Game of Thrones: Θύελλα από ατσάλι

0
98
Dt Listening2
Dt Listening2

Η 3η σεζόν του “Game of thrones” είναι προ των πυλών και όλοι ακονίζουμε τα torrents, rapid share και οποιοδήποτε άλλο εργαλείο που θα μας βοηθήσει να παρακολουθήσουμε το κάθε επεισόδιο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πριν μπω στο ζουμί του άρθρου θα ήθελα να τονίσω δύο πράγματα α) η σειρά των βιβλίων έχει σαν τίτλο “A song of ice and fire” και το “Game of thrones” απλά είναι το πρώτο βιβλίο, όμως για τις ανάγκες της τηλεόρασης επιλέχθηκε το δεύτερο. Κανονικά ο 3ος κύκλος ονομάζεται «Θύελλα από ατσάλι» και β) όλα τα ονόματα και οι τοποθεσίες θα τις αναφέρω στα ελληνικά για τους φίλους μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα βιβλία και τα αγγλικά.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ:

 

G2Όλα ξεκίνησαν όταν ο νόμιμος βασιλιάς των 7 Βασιλείων (Γουέστερος), διάδοχος της κυρίαρχης δυναστείας των Ταργκάρυεν, Αίρυς Β΄ άρχισε να τρελαίνεται και να εκτελεί ευγενείς χωρίς σοβαρή δικαιολογία. Ανάμεσα τους ήταν ο διάδοχος του οίκου των Σταρκ Μπράντον, ενώ σε όλη την τρέλα που επικρατούσε στο βασίλειο πεθαίνει και η αδελφή του Λυάννα. Με τη δεύτερη ήταν σφόδρα ερωτευμένος ο Ρόμπερτ Μπαράθηον, γόνος του ισχυρού οίκου των Μπαράθηον, που φήμες λένε ότι στο αίμα τους υπάρχει λίγο και από Ταργκάρυεν. Ο Ρόμπερτ στο άκουσμα της είδησης του θανάτου της αγαπημένης του και κατηγορώντας παράλληλα τον βασιλικό οίκο παίρνει τα όπλα και ξεκινά επανάσταση. Στο πλευρό του τάσσεται αμέσως ο επόμενος διάδοχος των Σταρκ (μετά το θάνατο του Μπράντον) και παιδικός του φίλος Ένταρντ μαζί με τους προμάχους του. Μετά από λίγο καιρό όλοι οι ευγενείς των 7 βασιλείων τάχθηκαν με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές και ένας σκληρός εμφύλιος ξεκίνησε. Δύο σημαντικοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο στην ήττα των Ταργκάρυεν: α) Οι πανίσχυροι Λάννιστερ αποφάσισαν, καθυστερημένα, να ενισχύσουν τον Ρόμπερτ και β) πλέον δεν υπήρχαν δράκοι για τους Ταργκάρυεν, που είχαν βοηθήσει τον ιδρυτή της δυναστείας Αίγκον τον Κατακτητή να συντρίψει τους ευγενείς και να ενώσει όλα τα βασίλεια σε ένα. Ο πόλεμος έφτανε στο τέλος του και το τελικό χτύπημα το έδωσε ένας ιππότης της Βασιλικής Φρουράς (οι οποίοι παίρνουν όρκο να προστατεύουν τον βασιλιά και την οικογένεια του), ο σερ Τζέϊμι Λάννιστερ, γιος του αρχηγού του οίκου Τάιγουιν, δολοφονώντας τον Αίρυς. Κάθε μέλος των Ταργκάρυεν εξοντώθηκε, μέχρι και μωρά. Μόνο ο πρίγκιπας Βισέρυς και η αδερφή του Νταινέρυς ξέφυγαν από το θάνατο. Τον Αίμον Ταργκάρυεν δεν τον πείραξαν, καθώς είχε απαρνηθεί τα πάντα με τους όρκους που έδωσε για να ενταχθεί στην Νυχτερινή Φρουρά.

Ο Ρόμπερτ Μπαράθηον ανακηρύσσεται βασιλιάς με σύζυγο την Σέρσεϊ Λάννιστερ, το τίμημα της βοήθειας των Λάννιστερ κατά την διάρκεια του πολέμου. Όμως οι συγκρούσεις μπορεί να σταμάτησαν προσωρινά στα πεδία των μαχών, αλλά στην ουσία συνεχίστηκαν μεταμφιεσμένες υπό τη σκιά της ειρήνης σε πιο ύπουλη και δολοπλόκο μορφή.

