A day to remember …20/1 [PRIMAL FEAR]

0
220


ΟΝΟΜΑ
ΑΛΜΠΟΥΜ: “Unbreakable” PRIMAL FEAR
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2012
ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Frontiers
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Mat Sinner
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ:
Φωνητικά – Ralf Scheepers
Κιθάρα – Alex Beyrodt
Μπάσo – Mat Sinner
Κιθάρα – Magnus Karlsson
Drums – Randy Black

Εγγύηση. Ποιότητα. Ακεραιότητα. Οι PRIMAL FEAR είναι εργάτες του metal και το “Unbreakable” ήταν μία ακόμη τρανή απόδειξη της ανεκτίμητης προσφοράς των Γερμανών στο heavy metal οικοδόμημα. Κι όμως, ακριβώς πριν από αυτή την κυκλοφορία, μας ανησύχησαν για τα καλά με δύο αναιμικούς και σχεδόν αδιάφορους δίσκους. Ωστόσο, κάθε συγκρότημα έχει τα πάνω και τα κάτω του και το “Unbreakable” σήμανε με τον πλέον διθυραμβικό τρόπο την επιβλητική επιστροφή των PRIMAL FEAR στον χαρακτηριστικό power ήχο τους με τις πάντα ευδιάκριτες PRIEST επιρροές.

Μην ψάχνετε για καινοτομίες αλλά και μόνο το γεγονός ότι οι PRIMAL FEAR άφησαν κατά μέρος τις αχρείαστες για τη φυσιογνωμία τους συμφωνικές αναφορές της περιόδου 2007-2009 εστιάζοντας παράλληλα στα κοφτερά riffs και στις ευφάνταστες μελωδίες ήταν αρκετό για να μοιράσει χαρά στους απανταχού οπαδούς τους. Και μπορεί εγώ προσωπικά να προτιμώ την κιθαριστική προσέγγιση του Tom Naumann αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Magnus Karlsson είναι εξαιρετικός και προσφέρει τα μέγιστα μαζί με τον Alex Beyrodt. Ο Randy Black πίσω από τα τύμπανα παίζει παπάδες και δίνει το δικό του, αβίαστο show, ενώ η συνολική παραγωγή του Mat Sinner δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι η τευτονική επίθεση δεν θα αφήσει πίσω της αιχμαλώτους! Ξεχνάμε κανέναν; Φυσικά, τον τεράστιο Ralf Scheepers ο οποίος δεν έχει απογοητεύσει ποτέ και σε κανένα δίσκο ή συναυλία. Άραγε, του έχουν αποδοθεί τα εύσημα που δικαιωματικά του ανήκουν; Είναι ένα ερώτημα…

Δεν μπαίνω στη διαδικασία επιμέρους παράθεσης κομματιών αφού όλα συντελούν στην απόλυτη τελειότητα του “Unbreakable”. Στα μάτια μου και νομίζω ότι όλοι οι φανατικοί οπαδοί των PRIMAL FEAR θα συμφωνήσουν μαζί μου, με το “Unbreakable” ξεκινάει άλλη μία ένδοξη και εμπνευσμένη πορεία για τους Γερμανούς η οποία κορυφώνεται με το “Rulebreaker”…προσωπική εκτίμηση. Ακόμη και το εξώφυλλο, διάολε, θυμίζει το φανταστικό “Jaws of Death”! Beware of the…Fear!

Did you know that:

  • Στο δίσκο κάνει δεύτερα φωνητικά ο Erik Martensson από τους ECLIPSE.
  • To εξώφυλλο έχει φιλοτεχνήσει ο Jobert Mello ο οποίος έχει επιμεληθεί δεκάδες εξώφυλλα δίσκων; Ωστόσο, το…ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται σε αυτό των MARAUDER και το “Face the mirror”.
  • Γυρίστηκαν δύο video-clips για τα εξαιρετικά “Bad guys wear black” και “Strike”.

Σάκης Νίκας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here