GAMMA RAY – “Master of Confusion” (earMusic)

0
73

Kai Hansen!! Ένα όνομα βαρύ για όλους τους φίλους του power metal. Συνυπεύθυνος και μέλος ενός club μουσικών που πρόσφεραν τα μέγιστα στη χρυσή εποχή του ευρωπαικού power metal τόσο στα 80’s όσο και στα 90’s. Από εκεί και πέρα απλά αγνοείται το συνθετικό του ταλέντο!

Ο ίδιος δηλώνει ότι οι τελευταίες του δουλειές είναι φόρος τιμής σε συγκροτήματα που τον επhρέασαν και τον διαμόρφωσαν ως μουσικό. Εγώ με τη σειρά μου δηλώνω ότι απλά πρόκειται για περίπτωση copy paste που κορυφώθηκε στο “Land of the free II” στο οποίο ακούσαμε αυτούσιες νότες από IRON MAIDENJUDAS PRIESTACCEPTBLACK SABBATH, κτλ. Προσωπικά δεν μου κάνει εντύπωση, δεδομένου ότι ο κιθαρίστας του Henjo Richter δημιούργησε όνομα στη τοπική σκηνή ως ένας εξαιρετικός κιθαρίστας σε cover συγκροτήματα!! Προσθέτοντας παράλληλα και την «αφλογιστία» του Kai καταλαβαίνουμε ότι το νέο EPMaster of confusion” δεν έχει να προσφέρει το κάτι εκπληκτικό, φανταστικό, καθηλωτικό όπως μας είχε συνηθίσει τις παλιές καλές εποχές.

Στο EP υπάρχουν δύο νέα τραγούδια, τα οποία δεν κάνουν κάποια ιδιαίτερη εντύπωση, τα έχουμε ξανά ακούσει με άλλο τίτλο. Επίσης υπάρχουν δύο ικανοποιητικές διασκευές στους θρυλικούς HOLOCAUST με το “Death or glory” και στους SWEET με το “Last angels”. Το track list συμπληρώνουν 6 τραγούδια τους σε live εκτέλεση. Αλλά επειδή όλα τα σπουδαία τραγούδια του συγκροτήματος έχουν κυκλοφορήσει σε προηγούμενες live κυκλοφορίες εδώ συναντάμε κάποια από τα πιο αδιάφορα τους.

Τελικό συμπέρασμα, Kai άσε τις μαΐντανιές που σε έχει κολλήσει ο υπέρ – μαΐντανός Michael Kiske, στρώσου στη δουλειά, ώστε να μας προσφέρεις ξανά τραγούδια – ορόσημο του είδος όπως μόνο εσύ ξέρεις.

3 / 10

Παναγιώτης Δημητρόπουλος

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here