G1Στους δύο πρώτους κύκλους παρακολουθήσαμε την πτώση του Βασιλιά Ρόμπερτ Μπαράθηον και του στενού του φίλου Ένταρντ Σταρκ, την αποκάλυψη ότι τα παιδιά του Βασιλιά είναι στην ουσία απόγονοι του καλύτερου πολεμιστή των 7 Βασιλείων Τζέϊμι Λάννιστερ και της αδερφής του Βασίλισσας Σέρσεϊ Λάννιστερ. Το φοβερό μυστικό δεν μένει κρυφό και συγκλονίζει τους ευγενείς οίκους και μία μεγάλη διαμάχη ξεκινά για την διαδοχή, που οδηγεί ακόμα και αδέρφια σε σύγκρουση, όπως στη περίπτωση των Στάννις Ρένλυ Μπαράθηον, με νικητή τον πρώτο. Σε αυτή την σύγκρουση έρχεται να προστεθεί η εκδικητική μανία των οίκων του Βορρά καθοδηγούμενοι από τον Βασιλιά του Βορρά Ρομπ Σταρκ, διάδοχο του οίκου των Σταρκ.

Στην Ανατολή η μοναδική, πλέον, απόγονος των ΤΑΡΓΚΑΡΥΕΝ προσπαθεί να συγκεντρώσει ένα πανίσχυρο στρατό ώστε να εισβάλλει στα 7 Βασίλεια και να διεκδικήσει τη νόμιμη κληρονομιά της. Μοναδικά όπλα της το πείσμα της και…3 δράκοι, οι πρώτοι μετά από αιώνες που βλέπει ο κόσμος!!

Στο χιονισμένο Βορρά ο νόθος γιος του Ένταρντ Σταρκ, Τζον Σνόου μαζί με τα νέα του αδέρφια, την Νυχτερινή Φρουρά, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις ανυπόταχτες βάρβαρες φιλές καθοδηγούμενες από έναν αποστάτη και έναν εχθρό ακόμα πιο τρομακτικό και σχεδόν ανίκητο…τους Άλλους!!

 

Ο 3ος κύκλος ξεκινά…

 

Το δυνατότερο σημείο του συγγραφέα δεν είναι ο κόσμος που έχει δημιουργήσει, ο οποίος έχει έντονες επιρροές από τις συγκρούσεις διαδοχής του αγγλικού στέμματος από Σάξονες, Νορβηγούς και Νορμανδούς ή από τον πόλεμο των Ρόδων που συγκλόνισε πάλι την Γηραιά Αλβιόνα, αλλά η δολοπλοκία, η προδοσία και οι σπουδαίες ανατροπές. Κατά αυτό τον τρόπο έκλεισε ο δεύτερος κύκλος με την απώλεια του πατρογονικού κάστρου των Σταρκ από τον φίλο του Ρομπ, Θήον Γκρεϊτζου, ο οποίος όμως δεν έπαψε ποτέ να είναι ο διάδοχος των Γκρεϊτζου των Σιδερένιων Νησιών, ενός οίκου σκληρού που δεν έχει μάθει ποτέ να σκύβει το κεφάλι.. Το 3ο βιβλίο (μαζί με το 5ο) θεωρείται το καλύτερο μέχρι στιγμής από τους θαυμαστές του Martin. Οι μεγάλες ανατροπές και προδοσίες συνεχίζονται καταφέρνοντας να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Πάμε όμως να γνωρίσουμε τους οίκους που συνεχίζουν τον πόλεμο και τους κύριους χαρακτήρες που θα μας απασχολήσουν στον 3ο κύκλο:

 

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ

 

ΤΖΟΦΡΥ ΜΠΑΡΑΘΗΟΝ, ο Βασιλιάς στο Σιδερένιο Θρόνο

G5Πρωτότοκος γιος του Ρόμπερτ Μπαράθηον, για τον οποίο μαθαίνουμε ότι στην πραγματικότητα είναι ο γιος της Σέρσει και του αδερφού της Τζέϊμι Λάννιστερ. Από την πρώτη στιγμή αποφασίζει να κυβερνήσει με σιδερένια πυγμή, αποφασίζοντας την εκτέλεση του Ενταρντ Σταρκ.

Λάβαρο: Απεικονίζονται αντικριστά το εστεμμένο ελάφι των Μπαράθηον, μαύρο σε χρυσό φόντο, και το λιοντάρι των Λάννιστερ, χρυσό σε άλικο φόντο.

