στιγμή του δίσκου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερούν τα υπόλοιπα. Επιπλέον όλη αυτή η μοντέρνα προσέγγιση με σφήνες από ακραία metalcore και brutal στοιχεία (μέχρι και ο Corpsegrinder των CANNIBAL CORPSE συμμετέχει σε ένα τραγούδι) δεν είναι διόλου παράταιρες σε σχέση με την όλη αισθητική του “Leave a scar” σε σημείο τέτοιο μάλιστα που δεν θα…χαλάσει και τους πιο παραδοσιακούς οπαδούς του Snider.

Αποτιμώντας, λοιπόν, τη νέα δουλειά του Snider θα λέγαμε ότι πρόκειται για τη φυσική συνέχεια του “For the love of metal” αφού κινείται σχεδόν ακριβώς στα ίδια μουσικά μονοπάτια. Το δυνατό στοιχείο, για μία ακόμη φορά, είναι ότι ο Jasta γνωρίζει πολύ καλά τι θέλει ο Snider και το κυριότερο τι αρέσει στους μακροχρόνιους οπαδούς του. Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να περιμένει κάποιος έναν αμιγώς κλασικό ήχο που να παραπέμπει στα ένδοξα χρόνια της δεκαετίας του ‘80. Νομίζω ότι αυτό έγινε σαφές πριν από 3 χρόνια. Ο Snider δείχνει πολύ άνετος στο να ερμηνεύει αυτές τις μοντέρνες συνθέσεις και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Από μένα παίρνει θετικό πρόσημο…100%!

7,5 / 10

Σάκης Νίκας

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here