Ισχυροί σύμμαχοι: Ο οίκος των Λάννιστερ είναι ο πλουσιότερος οίκος των 7 Βασιλείων, εξαιτίας του ορυκτού πλούτου. Ο ηγέτης τους Τάιγουιν γνωρίζει καλά το παιχνίδι του στέμματος και σε συνδυασμό με τη δύναμη και την ραδιουργία θα προσπαθήσει να επικρατήσει. Μειονέκτημα αποτελεί ότι ο οίκος των Λάννιστερ δεν έχει μόνο να αντιμετωπίσει τους υπόλοιπους οίκους αλλά και τα ίδια του τα μέλη. Έμβλημά τους: «Ακούστε το βρυχηθμό μου».

Κατάσταση: Η δολοφονία του ανταγωνιστή Ρένλυ Μπαράθηον στην ουσία ευνόησε τους Λάννιστερ όχι μόνο επειδή έφυγε από τη μέση ένας επικίνδυνος αντίπαλος αλλά γιατί έφερε και τον δεύτερο δυνατότερο οίκο των 7 Βασιλείων στο πλευρό τους. Ο οίκος των Ταϊρέλ κατηγορώντας τον Στάννις Μπαράθηον για την δολοφονία τάχθηκαν με το πλευρό των Λάννιστερ, ενώ κάτω από την διπλωματική μαεστρία του Τάιγουιν επιτυγχάνεται ο αρραβώνας του Τζόφρυ με την μοναδική κόρη των Ταϊρέλ, Μάργκαιρυ. Η αποτυχία και παταγώδη ήττα του Στάννις κατά την πολιορκία του Κινγκς Λάντινγκ ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τον νεαρό Βασιλιά και οι Λάννιστερ πλέον είναι το μεγάλο φαβορί του πολέμου. Όμως η προδοσία υφαίνει τα δίχτυα της πάνω από την οικογένεια και οι συγκρούσεις μεταξύ των μελών έχουν το πρώτο λόγο ή η φιλοδοξία του κάθε μέλους θα σπείρει το θάνατο;

 

ΣΤΑΝΝΙΣ ΜΠΑΡΑΘΗΟΝ, ο Βασιλιάς της Στενής θάλασσας

G8Ο μεγαλύτερος αδερφός του Ρόμπερτ Μπαράθηον, νόμιμος διάδοχος εφόσον ο τα παιδιά του αδερφού του είναι στην ουσία τα παιδιά του Τζέϊμι Λάννιστερ. Έχει την φήμη του αυστηρού, αλλά δίκαιου άρχοντα. Όμως λόγο του αυστηρού του χαρακτήρα δεν έχει την συμπάθεια του λαού. Επίσης ο πόλεμος του θα αποκτήσει και θρησκευτικό χαρακτήρα, καθώς έχει ασπαστεί την ξενόφερτη θρησκεία του Ρ’λορ, Κυρίου του Φωτός. Δίπλα του είναι πάντα η ιέρεια Μελισάντρα, μια γυναίκα με μυστήριες δυνάμεις.

Λάβαρο: Η φλεγόμενη καρδιά του Κυρίου του Φωτός, μια κόκκινη καρδιά τυλιγμένη από πορτοκαλιές φλόγες σε λαμπρό κίτρινο φόντο. Μέσα στην καρδιά βρίσκεται το εστεμμένο ελάφι των Μπαράθηον.

Ισχυροί σύμμαχοι: Εδώ παρατηρείται η μεγαλύτερή του αδυναμία, καθώς μόνο μικροί άρχοντες βρίσκονται στο πλευρό του και ένα μέρος του οίκου των Φλορέντ (η γυναίκα του κατάγεται από τους Φλορέντ).

Κατάσταση: Η δολοφονία του αδερφού του τον ωφέλησε προσωρινά, φέρνοντας το σύνολο των συμμάχων του αδερφού του στο πλευρό του, εκτός των Ταϊρέλ, αλλά η καταστροφή στην πολιορκία του Κινγκς Λάντινγκ τον βγάζει εκτός στόχων. Μακράν ο μεγάλος χαμένος των συγκρούσεων ή μήπως η μαγεία της Μελισάντρα μπορεί να τον αναγεννήσει; Ένα σκοτεινό πέπλο τυλίγεται γύρω από τον αυστηρό Στάννις.

 

ΡΟΜΠ ΣΤΑΡΚ, ο Βασιλιάς του Βορρά

G4Ο διάδοχος των Σταρκ παίρνει τα όπλα για να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του και να απελευθερώσει τις αδερφές του. Στη πορεία όμως ανακηρύσσεται βασιλιάς από τους προμάχους του. Η πρώτη μεγάλη μάχη που έγινε στον εμφύλιο κατέληξε με νίκη του Ρομπ, συντρίβοντας τους Λάννιστερ και κερδίζοντας ένα πολύτιμο λάφυρο. Τον ικανότερο πολεμιστή των βασιλείων, Τζέϊμι Λάννιστερ. Το κουτάβι δείχνει να μετατρέπεται σε ανταρόλυκος. Μειονέκτημά του ότι ο Βορράς ήταν πάντα μια αραιοκατοικημένη επικράτεια, με περιορισμένο έμψυχο υλικό και πόρους, καθώς επίσης και το νεαρό της ηλικίας του (μόλις 15 χρονών). Η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να στοιχίσει.

Λάβαρο: Ένας γκρίζος ανταρόλυκος σε χιονόλευκο φόντο.

Ισχυροί σύμμαχοι: Ο οίκος των Τάλλυ τάχθηκε αμέσως στο πλευρό του Ρομπ, καθώς η μητέρα του είναι μια Τάλλυ. Τίμιοι άντρες που μπορεί ένας βασιλιάς να στηριχθεί. Έμβλημά τους: «Οικογένεια, καθήκον, τιμή».

Επίσης κέρδισε την συμμαχία των πολυάριθμων Φρέϋ, με την υπόσχεση ότι θα παντρευτεί μία από τις κόρες ή εγγονές του άρχοντα Γουόλντερ.

Κατάσταση: Ο νεαρός λύκος τα έχει καταφέρει περίφημα, καταφέρνοντας να μην χάσει ούτε μία μάχη. Όμως το αήττητο προφίλ του τσαλακώθηκε από την προδοσία του παιδικού του φίλου Θήον Γκρεϊτζου και η απώλεια του οικογενειακού κάστρου στοιχίζει απέναντι σε εύθραυστες συμμαχίες. Δεν πρέπει να είναι κάποιος καλός μόνο στον πόλεμο αλλά και στην διπλωματία. Θα τα καταφέρει και σε αυτό το επίπεδο ή η πτώση του θα είναι τόσο γρήγορη όσο η άνοδό του;

 

ΜΠΕΙΛΟΝ ΓΚΡΕΙΤΖΟΥ Βασιλιάς των Σιδερένιων Νησιών και του Βορρά

Οι Γκρέϊτζου ήταν πάντα κυρίαρχοι του εαυτού τους, σκληροί όπως η γη που πατούν και ανυπότακτοι. Με την ευκαιρία του εμφυλίου για τη διαδοχή επαναστατούν ξανά διεκδικώντας ολόκληρο το Βορρά. Άγριοι πολεμιστές και εξαιρετικοί ναυτικοί μπορούν να δημιουργήσουν πολλούς μπελάδες στους υπόλοιπους ανταγωνιστές. Ήδη τα δύο παιδιά του Μπέϊλον, Θήον και Άσα, έχουν καταφέρει ένα καίριο πλήγμα στους Σταρκ. Μειονέκτημά τους είναι η φύση του πλιατσικολόγου και η αδυναμία τους να δημιουργήσουν ισχυρές βάσεις στην ηπειρωτική χώρα. Μπορούν να αλλάξουν τη φύση τους;

Λάβαρο: Ένα κράκεν.

Ισχυροί σύμμαχοι: Μόνοι τους εναντίον όλων!!

Κατάσταση: Έχουν καταφέρει να ελέγξουν τον Βορρά και το Γουίντερφελ, κάστρο των Σταρκ. Αλλά χωρίς συμμάχους και όντας ολιγάριθμοι μπορούν να αντέξουν;

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ & ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ:

 

Οίκος των Μαρτέλ:

G3Στο 3ο κύκλο μπαίνει πλέον στο παιχνίδι και ο έβδομος σημαντικός οίκος των Βασιλείων, ο πιο μυστηριώδης, ο οίκος των Μαρτέλ. Μέσα από την ζεστή αλλά αφιλόξενη γη του Ντορν έρχεται η σειρά των Μαρτέλ. Τι ζητάνε; Απλά δικαιοσύνη και εκδίκηση για την δολοφονία της κόρης του Οίκου, Έλια. Η κόρη ήταν γυναίκα του σύζυγος του Ραίγκαρ Ταργκάρυεν, του διαδόχου του θρόνου ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη από τον Ρόμπερτ Μπαράθηον, κατά την επανάσταση. Η ίδια όπως και το μωρό της δολοφονήθηκαν άγρια από ανθρώπους των Λάννιστερ λίγο πριν την λήξη της επανάστασης. Ο αδερφός της και αρχηγός του οίκου των Μαρτέλ, Ντόραν βγαίνει στο προσκήνιο μαζί με τον αδελφό του, ζητώντας δικαιοσύνη για τη δολοφονία της αδερφής τους. Η δύναμή τους όμως δεν είναι στα όπλα αλλά στο παρασκήνιο της διπλωματίας.

 

Νταϊνέρυς Ταργκάρυεν: Η νόμιμη διάδοχος της παλιάς δυναστείας. Οι ιστορικοί δεν την υπολογίζουν ακόμα ανάμεσα στους διεκδικητές, καθώς έχει μόνο μια χούφτα άντρες στο πρόσταγμά της. Πλέον παρατημένη από το λαό του άντρα της, πρέπει να βρει ξανά συμμάχους που θα της προσφέρουν άντρες και πόρους. Απαλλαγμένη από την μιζέρια και την αρρωστημένη δολοπλοκία των Ελεύθερων Πόλεων ετοιμάζεται για το τελευταίο στάδιο της πορείας της. Την δημιουργία ενός πανίσχυρου στρατού. Κοντά της μία χούφτα άντρες και φυσικά οι δράκοι. Θα βρει φίλους εκεί που δεν τους περιμένει και εχθρούς δίπλα της.

 

Τύριον Λάννιστερ: Όσο μπόι του λείπει άλλο τόσο μυαλό έχει. Άξιος διάδοχος του πατέρα του σε εξυπνάδα, ως Χέρι του Βασιλιά κατάφερε να κρατήσει το Κινγκς Λάντινγκ όσο χρειαζόταν απέναντι στον Στάννις μέχρι τον ερχομό των ενισχύσεων από Λάννιστερ και Ταϊρέλ. Με μόνο όπλο το μυαλό του κατάφερε το ακατόρθωτο, το ζήτημα είναι θα του το αναγνωρίσει κανείς; Ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής των βιβλίων έχει δύσκολο δρόμο να διαβεί ανάμεσα μόνο από εχθρούς. Θα αντέξουν το βάρος τα κοντά ποδαράκια του;

 

Ντέϊβος Σήγουορθ: Ένας πρώην λαθρέμπορας που γίνεται ιππότης στην υπηρεσία του Στάννις Μπαράθηον. Το αντίπαλο δέος του Τύριον σε εξυπνάδα, μόνο που αγαπάει την τιμή και την οικογένειά του. Θα αποτελέσει τη φωνή της λογικής στην αυλή του Στάννις. Είδε από πρώτο χέρι την καταστροφή του στρατού και στόλου, πλέον μόνος του πρέπει να βρει τρόπο να επιστρέψει στον αγαπημένο του Βασιλιά και να αντιμετωπίσει την Μελισάντρα.

 

G6Τζον Σνόου: Ο νόθος γιος του Ενταρντ Σταρκ έχει ορκιστεί στην Νυχτερινή Φρουρά και δεν μπορεί να βοηθήσει τον ετεροθαλή αδερφό του. Όμως μήπως τελικά αυτός και τα νέα «αδέρφια» του αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη απειλή των βασιλείων; Ένας αποστάτης έχει ενώσει τις βάρβαρες φυλές πέρα από το Τείχος και ετοιμάζεται να εισβάλλει στα 7 Βασίλεια. Ως όμηρος τους ο Τζον πρέπει να μελετήσει αδυναμίες και τους πραγματικούς σκοπούς της εισβολής ώστε να μπορέσει να τα μεταφέρει στα μαυροντυμένα αδέρφια του. Τέλος πλάσματα βγαλμένα από τα παραμύθια αρχίζουν και ξυπνούν προσθέτοντάς του μία ακόμη έννοια.

 

Άρυα Σταρκ: Η μικρότερη κόρη του Ένταρντ Σταρκ καταφέρνει να αποδράσει. Όμως πόσο μακριά θα καταφέρει να πάει και ποια θα είναι η μοίρα της; Η φλόγα που καίει μέσα της για εκδίκηση θα καταφέρει να την κρατήσει ζωντανή;

 

Μπραν Σταρκ: Ο δεύτερος γιος του Νέντ Σταρκ, παραμένει ανάπηρος, όμως μια περίεργη εσωτερική δύναμη και ένας δεσμός με τον ανταρόλυκό του αρχίζει να δημιουργείται. Όλοι τον έχουν πεθαμένο, όπως και τον μικρότερο αδερφό του Ρίκον. Όμως έχουν καταφέρει να αποδράσουν από τον Θήον και οδηγούνται προς ένα διαφορετικό πεπρωμένο, στην αναζήτηση μίας δύναμης χαμένης εδώ και αιώνες.

 

G7Σάνσα Σταρκ: Απαλλαγμένη από τον αρραβώνα με τον Τζόφρυ αλλά ακόμα αιχμάλωτη, προσπαθεί με ανανεωμένο κουράγιο θα προσπαθήσει να βρει τρόπους διαφυγής. Η μόνη συμπάθεια έρχεται από το στρατόπεδο των Ταϊρέλ και του Τύριον Λάννιστερ. Η βοήθεια όμως έρχεται από έναν άνθρωπο που ποτέ δεν περίμενε και η μοίρα της αυτόματα δένεται με τη ζωή του πιο απίθανου συμμάχου.

 

Τζέϊμι Λάννιστερ: Μέσα από το 3ο κύκλο θα γνωρίσουμε έναν διαφορετικό Τζέϊμι. Ο βασιλοκτόνος θα έχει να αντιμετωπίσει εχθρούς που τον μισούν και τις ίδιες τις ενοχές του. Για πρώτη φορά θα συνειδητοποιήσει ότι το καθήκον του είναι διαφορετικό από αυτό που περιμένουν όλοι, ιδιαίτερα ο πατέρας του και η αδερφή του. Αυτός ο κύκλος έχει γραμμένο με έντονα γράμματα το όνομά του.

 

Ολλένα Ταϊρέλ, Βασίλισσα των Ακάνθων: Η μητέρα του αρχηγού Μέις Ταϊρέλ, είναι το μυαλό πίσω από κάθε κίνηση του οίκου, για πρώτη φορά η Σέρσει Λάννιστερ έρχεται αντιμέτωπη με ένα ισάξιο γυναικείο μυαλό. Η γιαγιά των Ταϊρέλ έχει τα σχέδια της για να ανυψώσει τον Οίκο της.

 

Μανς Ρέιντερ: Ο Βασιλιάς Πέρα από το Τείχος, δεν είναι απλά ένας αγύρτης. Aποστάτης της Νυχτερινής φρουράς, κατάφερε να ενώσει όλες τις φυλές των αγρίων και να τις οδηγήσει στο Τείχος. Όμως η κίνησή του έχει καθαρά κατακτητικούς στόχους; Μήπως τον οδηγούν πιο ταπεινά αίτια;

 

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

 

Φυσικά δεν είναι τα μόνα πρόσωπα που θα παίξουν σπουδαίο ρόλο στην ιστορία αυτά που σας παρουσίασα παραπάνω, αλλά αν σας τα αποκαλύψω, απλά σας αποκαλύπτω τη συνέχεια χωρίς να έχετε δει πρώτα τα επεισόδια.

Πλέον οι παραγωγοί μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στον δεύτερο κύκλο, με τα πολλά πρόσωπα που προέκυψαν, στο να αποδώσουν σωστά το βιβλίο αποφάσισαν να μεγαλώσουν σε διάρκεια το κάθε επεισόδιο.

Ο 3ος κύκλος υπόσχεται περισσότερες συγκινήσεις από τους προηγούμενους, ενώ 2 θάνατοι, από προδοσία, θα στιγματίσουν το συγκεκριμένο κύκλο και θα προκαλέσουν τσουνάμι από τα 7 Βασίλεια μέχρι τις Ελεύθερες Πόλεις. Έχοντας φτάσει προσωπικά μέχρι το 5ο βιβλίο, σας τονίζω να σημειώνεται το κάθε όνομα, νεκρού ή ζωντανού, γιατί θα τα βρείτε όλα μπροστά σας μέσα από την οργιώδη φαντασία του Martin.

 

Η θύελλα από ατσάλι παρασέρνει τα πάντα στο διάβα της. Ποιος θα μείνει ζωντανός στο παιχνίδι;

 

Παναγιώτης Δημητρόπουλος

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here